Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Τουσκ την Πέμπτη το πρωί στις Βρυξέλλες     CNA   Εξετάζουμε περαιτέρω προοπτικές στα τεμάχια 6 και 11, αναφέρει αξιωματούχος της Eni     CNA   Η Κύπρος συμμετέχει στην παγκόσμια εκδήλωση για τη γαλλική γαστρονομία     CNA   -Κατάθεση στην Αστυνομία συνοδευόμενοι από τον ΠΑΣΠ έδωσαν οι τρεις ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας για δηλώσεις Πέτεφ     CNA   --

Σε παραλίες του Παραλιμνίου τοποθετήθηκαν οικολογικά σταχτοδοχεία
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 03/08/2017 12:11


Σε πέντε παραλίες του Δήμου Παραλιμνίου τοποθετήθηκαν οικολογικά σταχτοδοχεία ενώ μελλοντικά θα τοποθετηθούν και σε άλλες παραλίες.
 
Σε δελτίο Τύπου του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «στα πλαίσια της βιώσιμης ανάπτυξης, της προστασίας του περιβάλλοντος και κατ’επέκταση της αειφορίας του τουριστικού προϊόντος, o Δήμος προχώρησε στην τοποθέτηση αρχικά πέντε Οικολογικών Σταχτοδόχων στην περιοχή Κάππαρη και Fig Tree Bay, σημείο το οποίο θα ενισχύσει τις προσπάθειές για ένα πιο eco - friendly resort».

Ο Δήμος, προστίθεται «αποφάσισε ομόφωνα να εγκαταστήσει τις οικολογικές σταχτοδόχες ως την πιο οικονομικά αποδοτική και περιβαλλοντικά φιλική λύση. Τα κύρια οφέλη αυτής της ολιστικής λύσης είναι ότι βοηθά στην επίλυση του προβλήματος ρύπανσης των γοπών σε θάλασσες και ακτές, στη διατήρηση της ισορροπίας μεταξύ των αναγκών όλων των χρηστών της παραλίας (καπνιστών και μη), στην ασφάλεια των μικρών παιδιών καθώς και στην προστασία του θαλάσσιου οικοσυστήματος».

Ο επισκέπτης καπνιστής «μπορεί να πάρει και να μεταφέρει μαζί του από το ειδικό σταντ ένα χωνί στην παραλία για να το χρησιμοποιήσει ως σταχτοδοχείο. Κατά την αποχώρηση του ο επισκέπτης επιστρέφει στο σημείο της σταχτοδόχου και αδειάζει το χωνί με τα αποτσίγαρα στον ειδικό κάδο και το επανατοποθετεί στο σταντ. Τα αποτσίγαρα κατά τακτά χρονικά διαστήματα συγκεντρώνονται, ζυγίζονται και στο τέλος της τουριστικής περιόδου καταγράφονται για να παρουσιαστούν στην ετήσια συνάντηση του Εθνικού Κριτή Γαλάζιας Σημαίας».
 
Στο δελτίο Τύπου ο Δήμος Παραλιμνίου εκφράζει «ευχαριστίες και συγχαρητήρια στην εταιρεία αναβάθμισης παραλιών F.A.R. Fusion Aset Recovery Ltd και το UpCycle.Club το οποίο στηρίζει το όραμα της δημιουργικής επαναχρησιμοποίησης για την πρωτοβουλία της για την δράση αποφόρτισης των παραλιών από τα αποτσίγαρα».
 
Αναφέρεται ακόμα ότι «ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη δράση θα επιχορηγηθεί από τον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού. Επιπλέον, η τοποθέτηση των συγκεκριμένων σταχτοδοχείων θα επεκταθεί και σε άλλες παραλίες του Δήμου, λόγω της συνεργασίας με την Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο και το Γραφείο Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρου στα πλαίσια της περιβαλλοντικής καμπάνιας που θα υλοποιήσουν».

Ο Δήμος απευθύνει «παράκληση προς τους πολίτες να αγκαλιάσουν τη συγκεκριμένη δράση για την προστασία των παραλιών της περιοχής, μέσω της σωστής αξιοποίησης των οικολογικών σταχτοδοχείων.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/03/2018
Όγκος:84.490,74
CSE:68,390  -0,410%
FTSE/CySE:40,950  -0,630%
Λευκωσία27°C
Λάρνακα23°C