Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

 Ο Δήμος Λευκωσίας κλείνει πάρκα και πλατείες λόγω μέτρων κατά COVID-19
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/03/2020 14:54


Ο Δήμος Λευκωσίας κλείνει πάρκα, παιδότοπους, ανοικτούς χώρους άθλησης και πλατείες ως πρόσθετα μέτρα με στόχο τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού COVID-19.
 
Σε συνέχεια του διαγγέλματος του Πρόεδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη της 23ης Μαρτίου 2020, ο Δήμος Λευκωσίας ανακοίνωσε ότι από τις 18:00 της 24ης Μαρτίου 2020 μέχρι την 13η Απριλίου 2020 θα παραμείνουν κλειστά όλα τα πάρκα και όλοι οι παιδόποτοι, συμπεριλαμβανομένου του Γραμμικού Πάρκου στον Πεδιαίο, του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλίου και του Δημοτικού Κήπου.
 
Το ίδιο ισχύει για τους ανοικτούς χώρους άθλησης, συμπεριλαμβανομένου και του πάρκου Τροχοσανίδας στο Αθλητικό Πάρκο Αγίου Ανδρέα και τα γήπεδα μπάσκετ εντός του Γραμμικού Πάρκου Καϊμακλιού.
 
Κλειστοί θα παραμείνουν ακόμη δημόσιοι χώροι συναθροίσεων, όπως πλατείες.
 
Τερματίζεται, όπως έχει ήδη ανακοινώσει ο Δήμος, η Υπαίθρια Λαϊκή Αγορά και το παζαράκι που πραγματοποιούνται στο χώρο στάθμευσης «ΟΧΙ» και δεν επιτρέπεται οποιαδήποτε πλανοδιοπώληση.
 
Επίσης, ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι με βάση το διάταγμα απαγορεύεται η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας, όπως εκκλησίες, τεμένη και άλλους χώρους προσευχής.
 
Επίσης, απαγορεύεται το έθιμο της "λαμπρατζιάς" με άμεση απομάκρυνση της ξυλείας ή άλλων υλικών που έχουν ήδη συγκεντρωθεί προς τον σκοπό αυτό.
 
Αναφέρεται ότι σε συνεννόηση με την Αστυνομική Διεύθυνση Λευκωσίας οι Τροχονόμοι και οι Ειδικοί Αστυνομικοί του Δήμου Λευκωσίας θα βοηθούν και θα προχωρούν σε συστάσεις με στόχο να συμβάλουν στην εφαρμογή του διατάγματος.
 
Θα συμβάλουν επίσης στην εφαρμογή του διατάγματος όσον αφορά την αναστολή των εργασιών των εμπορικών καταστημάτων ενώ στην περίπτωση που επιχειρήσεις παραβιάζουν το διάταγμα θα ενημερώνεται η Αστυνομία για τις ανάλογες ενέργειές της λόγω αρμοδιότητας.
 
Αναφορικά με τη Δημοτική Αγορά Αγίου Αντωνίου, σημειώνεται ότι αυτή θα λειτουργεί και θα λαμβάνονται μέτρα προστασίας των καταναλωτών στην είσοδο. Όσον αφορά τη Χονδρική αγορά, θα επιτρέπεται η είσοδος σε προμηθευτές των χοντρεμπόρων και σε υπαλλήλους υπεραγορών και φρουταριών για προμήθεια από τους χοντρέμπορους μόνο.
 
Αναφέρεται ακόμη ότι τα μέτρα που έχουν ανακοινωθεί στις 18 Μαρτίου 2020 παραμένουν σε ισχύ εκτός από την τέλεση Πολιτικών Γάμων που αναστέλλονται μέχρι τις 30 Απριλίου 2020.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας καλεί με τη σειρά του τους πολίτες να αποφεύγουν οποιεσδήποτε αχρείαστες μετακινήσεις.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C