Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Βραβείο 'Πράσινη Πόλη της Κύπρου' και στον Δήμο Λεμεσού
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 05/02/2020 17:32


Τον τίτλο της "Πράσινης Πόλης της Κύπρου", εξασφάλισε και ο Δήμος Λεμεσού στα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, του Κυπριακού Κέντρου Περιβαλλοντικής Έρευνας και Εκπαίδευσης (ΚΥΚΠΕΕ).
 
Η Επιστημονική Επιτροπή Αξιολόγησης για τα Παγκύπρια Βραβεία Πράσινες Πόλεις και Πράσινες Κοινότητες της Κύπρου, σε επιστολή της ημερομηνίας 23 Ιανουαρίου 2020, προς το Δήμαρχο Νίκο Νικολαΐδη, αναφέρει πως απονέμει το συγκεκριμένο βραβείο στο Δήμο Λεμεσού, για τα έργα "Στρατηγική Διαχείριση Οικιακών Απορριμμάτων Δήμου Λεμεσού" και "Εκπόνηση και Εφαρμογή Σχεδίου Δράσης για Αειφόρο Ενέργεια",  στην κατηγορία Διαχείριση Αποβλήτων και Αειφόρος Ενεργειακή Κατανάλωση, αντίστοιχα.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του, ο Δήμος Λεμεσού, στη γενική στρατηγική του για μείωση των οικιακών απορριμμάτων, συμμετάσχει στα ευρωπαϊκά προγράμματα BAS (Benefits As you Save) και ACUA (Autonomous Composting Units for Urban Areas), τα οποία διαδοχικά αναφέρονται στη σωστή διαχείριση των οργανικών αποβλήτων και στη μείωση της παραγωγής αποβλήτων μέσω της ορθολογιστικής αγοράς-κατανάλωσης-χειρισμού των τροφίμων.
 
Επίσης, προστίθεται, ο Δήμος Λεμεσού συμμετείχε σε δύο ευρωπαϊκά προγράμματα με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας σε συνάρτηση με τη κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με το Σύμφωνο των Δημάρχων που έχει υπογράψει μαζί με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Συγκεκριμένα, πρόκειται για τα προγράμματα CONURBANT και FIESTA, μέσω των οποίων ετοιμάστηκε και ακολουθείται συγκεκριμένο Σχέδιο Δράσης Αειφόρου Ενέργειας. 
 
"Με τη βράβευση αυτή, ο Δήμος Λεμεσού εντάσσεται αυτόματα στο Δίκτυο των Πράσινων Πόλεων και Κοινοτήτων της Κύπρου του ΚΥΚΠΕΕ", συνεχίζει η ανακοίνωση και υπενθυμίζει πως την "Πράσινη Σημαία" θα απονέμει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, σε ειδική επίσημη τελετή, στο Προεδρικό Μέγαρο.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ) 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C