Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Εντατικοποιεί τα μέτρα για αντιμετώπιση του κορωνοϊού ο Δήμος Λεμεσού
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 02/04/2020 17:18


Επέκταση απολυμάνσεων, εντατικοποίηση ελέγχων και ενημέρωσης ξένων υπηκόων, αλλά και ζωντανές διαδικτυακές παραστάσεις, περιλαμβάνει η νέα σειρά δράσεων του Δήμου Λεμεσού, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για καλύτερη προστασία των κατοίκων της πόλης από την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση, στο πλαίσιο υλοποίησης των μέτρων που έχουν ήδη ληφθεί, αποφασίστηκε όπως το πρόγραμμα απολύμανσης χώρων που αποτελούν εστίες μετάδοσης του ιού (π.χ. στάσεις λεωφορείων, κάδοι σκυβάλων κ.λπ.) επεκταθεί σταδιακά σε όλες τις συνοικίες της πόλης από ειδικά εξοπλισμένα συνεργεία του Δήμου, με στόχο να καλυφθούν όλες οι γειτονιές της Λεμεσού.
 
Επιπρόσθετα, εντατικοποιείται η ενημέρωση ξένων υπηκόων μόνιμων κατοίκων της πόλης και στο πλαίσιο αυτό έχει πραγματοποιηθεί τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους της ρωσικής κοινότητας, ενώ αύριο ορίστηκε τηλεδιάσκεψη με τα μέλη του Διαπολιτισμικού Συμβουλίου του Δήμου Λεμεσού και προγραμματίζονται οι επόμενες τηλεδιασκέψεις με άλλες οργανωμένες κοινότητες της πόλης μας.
 
Στο πλαίσιο των νέων δράσεων, άρχισε να υλοποιείται η έμπρακτη υποστήριξη των φιλοζωικών οργανώσεων για τις ανάγκες των καταφυγίων και των αδέσποτων, ενώ σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Ψυχολόγων, ειδικοί Κοινωνικοί Λειτουργοί και Ψυχολόγοι του Δήμου Λεμεσού παρέχουν εξειδικευμένη υποστήριξη σε όσους δημότες έχουν ανάγκη και δεν έχουν εύκολη πρόσβαση σε υπηρεσίες λόγω των περιοριστικών μέτρων.
 
Αυξάνονται επίσης οι περιπολίες του Τμήματος Τροχονομίας για τήρηση των μέτρων απαγόρευσης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, όπως ο Δημόσιος Κήπος, το Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, την Ακτή Ολυμπίων, πάρκα, πλατείες κ.α.
 
Ενόψει των εορτών του Πάσχα, προστίθεται στην ανακοίνωση, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, πέραν από την καθημερινή λειτουργία του, ετοιμάζει ειδικά πασχαλινά πακέτα για ευπαθείς ομάδες , τα οποία θα παραδοθούν στις 10 Απριλίου.
 
Υπενθυμίζεται δε ότι σε συνεργασία με το Παττίχειο Δημοτικό Θέατρο ξεκινούν από μεθαύριο, Σάββατο, ειδικές πολιτιστικές δράσεις με καλλιτέχνες της πόλης από τον χώρο της μουσικής, του θεάτρου και του χορού. Οι εκδηλώσεις θα μεταδίδονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live streaming) και εντάσσονται στη δράση "Μένουμε σπίτι παρέα με το Παττίχειο – στηρίζουμε τους καλλιτέχνες της πόλης μας".
 
Τέλος, ο Δήμος Λεμεσού σημειώνει πως συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Έκτακτης Ανάγκης για τις ευάλωτες ομάδες δημοτών. Όσοι χρειάζονται βοήθεια μπορούν να καλούν τη Γραμμή Έκτακτης Βοήθειας στο 77 77 77 88 καθημερινά από τις 08.00 μέχρι και τις 14.00.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C