Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Brexit στις 7 Μαΐου αντί στις 22 και έγκριση συμφωνίας από ΗΒ στις 11/4 στο κείμενο συμπερασμάτων Συνόδου     CNA   Συνεννόηση για εξασφάλιση αιτήματος Βρετανίας αλλά και αποφυγή άτακτου Brexit προκρίνει η Λευκωσία     CNA   YΠΕΞ: Η Κυβέρνηση προβαίνει σε όλες τις ενέργειες για να είναι έτοιμη σε περίπτωση άτακτου Brexit     CNA   Σημαντική η συμφωνία διαβουλεύσεων Ελλάδας – Τουρκίας για διεθνή διάσταση Κυπριακού, λέει ο ΥΠΕΞ     CNA   Στις 12 Απριλίου συμφώνησαν Κατρούγκαλος - Τσαβούσογλου να καθορίσουν ατζέντα για Κυπριακό      CNA   Η Κύπρος συνέτριψε 5-0 το Σαν Μαρίνο     CNA   

Το πρώτο καλαμάκι πολλαπλής χρήσης παρέλαβε σήμερα ο Δήμαρχος Λάρνακας
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 17/10/2018 16:16


Το πρώτο καλαμάκι πολλαπλής χρήσης παραδόθηκε σήμερα στον Δήμαρχο Λάρνακας Ανδρέα Βύρα, από τους μαθητές του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» Λάρνακας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Δήμος Λάρνακας «στηρίζει το μεγαλεπήβολο έργο της Επιτροπής Εθελοντισμού του Σχολείου, η οποία καταβάλλει προσπάθειες για να αντικατασταθούν με βιοδιασπώμενα καλαμάκια όλα τα «συμβατικά» πλαστικά καλαμάκια που βρίσκονται στην πόλη».
 
Προστίθεται ότι «η συγκεκριμένη προσπάθεια ξεκίνησε από τη Λάρνακα και έτσι την καθιστά την πρώτη πόλη που έχει επιτύχει κάτι ανάλογο στη χώρα μας. Η προσπάθεια βρίσκει ανταπόκριση από το ευρύ κοινό και αποτελεί παράδειγμα και για τις άλλες πόλεις».

Παραλαμβάνοντας το καλαμάκι ο Δήμαρχος Λάρνακας ευχαρίστησε και συνεχάρη τους μαθητές, αφού», όπως εξήγησε, «χάρη σε αυτούς αλλάζει μια συνήθεια η οποία μέχρι σήμερα θεωρείται από τις πιο επιβλαβείς για το περιβάλλον».
 
Σημειώνεται ότι η πρωτοβουλία αυτή έχει ως τίτλο «Η Λάρνακα βάζει τέλος στο πλαστικό καλαμάκι» και εντάσσεται στις δράσεις της Ομάδας Εθελοντισμού του Ειδικού Σχολείου «Άγιος Σπυρίδωνας» «…επειδή νοιάζομαι…δρω».** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/03/2019
Όγκος:1.170.990,35
CSE:65,150  0,120%
FTSE/CySE:39,050  0,130%
Λευκωσία25°C
Λάρνακα24°C