Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Το ΕΛΚ κατηγορεί την Τουρκία για εμμονή με τις εγγυήσεις, ζητά να τερματιστεί η παρενόχληση των εγκλωβισμένων     CNA   Πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται στην Κύπρο ο Φέλτμαν, δήλωσε ο Ανδρέας Μαυρογιάννης      CNA   Η Μαδρίτη κινείται προς την άρση της αυτονομίας της Καταλονίας, έκτακτο Υπουργικό από Ραχόϊ το Σάββατο     CNA   ΥΠΕΣ: Η αύξηση στις αιτήσεις ασύλου μας προβληματίζει     CNA   Στα €130.277 το Σεπτέμβριο η αξία των ακάλυπτων επιταγών, 48 πρόσωπα καταχωρήθηκαν στο ΚΑΠ      CNA   Την Αταλάντα αντιμετωπίζει απόψε ο Απόλλωνας για το Europa League     CNA   

Φωτογραφία αρχείου

Από το 2018 η οργανωμένη διαχείριση απορριμμάτων στα ξενοδοχεία της Πάφου
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/06/2017 10:12 
Αρχές του 2018 θα ξεκινήσει η ανακύκλωση των σκυβάλων από τα ξενοδοχεία στην Πάφο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.
Όπως ανέφερε, “βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της έγκρισης των προσφορών”, σημειώνοντας πως πριν κάποια χρόνια ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου είχε επιχορηγήσει μια μελέτη, που κατέληξε σε συγκεκριμένη λύση για τη διαχείριση των αποβλήτων σε ξενοδοχεία.

Αυτή η μελέτη, συνέχισε, "είχε δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ακολούθως αυτές προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές και ετοιμάστηκε ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση των σκυβάλων.”

Η ανακύκλωση στη βάση της μελέτης και των προσφορών που προκηρύχθηκαν προνοεί διαλογή των σκυβάλων σε τρία μέρη, δηλαδή τα οργανικά, ανόργανα και ανακυκλώσιμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας ότι η διαχείριση αποβλήτων είναι απαραίτητη και θεωρείται αναπόσπαστο μέρος μιας σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας, είπε ότι ήδη πολλές από τις ξενοδοχειακές μονάδες προβαίνουν σε διαχείριση απορριμμάτων.
 
Όπως είπε, ανακυκλώνουν το γυαλί και το χαρτί, σημειώνοντας πως  αυτό καταδεικνύει πως γίνονται κάποιες προσπάθειες παράλληλα και ανεξάρτητα από την καινούργια  λύση που θα δοθεί από το 2018.

Το πιο πάνω πρόγραμμα θα επιχορηγηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα γίνει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 


** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:19/10/2017
Όγκος:212.501,18
CSE:73,930  -0,440%
FTSE/CySE:44,160  -0,430%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C