Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Διευκρινίσεις από Έιντε ζητά το ελληνικό YΠΕΞ, τον καλεί να πει αν ο Τσαβούσογλου δέχθηκε κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης      CNA   Επιστρέφει στην Λευκωσία ο Εϊντε, Δευτέρα πρωί συναντάται με τον ΠτΔ     CNA   Συλλούρης: Πολιτική πίεση στην Τουρκία και ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ισχυρών      CNA   Ο Φάκελος της Κύπρου εξετάζεται για στοιχεία για αγνοουμένους, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής     CNA   Ο Πρόεδρος επιδιώκει την συνεργασία όλων με στόχο την επανένωση, λέει ο Φωτίου     CNA   Λακκοτρύπης: Η Κύπρος συνεχίζει τον ενεργειακό της σχεδιασμό και αυτή είναι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα     CNA   Στο τελικό στάδιο η προκήρυξη του έργου δρόμου Πάφου – Πόλης, δήλωσε ο Υπ. Μεταφορών     CNA   Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην Κω, αρχίζουν έργα για επιδιόρθωση των ζημιών στο λιμάνι     CNA   

Φωτογραφία αρχείου

Από το 2018 η οργανωμένη διαχείριση απορριμμάτων στα ξενοδοχεία της Πάφου
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 21/06/2017 10:12 
Αρχές του 2018 θα ξεκινήσει η ανακύκλωση των σκυβάλων από τα ξενοδοχεία στην Πάφο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΥΞΕ Πάφου Θάνος Μιχαηλίδης.
Όπως ανέφερε, “βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της έγκρισης των προσφορών”, σημειώνοντας πως πριν κάποια χρόνια ο Σύνδεσμος Ξενοδόχων Πάφου είχε επιχορηγήσει μια μελέτη, που κατέληξε σε συγκεκριμένη λύση για τη διαχείριση των αποβλήτων σε ξενοδοχεία.

Αυτή η μελέτη, συνέχισε, "είχε δοθεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, ακολούθως αυτές προχώρησαν σε κάποιες αλλαγές και ετοιμάστηκε ένα νέο σχέδιο για τη διαχείριση των σκυβάλων.”

Η ανακύκλωση στη βάση της μελέτης και των προσφορών που προκηρύχθηκαν προνοεί διαλογή των σκυβάλων σε τρία μέρη, δηλαδή τα οργανικά, ανόργανα και ανακυκλώσιμα.

Ο κ. Μιχαηλίδης, επισημαίνοντας ότι η διαχείριση αποβλήτων είναι απαραίτητη και θεωρείται αναπόσπαστο μέρος μιας σύγχρονης τουριστικής βιομηχανίας, είπε ότι ήδη πολλές από τις ξενοδοχειακές μονάδες προβαίνουν σε διαχείριση απορριμμάτων.
 
Όπως είπε, ανακυκλώνουν το γυαλί και το χαρτί, σημειώνοντας πως  αυτό καταδεικνύει πως γίνονται κάποιες προσπάθειες παράλληλα και ανεξάρτητα από την καινούργια  λύση που θα δοθεί από το 2018.

Το πιο πάνω πρόγραμμα θα επιχορηγηθεί από ευρωπαϊκά κονδύλια και θα γίνει σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 


** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/07/2017
Όγκος:155.153,38
CSE:75,990  0,080%
FTSE/CySE:45,540  0,110%
Λευκωσία37°C
Λάρνακα31°C