Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Νομοσχέδιο για τερματισμό του εμπάργκο όπλων για την Κύπρο κατέθεσε ο Μενέντεζ     CNA   Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και 54 τραυματίστηκαν σε επεισόδια στη Νικαράγουα     CNA   Ολοκληρώνει τη σύνθεση της Kυβέρνησής του ο Τζουζέπε Κόντε

Επανέναρξη του Προγράμματος Ανακύκλωσης της Green Dot Κύπρου στο Δήμο Γεροσκήπου
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 13/09/2017 19:08


Το πρόγραμμα ανακύκλωσης συσκευασιών στο Δήμο Γεροσκήπου επαναρχίζει στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, σύμφωνα με ανακοίνωση.
 
Ο Δήμος Γεροσκήπου, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για μείωση των απορριμμάτων που καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Μαραθούντας, έχει έρθει σε συμφωνία με την Green Dot Κύπρου για τη συλλογή των ανακυκλώσιμων συσκευασιών στα δημοτικά του όρια σε κεντρικά σημεία, όπου το κοινό θα μεταφέρει τα ανακυκλώσιμα υλικά του.
 
Το πρόγραμμα, όπως αναφέρεται, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέχρι το τέλος του έτους ώστε να μελετηθούν τυχόν προβλήματα ή τρόποι βελτίωσής του.
 
Ανάλογα με τα συμπεράσματα που θα προκύψουν, το πρόγραμμα ανακύκλωσης θα συνεχίσει να εφαρμόζεται και στη συνέχεια, εφόσον ο Δήμος και η Green Dot Κύπρου το επιθυμούν. 
 
Οι νησίδες, προστίθεται στην ανακοίνωση, θα αποτελούνται από κάδους χρώματος μπλε για τη συλλογή της κατηγορίας PMD, καφέ για τη συλλογή της κατηγορίας Χαρτί και πράσινης καμπάνας για την κατηγορία Γυαλί.
 
Τόσο ο Δήμος όσο και το Σύστημα πιστεύουν ότι με σωστή συνεργασία και με τη βοήθεια του κοινού το πρόγραμμα θα έχει επιτυχία και σημαντικές ποσότητες ανακυκλώσιμων συσκευασιών θα οδηγούνται προς ανακύκλωση.
 
Επιπρόσθετα καλείται το κοινό να τοποθετεί τα υλικά του εντός των σωστών κάδων ανακύκλωσης, ανάλογα με τις σημάνσεις, για αποφυγή οχληρίας και απώλειας καλών υλικών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στην Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Γεροσκήπου, στα τηλέφωνα 26962324 και 26961400 σε ώρες γραφείου. 
 
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΡΑΓ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:24/05/2018
Όγκος:195.724,56
CSE:66,160  0,380%
FTSE/CySE:39,500  0,380%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα26°C