Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ECORouTs συμμετέχει ο Δήμος Αραδίππου
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 05/02/2020 15:34


Στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα ECORouTs συμμετέχει ο Δήμος Αραδίππου, μαζί με τους Δήμους Ηρακλείου, Χανίων και Πάφου.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «οι τέσσερις Δήμοι συμμετέχουν στο έργο Κοινές Δράσεις για τη Δημιουργία «Πράσινων» - Περιβαλλοντικά Φιλικών Διαδρομών μέσα σε Τουριστικές Περιοχές, γνωστό με το ακρώνυμο «ECORouTs», που υλοποιείται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG V-A: Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020».
 
Προστίθεται ότι «η υλοποίηση του έργου, ο συνολικός προϋπολογισμός του οποίου ανέρχεται σε €1.262.200, συνεχίζεται βάσει χρονοδιαγράμματος, ενώ ο προϋπολογισμός για τον Δήμο Αραδίππου ανέρχεται στις 172 χιλιάδες ευρώ».
 
Το έργο ECORouTs ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2018 και αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2021. Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί τρεις Τεχνικές Συναντήσεις, η εναρκτήρια συνάντηση έγινε στο Δήμο Ηρακλείου, που είναι ο κύριος δικαιούχος, η 2η στο Δήμο Αραδίππου και η 3η Τεχνική Συνάντηση στον Δήμο Χανιών. 
 
Ο Δήμος Αραδίππου στο πλαίσιο των δράσεων του «Πακέτου Εργασίας  «Εξωτερική Εμπειρογνωμοσύνη», προκήρυξε συνοπτικό διαγωνισμό, τον οποίο κέρδισε η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας & Αμμοχώστου ΛΤΔ για το ποσό των 62 χιλιάδων ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Μέχρι στιγμής έχουν ξεκινήσει να υλοποιούνται, η εκπόνηση κυκλοφοριακής μελέτης για τον Δημοτικό Στόλο και η Προμήθεια Λογισμικού & Εξοπλισμού για Τηλεματική Διοίκηση & Δορυφορική Εποπτεία του Δημοτικού Στόλου (Fleet Telematics Solution).
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «στο πλαίσιο του Προγράμματος ECORouTs, ο Δήμος Αραδίππου παρέλαβε πρόσφατα δύο καινούργια ηλεκτρικά αυτοκίνητα», από την εταιρεία που κέρδισε τον ανοιχτό διαγωνισμό που προκήρυξε ο Δήμος.
 
Ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης παρέλαβε σε τελετή που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα τα κλειδιά των δύο αυτοκινήτων και ακολούθησε η εκπαίδευση υπαλλήλων του Δήμου για τη σωστή λειτουργία και συντήρησή τους. Στην τελετή παρευρέθηκε ο  Παναγιώτης Ολύμπιος, Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, η οποία εγκατέστησε έξω από τα γραφεία του Δήμου Αραδίππου σταθμό φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C