Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Σε καλό δρόμο οι έρευνες για ασφάλεια προσωπικών δεδομένων λέει η Κυβέρνηση μετά τη συνάντηση Προέδρου-ΓΓ ΑΚΕΛ     CNA   Απαίτηση του ΑΚΕΛ είναι το ζήτημα να διερευνηθεί μέχρι τέλους, λέει ο Αντρος Κυπριανού     CNA   Επαφές ΥΠΕΞ Παλαιστίνης στη Λευκωσία     CNA   Ο Πρόεδρος βλέπει τη συνάντηση στο Βερολίνο ως μια ευκαιρία, λέει ο Εκπρόσωπος     CNA   ΝΥ: Aπό την αξιολόγηση των στοιχείων, δεν προκύπτει κανένας λόγος, ο οποίος θα μπορούσε να στοιχειοθετήσει κώλυμα για την Αστυνομία να συνεχίσει τις έρευνες για το βαν     CNA   Στήριξη στον ΓΓ του ΟΗΕ από το Σ.Α. ενόψει της άτυπης τριμερούς του Βερολίνου     CNA   Νέο `φρένο` της Γερουσίας των ΗΠΑ σε απόφαση για τη γενοκτονία των Αρμενίων      CNA   Πραξικόπημα εναντίον του κατήγγειλε ο Νετανιάχου, δεν παραιτείται λέει     CNA   
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ - ΟΕΒ
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/04/2019 08:50


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΑΣΙΝ: Τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια εντάσσονται
στο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής

Μια κρίσιμη προϋπόθεση επιτυχίας κάθε εθνικού συστήματος υγείας είναι ο σωστός, ορθολογικός σχεδιασμός και η διασφάλιση βιώσιμων όρων συμμετοχής των φορέων που προσφέρουν υπηρεσίες υγείας. Κάτι που δυστυχώς δεν ισχύει για το ΓεΣΥ, δημιουργώντας μεγάλη αβεβαιότητα και ανησυχία στην κοινωνία για την εφαρμογή του.
Από την πρώτη στιγμή ο ΠΑΣΙΝ ζήτησε από τον ΟΑΥ να δοθούν τα απαραίτητα στοιχεία  που απαντούν σε εύλογα ερωτήματα των Μελών του ως προς τη βιώσιμη συμμετοχή τους στο σύστημα, διασφαλίζοντας το μέγιστο διακύβευμα: τη συνέχιση της προσφοράς ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς. 
Μέχρι σήμερα τα στοιχεία αυτά δεν έχουν δοθεί και βρισκόμαστε απέναντι σε συνεχιζόμενα επικοινωνιακά τεχνάσματα και αδιέξοδα που καλλιεργεί ο ΟΑΥ.  Δυστυχώς οι υποσχέσεις περί επιλογής ιατρών και νοσηλευτηρίων φαίνεται να γκρεμίζονται, διότι οι σχεδιασμοί του ΓεΣΥ και του ΟΑΥ δεν επιτρέπουν σε καταξιωμένους επαγγελματίες υγείας και ιδιωτικά νοσηλευτήρια να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Μπροστά λοιπόν στην ανάγκη να προστατευθεί η βιωσιμότητα των νοσηλευτικών μονάδων και το υψηλό επίπεδο υπηρεσιών υγείας, ο ΠΑΣΙΝ ανακοινώνει το σημαντικό αριθμό ιδιωτικών νοσηλευτηρίων Μελών του που, μέχρι στιγμής, έχουν επιλέξει να ενταχθούν στο ελεύθερο Δίκτυο Ιδιωτικής Ιατρικής.
Αυτά είναι (με αλφαβητική σειρά):
 • American Medical Center – Λευκωσία
 • Απολλώνειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο – Λευκωσία
 • Αρεταίειο Νοσοκομείο – Λευκωσία
 • Ιατρικό Κέντρο Ευαγγελίστρια – Λευκωσία
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Αποστόλων Πέτρου και Παύλου – Λεμεσός
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Άγιος Ραφαήλ – Λάρνακα
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Λητώ – Παραλίμνι
 • Ιδιωτικό Νοσοκομείο Τίμιος Σταυρός – Λάρνακα
 • Ιπποκράτειο Ιδιωτικό Νοσοκομείο - Λευκωσία
 • Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Άγιος Γεώργιος – Λάρνακα
 • Napa Olympic Private Hospital – Αγία Νάπα
 • Οφθαλμολογικό Κέντρο Πάνθεο - Λεμεσός
 • Πολυκλινική Υγεία – Λεμεσός
 • Πρότυπος Μαιευτική Γυναικολογική Κλινική Λήδρα – Λευκωσία
Το Δίκτυο αποτελεί πρωτοβουλία έμπειρων επαγγελματιών υγείας οι οποίοι, με βάση τα σημερινά δεδομένα, αποφάσισαν να συνεχίσουν να ασκούν αυτόνομα και ελεύθερα την ιατρική επιστήμη εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ. Είναι πολύ σημαντικό να τονιστεί ότι όλα τα Μέλη του ΠΑΣΙΝ που εντάσσονται στο Δίκτυο, αποφάσισαν ανεξάρτητα τη συμμετοχή τους. Έκριναν πως αυτός ο τρόπος άσκησης ελεύθερης ιατρικής, εκτός του προτεινόμενου ΓεΣΥ, υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο τους βιώσιμους όρους παροχής ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στον Κύπριο ασθενή.
Το σύνολο της κυπριακής κοινωνίας αναγνωρίζει πως τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια αποτελούν το κύριο στήριγμα των υπηρεσιών υγείας στην Κύπρο. Γι΄αυτό άλλωστε έχουν καταξιωθεί στη συνείδηση των πολιτών για την ιατρική τους ποιότητα, την άμεση εξυπηρέτηση και την ανθρώπινη φροντίδα.
 
- - - - - - - - - - - - -- - - - - - - - - - - - -
 
15 Απριλίου, 2019
THG190404ANA
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:19/11/2019
Όγκος:196.100,59
CSE:66.800  -1.170%
FTSE/CySE:40.140  -1.180%
Λευκωσία25°C
Λάρνακα23°C