Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αναβάθμιση του μακροπρόθεσμου αξιόχρεου της Κύπρου σε ξένο νόμισμα από το Fitch     CNA   Σε Συμπληρωματική Συμφωνία κατέληξαν ΥΠΟΙΚ-Συντεχνίες, αίρονται τα μέτρα     CNA   Ικανοποίηση εκφράζει η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για τη συμφωνία συντεχνιών και Υπουργού     CNA   Ισχυρή στήριξη από ΕΕ και Τουσκ στην Κύπρο και ειδική αναφορά στους εγκλωβισμένους     CNA   Οριστικοποιήθηκαν πέντε συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία      CNA   Ποδόσφαιρο: Ομόνοια-ΑΕΛ και ΑΕΚ-ΑΠΟΕΛ για την 8η αγωνιστική     CNA   

Η Ηλεκτροκύκλωση Κύπρου εντάχθηκε στο WEEE Forum
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/06/2017 14:12


Η Ηλεκτροκύκλωση Κύπρου, το Συλλογικό Σύστημα Διαχείρισης Απόβλητων Ηλεκτρικού και Ηλεκτρονικού Εξοπλισμού, υπέγραψε σήμερα συμφωνία ένταξης στο WEEE Forum, τον Οργανισμό Ομπρέλα για τα Συλλογικά Συστήματα Διαχείρισης Αποβλήτων Ηλεκτρικού και Hλεκτρονικού Εξοπλισμού.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, για την υπογραφή της συμφωνίας βρίσκονται στην Κύπρο ο Γενικός Γραμματέας του WEEE Forum Pascal Leroy και η Τεχνική Διευθύντρια του Οργανισμού Lucia Hererras Martines.
 
Η Ηλεκτροκύκλωση Κύπρου θεωρεί πως η τεχνογνωσία και η εμπειρία που θα αποκτήσει μέσω του WEEE Forum και των μελών του, θα συμβάλει σημαντικά τόσο στη βελτίωση των υφιστάμενων διαδικασιών του Οργανισμού όσο και στην αύξηση των ποσοτήτων συλλογής και ανακύκλωσης του Οργανισμού και επομένως και των εθνικών στόχων της Κύπρου, αναφέρεται.
 
O Οργανισμός WEEE Forum έχει ως μέλη του 32 μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα συλλογικά συστήματα διαχείρισης ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών αποβλήτων από όλο τον κόσμο και αποστολή του είναι η υποστήριξη των μελών του για την επίτευξη των στόχων συλλογής και ανακύκλωσης ηλεκτρικού και ηλεκτρονικού εξοπλισμού.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΧΡ)


 
** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/10/2017
Όγκος:87.225,84
CSE:74,580  0,880%
FTSE/CySE:44,570  0,930%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C