Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αλληλεγγύη με την Αίγυπτο εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Θα απαντήσει με σφοδρότητα στην επίθεση λέει ο Σίσι      CNA   Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας της ΕΑΤ      CNA   Σε δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρά η ΕΝΙ     CNA   Εληξε ο συναγερμός στο Λονδίνο     CNA   

Εκδρομή στη 'Γιορτή του γλυτζιηστού' για ΥΤΧ, οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 20/06/2017 19:39


Με στόχο τη γνωριμία με την παράδοση και την κουλτούρα της Κύπρου και τον κοινωνικό προσανατολισμό στην τοπική κοινωνία, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου οργάνωσε εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή για ομάδα υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ), στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος".
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, οι ΥΤΧ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κυριακή, 18 Ιουνίου, τη "Γιορτή του Γλυτζιηστού", στο Κοιλάνι, που φημίζεται για το παραδοσιακό του γλυκό, το οποίο βραβεύτηκε από το θεσμό "Γαστρονομικά Βραβεία Ποιότητας".
 
Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και έμαθαν πώς γίνεται το "γλυτζιηστό" και απόλαυσαν ζωντανή παραδοσιακή μουσική και λαϊκούς χορούς. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκαν τη μοναδική παλιά εκκλησία του χωριού, τα μουσεία και τα τοπικά οινοποιεία.
 
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος", που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, θα οργανωθεί ακόμη μία εκδρομή για ΥΤΧ, από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, το ερχόμενο Φθινόπωρο.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΡΑΓ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:24/11/2017
Όγκος:163.501,98
CSE:71,160  -0,570%
FTSE/CySE:42,510  -0,650%
Λευκωσία23°C
Λάρνακα21°C