Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Διευκρινίσεις από Έιντε ζητά το ελληνικό YΠΕΞ, τον καλεί να πει αν ο Τσαβούσογλου δέχθηκε κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης      CNA   Επιστρέφει στην Λευκωσία ο Εϊντε, Δευτέρα πρωί συναντάται με τον ΠτΔ     CNA   Συλλούρης: Πολιτική πίεση στην Τουρκία και ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ισχυρών      CNA   Ο Φάκελος της Κύπρου εξετάζεται για στοιχεία για αγνοουμένους, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής     CNA   Ο Πρόεδρος επιδιώκει την συνεργασία όλων με στόχο την επανένωση, λέει ο Φωτίου     CNA   Λακκοτρύπης: Η Κύπρος συνεχίζει τον ενεργειακό της σχεδιασμό και αυτή είναι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα     CNA   Στο τελικό στάδιο η προκήρυξη του έργου δρόμου Πάφου – Πόλης, δήλωσε ο Υπ. Μεταφορών     CNA   Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην Κω, αρχίζουν έργα για επιδιόρθωση των ζημιών στο λιμάνι     CNA   

Εκδρομή στη 'Γιορτή του γλυτζιηστού' για ΥΤΧ, οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 20/06/2017 19:39


Με στόχο τη γνωριμία με την παράδοση και την κουλτούρα της Κύπρου και τον κοινωνικό προσανατολισμό στην τοπική κοινωνία, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου οργάνωσε εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή για ομάδα υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ), στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος".
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, οι ΥΤΧ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κυριακή, 18 Ιουνίου, τη "Γιορτή του Γλυτζιηστού", στο Κοιλάνι, που φημίζεται για το παραδοσιακό του γλυκό, το οποίο βραβεύτηκε από το θεσμό "Γαστρονομικά Βραβεία Ποιότητας".
 
Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και έμαθαν πώς γίνεται το "γλυτζιηστό" και απόλαυσαν ζωντανή παραδοσιακή μουσική και λαϊκούς χορούς. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκαν τη μοναδική παλιά εκκλησία του χωριού, τα μουσεία και τα τοπικά οινοποιεία.
 
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος", που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, θα οργανωθεί ακόμη μία εκδρομή για ΥΤΧ, από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, το ερχόμενο Φθινόπωρο.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΡΑΓ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/07/2017
Όγκος:155.153,38
CSE:75,990  0,080%
FTSE/CySE:45,540  0,110%
Λευκωσία37°C
Λάρνακα31°C