Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τρίτη αξιολόγηση της Ελλάδας και αντιπρόεδρος ΕΚΤ στην ατζέντα του Eurogroup, δεν θα χρειαστεί προληπτική πιστωτική γραμμή ή επιτήρηση λέει ο Τσακαλώτος στους Financial Times     CNA   Προστασία μητρότητας, πατρότητας και θηλασμού στο επίκεντρο συνεδρίας της Επ. Εργασίας την Τρίτη     CNA   Επανασύλληψη Λετονού για το φόνο του Λεωνίδη στη Λεμεσό     CNA   Η Αστυνομία απέτρεψε το κλείσιμο της Λεωφόρου Προδρόμου από 1.500 άτομα για καρναβαλίστικη παρέλαση, έγιναν οκτώ συλλήψεις     CNA   Αυξημένη η παρουσία της Αστυνομίας την καθαρά Δευτέρα για την πρόληψη τροχαίων     CNA   Νέα σεισμική δόνηση στο Μεξικό     CNA   Tέσσερις νεκροί σε έκρηξη οχήματος στη βορειοανατολική Συρία     CNA   Λάρισα – Παναθηναϊκός για την 22η αγωνιστική της Super League     CNA   

Εκδρομή στη 'Γιορτή του γλυτζιηστού' για ΥΤΧ, οργάνωσε ο Δήμος Αγίου Αθανασίου
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 20/06/2017 19:39


Με στόχο τη γνωριμία με την παράδοση και την κουλτούρα της Κύπρου και τον κοινωνικό προσανατολισμό στην τοπική κοινωνία, ο Δήμος Αγίου Αθανασίου οργάνωσε εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή για ομάδα υπηκόων τρίτων χωρών (ΥΤΧ), στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος".
 
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Δήμου, οι ΥΤΧ είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Κυριακή, 18 Ιουνίου, τη "Γιορτή του Γλυτζιηστού", στο Κοιλάνι, που φημίζεται για το παραδοσιακό του γλυκό, το οποίο βραβεύτηκε από το θεσμό "Γαστρονομικά Βραβεία Ποιότητας".
 
Οι συμμετέχοντες δοκίμασαν και έμαθαν πώς γίνεται το "γλυτζιηστό" και απόλαυσαν ζωντανή παραδοσιακή μουσική και λαϊκούς χορούς. Επιπρόσθετα, επισκέφθηκαν τη μοναδική παλιά εκκλησία του χωριού, τα μουσεία και τα τοπικά οινοποιεία.
 
Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του έργου "Λεμεσός: Μια πόλη, ο κόσμος όλος", που συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Ασύλου, Μετανάστευσης και Ένταξης και την Κυπριακή Δημοκρατία, θα οργανωθεί ακόμη μία εκδρομή για ΥΤΧ, από τον Δήμο Αγίου Αθανασίου, το ερχόμενο Φθινόπωρο.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΡΑΓ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/02/2018
Όγκος:112.523,62
CSE:69,910  0,660%
FTSE/CySE:41,870  0,720%
Λευκωσία20°C
Λάρνακα22°C