Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τριήμερη επίσκεψη στην Κύπρο αρχίζει η Πρόεδρος της Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Gabriela Cuevas Barron     CNA   Το Ανώτατο ανέτρεψε την πρωτόδικη απόφαση για το τριπλό φονικό της Λεμεσού     CNA   Στον εντοπισμό φόλων προέβη η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας     CNA   Νεαρή Κύπρια, νικήτρια διαγωνισμού, γίνεται Ύπατη Αρμοστής για μια μέρα

Ευαισθητοποίηση με μουσική, παιχνίδια και χορό στο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/05/2019 11:56


Με μουσική, παιχνίδια και χορό πραγματοποιείται το 9ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης στο Πάρκο της Ακρόπολης.

«Είμαστε σήμερα το Πάρκο της Ακρόπολης, στο 9ο Φεστιβάλ Ανακύκλωσης, ο καιρός είναι πάρα πολύ όμορφος και καλούμε τους γονείς να φέρουν τους μικρούς φίλους για να εκπαιδευτούν για τα προγράμματα ανακύκλωσης με πολύ όμορφο τρόπο», δήλωσε στο ΚΥΠΕ κατά την έναρξη του Φεστιβάλ ο Γενικός Διευθυντής της Green Dot Μάριος Βραχίμης.

Απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «υπάρχουν διάφορα είδη παιχνιδιών, τα οποία μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδάκια για να δουν πώς γίνεται η ανακύκλωση». Πρόσθεσε ότι παιδιά και ενήλικες μπορούν να δουν πώς γίνεται η ανακύκλωση των συσκευασιών, η ανακύκλωση των μπαταριών και πώς γίνεται η ανακύκλωση των ηλεκτρικών.

Σε ερώτηση για τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση ο κ. Βραχίμης απάντησε ότι συμμετέχουν 15 διαφορετικές οργανώσεις και 10 μέλη της Green Dot  με δικά τους περίπτερα που προωθούν την ανακύκλωση.

Ανέφερε ακόμη ότι στο χώρο υπάρχει φαγητό για τους επισκέπτες σε προσιτές τιμές και η είσοδος είναι δωρεάν για όλους.

Σε ερώτηση αν τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια αυξημένη ευαισθησία για την ανακύκλωση στην Κύπρο, ο κ. Βραχίμης απάντησε ότι «υπάρχει αυξημένη συμμετοχή από το κοινό στην ανακύκλωση, σιγά-σιγά ο κόσμος αγκαλιάζει τις προσπάθειες της Green Dot». Όμως, πρόσθεσε, χρειάζεται να γίνουν πάρα πολλά πράγματα ακόμα, μέχρι να πειστούν όλοι και να ανακυκλώνουν για το καλό της Κύπρου.

Το πρόγραμμα του φεστιβάλ, το οποίο είναι ολοήμερο, περιλαμβάνει μουσικό πρόγραμμα από την παιδική χορωδία του ανοικτού σχολείου Δήμου Στροβόλου, Zumba kids και θεατρικό από το ανοικτό σχολείο του Δήμου Στροβόλου, μουσική από τη χορωδία του Δήμου Λευκωσίας, επίδειξη από ταχυδακτυλουργό, χορό από τους Dance Waves και τους Rebel Dancers, αφρικανικούς και λατινικούς ρυθμούς από τα τύμπανα των Boomdida και μουσική από την Παπιγιόν band.

Τα παιδιά θα παίξουν, μεταξύ άλλων, kids survivor, κυνήγι θησαυρού, ποδόσφαιρο και άλλα διαδραστικά παιχνίδια.


** Το ρεπορτάζ εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΗΦ/ΓΒΑ)
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:24/06/2019
Όγκος:155.522,31
CSE:69,600  0,350%
FTSE/CySE:41,790  0,340%
Λευκωσία42°C
Λάρνακα35°C