Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’
Σύσκεψη στο Δημοτικό Μέγαρο Πάφου για την έναρξη του έργου δημιουργίας νέων σταθμών λεωφορείων
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 09/03/2020 18:52Σε φάση υλοποίησης εισέρχεται ένα ακόμη έργο μείζονος σημασίας για την Πάφο και την Γεροσκήπου. Πρόκειται για το έργο «Δημιουργία δικτύου υποδομών δημοσίων συγκοινωνιών και δημόσιας υγιεινής στην Πάφο και τη Γεροσκήπου με τη μέθοδο Μελέτη- Κατασκευή- Συντήρηση», συνολικής δαπάνης 7.613.382 ευρώ.

Ενόψει της έναρξης των εργασιών, ο Δήμαρχος Πάφου Φαίδωνας Φαίδωνος συγκάλεσε το πρωί ευρεία σύσκεψη για συντονισμό των απαιτούμενων ενεργειών, στην οποία παρακάθισαν όλοι οι συντελεστές του έργου, εκπρόσωποι της Διεύθυνσης Ελέγχου του Υπουργείου Μεταφορών, Συγκοινωνιών και Έργων, καθώς και εκπρόσωποι των εμπλεκομένων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας,.

Μιλώντας στη σύσκεψη, ο κ. Φαίδωνος επεσήμανε ότι πρόκειται για ένα σύνθετο και απαιτητικό έργο για το οποίο απαιτείται καλός συντονισμός και μεθοδικός προγραμματισμός. Υπογράμμισε ότι όλες οι διαδικασίες πρέπει να γίνουν σύμφωνα με τους νόμους και κανονισμούς και ζήτησε αυστηρή τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, αλλά και ποιότητα δουλειάς. Σημείωσε ότι ο Δήμος έχει δημιουργήσει έναν ευέλικτο μηχανισμό παρακολούθησης, ικανό να συμβάλει αποτελεσματικά στην εύρυθμη εκτέλεση του έργου και τόνισε την αποφασιστικότητά της τοπικής αρχής να μην επιτρέψει οποιαδήποτε ολιγωρία ή χρονοτριβή.

Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τριών νέων σύγχρονων σταθμών λεωφορείων, έναν τερματικό στην περιοχή «Καραβέλλα», και δύο σταθμούς μετεπιβίβασης, από τους οποίους ο ένας επί της Λεωφόρου Τάφων των Βασιλέων και ο δεύτερος στον χώρο στάθμευσης του αρχαιολογικού πάρκου στο Λιμανάκι.

Περιλαμβάνει επίσης τη δημιουργία και τοποθέτηση 196 «έξυπνων» στάσεων λεωφορείων στην Πάφο και τη Γεροσκήπου, καθώς και τη δημιουργία 30 σύγχρονων χώρων δημόσιας υγιεινής. Οι κατασκευαστικές εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών από την ημέρα της έναρξης των εργασιών, ενώ η συντήρηση του έργου από την ανάδοχο εταιρεία θα είναι διάρκειας 5 χρόνων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/MK) 

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C