Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Συνεχίζονται οι ψεκασμοί στη Λάρνακα για καταπολέμηση των κουνουπιών
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 03/03/2020 13:35


Συνεχίζονται οι καθημερινοί ψεκασμοί  από την Υγειονομική Υπηρεσία του Δήμου Λάρνακας για καταπολέμηση των κουνουπιών σε όλη την πόλη, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιοχές που περιβάλλουν τις Αλυκές λόγω της αυξημένης εκκόλαψης. 
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας αναφέρει ότι «λόγω της δυσβατότητας που παρουσιάζεται στις περιοχές των Αλυκών κρίθηκε απαραίτητη η διενέργεια αεροψεκασμών. Ο αεροψεκασμός θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το Τμήμα Δασών και κατόπιν έγκρισης του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, αύριο Τετάρτη Μαρτίου από τις 7 μέχρι τις 9 το πρωί, από τις Καμάρες μέχρι το Παρατηρητήριο Πουλιών παρά το Παττίχειο Αμφιθέατρο».
 
Προστίθεται ότι σε περίπτωση μη ευνοϊκών καιρικών συνθηκών ή τεχνικών προβλημάτων στη διενέργεια του αεροψεκασμού, έχουν οριστεί ως εναλλακτικές ημερομηνίες η Δευτέρα 9/03/2020 και η Τρίτη 10/03/2020 κατά τις ίδιες ώρες.  
 
Ο αεροψεκασμός θα επιχειρείται σε χαμηλό ύψος για καλύτερα αποτελέσματα και θα διεξάγεται με τη χρήση βιολογικών παρασκευασμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί το αεροσκάφος της Μονάδας Πτητικών Μέσων του Τμήματος Δασών τύπου “Air Tractor 802” κίτρινου χρώματος και αρ. εγγραφής FD-1.
Κατά την ώρα του ψεκασμού το μονοπάτι της φύσης από τις Καμάρες μέχρι το Στρατόπεδο της Αλυκής θα είναι κλειστό για το κοινό το οποίο καλείται όπως συνεργάζεται με τους αρμόδιους λειτουργούς του Δήμου.

Ο Δήμος Λάρνακας «επαναλαμβάνει την έκκληση του προς το κοινό όπως λαμβάνει και τα δικά του μέτρα, για πρόληψη της εκκόλαψής των κουνουπιών, με την αποφυγή της ύπαρξης στάσιμων νερών στα υποστατικά τους. Ιδιαίτερα να μην διατηρούν δοχεία, βαρέλια, παλιά ντεπόζιτα με νερό στα υποστατικά τους, στα οποία μπορούν να εκκολαφθούν και να αναπτυχθούν μεγάλοι αριθμοί αυτών των εντόμων».
 
Για οποιεσδήποτε πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το γραφείο των Υγειονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Λάρνακας στα τηλέφωνα 24816559, 24816562 και 24816557.
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C