Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η παρουσία γαλλικού ναυτικού, ξεκάθαρο μήνυμα σ` όσους επιχειρούν ένταση, είπε ο Πρόεδρος     CNA   Ο Πρόεδρος έθεσε έντονα στο ΕΣ τη μείωση κατά €30 εκ. του ποσού για μεταναστευτικό, λέει ο ΥΠΟΙΚ στο ΚΥΠΕ     CNA   Ο Μαυρογιάννης κατήγγειλε στον ΓΓ ΟΗΕ τις τουρκικές παραβιάσεις εναέριου και θαλάσσιου χώρου      CNA   Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης αναχωρεί τη Δευτέρα για επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία     CNA   Στη Γενεύη την Κυριακή ο ΥΠΕΞ Σύνοδο Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ΟΗΕ     CNA   Ριζικές αλλαγές για την κυπριακή κοινωνία οι μεταρρυθμίσεις στον τομέα της Υγείας, δηλώνει ο Υπουργός     CNA   

Φωτογραφία Αρχείου

Εκπαίδευση δημοτών Αγλαντζιάς για διαχωρισμό αποβλήτων και κατάργηση τελών σκυβάλων
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 07/02/2020 17:33


Ο Δήμος Αγλαντζιάς ξεκινά από 1η Μαρτίου την εκπαίδευση των δημοτών για τον διαχωρισμό αποβλήτων, με το πρόγραμμα «Η Αίγλη σου κτυπά την πόρτα – Άνοιξέ της», που φέρνει και κατάργηση των τελών σκυβάλων.
 
Η εκστρατεία θα ξεκινήσει από την περιοχή «Καθαρής», δηλαδή την περιοχή που περιβάλλεται από τις λεωφόρους Λάρνακος-Αμμοχώστου και τη γραμμή κατάπαυσης του πυρός, με την πιλοτική εφαρμογή του προγράμματος «Διαχωρίζω και Κερδίζω».
 
Μασκότ της όλης προσπάθειας είναι η έφηβη Αίγλη, η οποία συμβολίζει τη νέα γενιά που απαιτεί προστασία του περιβάλλοντος.
 
Ήδη ομάδες ανθρώπων του Δήμου Αγλαντζιάς έπιασαν δουλειά και πάνε από σπίτι σε σπίτι για να εξηγήσουν στους δημότες και να τους εκπαιδεύσουν πώς θα προβαίνουν στον διαχωρισμό των απορριμμάτων ανάλογα με τα διάφορα ρεύματα ανακύκλωσης, έτσι ώστε στις μωβ σακούλες να καταλήγουν όσο το δυνατό λιγότερα και επομένως να πληρώνουν και πολύ λιγότερα χρήματα. Στο πακέτο που παραδίδεται στα σπίτια περιλαμβάνονται εκτός από το πλούσιο πληροφοριακό υλικό και δωρεάν σακούλες του συστήματος, δηλαδή μωβ, χάρτινη, καφέ και διαφανής.
 
Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Δήμου www.aglantzia.org.cy/aigli ή στο τηλέφωνο 7778100.
 

 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΡΑΓ/ΜΚ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/02/2020
Όγκος:121.515.59
CSE:66.960  -1.470%
FTSE/CySE:40.280  -1.490%
Λευκωσία18°C
Λάρνακα19°C