Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Δωρεάν Περιήγηση στην παλιά πόλη Πάφου από την ΕΤΑΠ και το Υφυπουργείο Τουρισμού
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 04/03/2020 10:31


Στο πλαίσιο εμπλουτισμού της τουριστικής εμπειρίας των επισκεπτών σε περιόδους μη αιχμής, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Περιφέρειας Πάφου με τη στήριξη του Υφυπουργείου Τουρισμού επαναφέρουν τη δωρεάν περιήγηση/ξενάγηση στην παλιά πόλη Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, την περιήγηση “meet the locals” διεκπεραιώνει αδειούχος ξεναγός και περιλαμβάνει “εξερεύνηση” της περιοχής γύρω από το κέντρο της Πάφου, τα νεοκλασικά κτήρια, τις ανανεωμένες πλατείες, το εμπορικό κέντρο, τη φρουταγορά και πολλά άλλα σημεία ενδιαφέροντος.

Όπως αναφέρεται, κύριος στόχος της προσπάθειας είναι εκτός από τον εμπλουτισμό της τουριστικής εμπειρίας, να αναδειχθεί ακόμη περισσότερο η παλιά πόλη και τα λιγότερα γνωστά μέρη του κέντρου, καθώς και τα έργα και υποδομές που δημιούργησε το ταξίδι της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης το 2017.

Η βόλτα αρχίζει από τη στάση λεωφορείων “Αγορά” κάθε Πέμπτη η ώρα 09.30 και οι συμμετέχοντες μέσα από την ξενάγηση περίπου 2,5 ωρών στα στενά δρομάκια και στις αναβαθμισμένες πλέον γειτονιές, πλατείες και πεζόδρομους, απολαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα εμπειριών.
 
Η βόλτα τερματίζει στο Γραφείο Τουριστικής Πληροφόρησης στην οδό Μακαρίου στην παλιά πόλη όπου οι συμμετέχοντες έχουν τον χρόνο πλέον για περαιτέρω περιήγηση, ψώνια ή ξεκούραση.

Η εν λόγω περιήγηση θα πραγματοποιείται για τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο 2020.

Σημειώνεται πως για τους ενδιαφερόμενους, κρατήσεις και πληροφορίες παρέχονται από το γραφείο της ΕΤΑΠ και του Γραφείου Πληροφόρησης Υφυπουργείου Τουρισμού Πάφου στα τηλέφωνα: 26811500, 26932841 ή στο email info@visitpafos.org.cy, www.visitpafos.org.cy και FB Pafos region

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C