Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Ο Δήμαρχος Λευκωσίας συμμετείχε σε συνάντηση «YUFE Mayors and Executives Meeting» στο Μάαστριχτ
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/01/2020 14:54


Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μάαστριχτ με τίτλο «YUFE Mayors and Executives Meeting», συμμετείχε ο Δήμαρχος Λευκωσίας Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης στο πλαίσιο του έργου YUFE - Young University for the Future of Europe στις 13 και 14 Ιανουαρίου 2020, στόχος του οποίου είναι η ανάπτυξη και υλοποίηση ενός νέου μοντέλου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, στο έργο, στο οποίο ως συνεργαζόμενη Τοπική Αρχή συμμετέχει ο Δήμος Λευκωσίας και εταίρος το Πανεπιστήμιο Κύπρου, πέραν των οκτώ Πανεπιστημίων που συμμετέχουν ως εταίροι (Πανεπιστήμιο του Μάαστριχτ (συντονιστής) – Ολλανδία, Carlos III Πανεπιστήμιο Μαδρίτης – Ισπανία, Πανεπιστήμιο της Αμβέρσας – Βέλγιο, Πανεπιστήμιο της Βρέμης – Γερμανία, Πανεπιστήμιο Κύπρου – Κύπρος, Πανεπιστήμιο της Ανατολικής Φινλανδίας, Πανεπιστήμιο του Essex - Ηνωμένο Βασίλειο και Πανεπιστήμιο της Ρώμης,  Vergata – Ιταλία), την κοινοπραξία συμπληρώνουν συνεργάτες όπως το Kiron Ανοικτή Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, το Πανεπιστήμιο Nicolaus Copernicus του Torun – Πολωνία κ.α.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει πως συμμετέχει στο έργο ως συνεργαζόμενη Τοπική Αρχή μαζί με άλλους Δήμους όπως, μεταξύ άλλων, του Μάαστριχτ, της Ρώμης, της Μαδρίτης, της Βρέμης, της Αντβέρπης.
 
«Στόχος της εμπλοκής των Τοπικών Αρχών είναι να διερευνηθούν μέθοδοι στενότερης συνεργασίας μεταξύ Πανεπιστημίων και πόλεων, ανταλλαγές και τοποθετήσεις φοιτητών όπως επίσης και να αναπτυχθούν λύσεις σε τοπικές προκλήσεις που όμως έχουν ευρωπαϊκή και παγκόσμια διάσταση», προσθέτει.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με φιλοσοφία το «δίνοντας και κερδίζοντας» το έργο θα συνδέσει 150.000 φοιτητές, με 25.000 διδάσκοντες και μέλη προσωπικού με τα 10 εκατομμύρια πολίτες πoυ ζουν στις συνεργαζόμενες περιοχές του YUFE και μαζί θα αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις και θα συνδημιουργήσουν μια πιο συνεκτική κοινωνία.
 
Αναφέρει επίσης ότι οι κύριες προκλήσεις που καλούνται να εστιάσουν τα πανεπιστήμια μαζί με τις τοπικές αρχές είναι η ενδυνάμωση των νέων, η ανάπτυξη βιώσιμων κοινωνιών, η καινοτομία, η μετανάστευση και η ένταξη, εργασία και μάθηση σε μια ψηφιακή κοινωνία.
 
Στη συνάντηση, ο Δήμαρχος Γιωρκάτζης παρουσίασε ως βέλτιστη πρακτική στο Δήμο τη δημιουργία του Κέντρου Αριστείας στην Έρευνα και την Τεχνολογία RISE – Research Centre on Interactive Media, Smart Systems and Emerging Technologies.
 
Ο Δήμος Λευκωσίας αναφέρει ότι το RISE,  ιδρύθηκε με σκοπό να αποτελέσει σημαντικό πυλώνα ανάπτυξης για το Δήμο Λευκωσίας αλλά και ολόκληρη την Κύπρο και το σύνολο της ερευνητικής και επιχειρηματικής κοινότητας της Κύπρου.
 
(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ)
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C