Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Δειγματοληψία και από ιδιωτικό εργαστήρι στην Πάφο
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 04/04/2020 17:08Συνεχίζεται η δειγματοληψία για τέστ  κορωνοϊού  στο “Αττικόν” από το Κέντρο Μέντελ για βιοϊατρικές επιστήμες.

Συγκεκριμένα, ανταποκρινόμενο στην πρωτοβουλία του Δήμου Πάφου για δωρεάν διάθεση των υποδομών του για διενέργεια διαγνωστικών ελέγχων (tests) από εγκεκριμένα ιδιωτικά εργαστήρια προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού, το  Χημείο Παύλου Νεοφύτου (Mendel Center for Biomedical Sciences) άρχισε από χθες Παρασκευή να παρέχει τη μοριακή εξέταση για τον κορωνοϊό COVID-19 και στην Πάφο. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφο, από σήμερα  λειτουργεί κέντρο λήψης ρινικών και στοματοφαρυγγικών δειγμάτων στον πολυχώρο Αττικόν. Επιπρόσθετα, κάθε απόγευμα θα γίνονται δειγματοληψίες στον χώρο στάθμευσης «Ηρακλής» στην οδό Ιάσωνος στην Κάτω Πάφο.
 
H εξέταση διενεργείται σύμφωνα με τις οδηγίες του Διεθνούς Οργανισμού Υγείας (WHO) με τη μοριακή μέθοδο RT-PCR σε πρόσωπα που δεν εμπίπτουν στο πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας και τα οποία επιθυμούν να υποβληθούν στην εξέταση με δικά τους έξοδα. Το κόστος της εξέτασης είναι €140 και τα αποτελέσματα βγαίνουν εντός 3 εργάσιμων ημέρων.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C