Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Άρχισε η λειτουργία ιδιωτικού εργαστηρίου για την ανίχνευση κορωνοϊού στην Πάφο
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 30/03/2020 11:52Στην πρώην Οικία Επάρχου, την οποία διέθεσε δωρεάν ο Δήμος Πάφου, λειτουργεί από σήμερα Δευτέρα 30 Μαρτίου το σημείο δειγματοληψίας της διαπιστευμένης ιδιωτικής εταιρείας NIPD Genetics για τη διενέργεια ανιχνευτικών ελέγχων (tests) προς εντοπισμό πιθανών κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το συγκεκριμένο κέντρο δειγματοληψίας θα λειτουργεί καθημερινά, περιλαμβανομένων Σαββάτου και Κυριακής, από τις 8.00 π.μ. μέχρι τις 2.00 μ.μ. και τα αποτελέσματα του ελέγχου θα είναι διαθέσιμα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Επισημαίνεται πως για περισσότερες πληροφορίες το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 22267899.

Ακόμη διευκρινίζεται ότι το κόστος του ελέγχου, το οποίο θα επωμίζεται ο εξεταζόμενος πολίτης, καθορίζεται από την ιδιωτική εταιρεία και ο Δήμος Πάφου δεν έχει οποιανδήποτε ανάμειξη.

Όπως αναφέρεται, η  NIPD Genetics, ιδρυτής και Διευθυντής της οποίας είναι ο Καθηγητής και πρώην Υπουργός Φίλιππος Πατσαλής, είναι μέχρι στιγμής η πρώτη εταιρεία που αξιοποιεί την προσφορά του Δήμου Πάφου για δωρεάν διάθεση υποδομών της Τοπικής Αρχής προκειμένου να λειτουργήσουν σε αυτές σημεία δειγματοληψίας από διαπιστευμένα ιδιωτικά εργαστήρια.

Ο Δ. Πάφου καλεί, οποιοδήποτε άλλο εγκεκριμένο ιδιωτικό εργαστήριο επιθυμεί να δημιουργήσει και λειτουργήσει σημείο δειγματοληψίας εντός της δημαρχούμενης περιοχής Πάφου, να επικοινωνεί με τον Δημοτικό Γραμματέα του Δήμου Θέμη Φιλιππίδη στα τηλέφωνα 26822359 ή 26935500.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/) 


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C