Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Προβλήματα στο κέντρο της Λεμεσού προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις     CNA   Πέντε άοπλοι σκοτώθηκαν από επίθεση 45χρονου ενόπλου σε βιομηχανικό συγκρότημα του Ιλινόις     CNA   6 κιλά και 100 γραμμάρια κάνναβης εντόπισε η ΥΚΑΝ      CNA   Ανοικτοί οι δρόμοι προς το Τρόοδος, οι οδηγοί καλούνται να είναι προσεκτικοί     CNA   Μειώθηκαν 10,4% τον Ιανουάριο 2019 οι αιτήσεις εγγραφής νέας εταιρείας     CNA   Εν μέσω ανησυχιών για το Brexit άνοιξε η εβδομάδα μόδας στο Λονδίνο     CNA   Ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-ΑΕΚ

Φωτογραφία Αρχείου

Η Κύπρος συμμετέχει στην ευρωπαϊκή εβδομάδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων 2018
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/10/2018 11:03


Η εβδομάδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων 2018 (EWWR 2018) θα εορταστεί και στην Κύπρο από τις 17 έως τις 25 Νοεμβρίου 2018.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για μια πρωτοβουλία που σκοπό έχει να προβάλει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την εφαρμογή δράσεων ευαισθητοποίησης του κοινού σε θέματα αειφορικής χρήσης πόρων και διαχείρισης αποβλήτων (μείωση, επαναχρησιμοποίηση, ανακύκλωσης- 3Rs) συμπεριλαμβάνοντας και μέρα καθαρισμού (let’s clean up Europe).
Συντονιστής στην Κύπρο για την εβδομάδα πρόληψης δημιουργίας αποβλήτων είναι το Τμήμα Περιβάλλοντος.
 
Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρει η ανακοίνωση, ενθαρρύνονται όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (τοπικές αρχές, ιδιωτικές επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα όπως ΜΚΟ αλλά και το ευρύ κοινό) να εμπλακούν ενεργά σε δράσεις που αφορούν τη μείωση αποβλήτων, επαναχρησιμοποίηση, προώθηση εθνικών και ευρωπαϊκών πολιτικών σε θέματα ανακύκλωσης.

Για το σκοπό αυτό, προστίθεται, δημιουργήθηκε ιστοσελίδα ως μέσο καταγραφής και διαχείρισης αυτών των δράσεων, για σκοπούς προβολής, για προώθηση διαθέσιμων εκπαιδευτικών εργαλείων για σχολεία, επιχειρήσεις, οργανωμένα σύνολα και πολίτες, η οποία έχει ανοίξει για υποβολή δράσεων.

Καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δράσεων στην ιστοσελίδα είναι η 9η Νοεμβρίου 2018. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς.

Για περισσότερες πληροφορίες και υποβολή των δράσεων οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την  ιστοσελίδα www.ewwr.eu, ή να αποταθούν στο τηλέφωνο 22866231 ή στο email: apapanastasiou@environment.moa.gov.cy.(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΓΜΙ/ΑΑΡ/ΜΜ)

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:15/02/2019
Όγκος:161.176,90
CSE:61,210  1,210%
FTSE/CySE:36,640  1,240%
Λευκωσία13°C
Λάρνακα15°C