Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Αλληλεγγύη με την Αίγυπτο εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης - Θα απαντήσει με σφοδρότητα στην επίθεση λέει ο Σίσι      CNA   Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας της ΕΑΤ      CNA   Σε δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρά η ΕΝΙ     CNA   Εληξε ο συναγερμός στο Λονδίνο     CNA   
Εκπομπή για Ομογένεια
ΚΥΠΕ - Ραλλή Παπαγεωργίου - Δήμητρα Νικολάου - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 25/11/2017 10:55


Σε δύο γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ προχωρά η ΕΝΙ
--------------------------------------------------------------------------
Σε δύο γεωτρήσεις προχωρά το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα η ιταλική εταιρεία ΕΝΙ σε τεμάχια της ΑΟΖ της Κύπρου.
 
Όπως ανακοίνωσαν με κοινές δηλώσεις τους ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης και ο Εκτελεστικός Διευθυντής της εταιρείας Κλαούντιο Ντεσκάλτσι, μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στο Προεδρικό Μέγαρο, η εταιρεία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 εντός Δεκεμβρίου και θα συνεχίσει τον Ιανουάριο με γεώτρηση στον στόχο ‘Σουπιά’ στο τεμάχιο 3.
 
Ο κ. Ντεσκάλτσι εξέφρασε στις δηλώσεις του αισιοδοξία για την έκβαση της γεώτρησης.
 
Ο Υπουργός Ενέργειας, κάνοντας λόγο για «πολύ εποικοδομητική» συνάντηση με την ηγεσία της ιταλικής ΕΝΙ, είπε ότι συζητήθηκε το ερευνητικό πρόγραμμα της εταιρείας για το αμέσως επόμενο διάστημα, με την ΕΝΙ να ενημερώνει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη ότι «θα προχωρήσει σε δύο γεωτρήσεις, η μία πίσω από την άλλη, αρχίζοντας από τον στόχο ‘Καλυψώ’ στο τεμάχιο 6 και αμέσως μετά με τον στόχο ‘Σουπιά’ στο τεμάχιο 3».
 
Η γεώτρηση, ανέφερε, θα αρχίσει περί τα τέλη του μήνα και η εταιρεία βρίσκεται στα τελικά στάδια λήψης των απαραίτητων αδειών – περιβαλλοντικών, ασφαλείας και άλλων.
 
Αλληλεγγύη με την Αίγυπτο εκφράζει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
------------------------------------------------------------------------------------
Την αλληλεγγύη του προς την Κυβέρνηση και τον λαό της Αιγύπτου εξέφρασε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ενώ απηύθυνε συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων από την τρομοκρατική επίθεση σε τζαμί στο βόρειο Σινά.
 
 «Στεκόμαστε αλληλέγγυοι με την Κυβέρνηση της Αιγύπτου και τον αιγυπτιακό λαό απέναντι σε μια δειλή τρομοκρατική επίθεση. Τα συλλυπητήριά μας στις οικογένειες των θυμάτων», έγραψε ο Πρόεδρος στον λογαριασμό του στο twitter.
 
Το Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει την τρομοκρατική επίθεση στο βόρειο Σινά
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει "έντονα την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση εναντίον αθώου πληθυσμού", η οποία διενεργήθηκε χθες στο Al- Arish, στο βόρειο Σινά,  στην Αίγυπτο.
 
Σε ανακοίνωσή του, το ΥΠΕΞ αναφέρει ότι η Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου εκφράζουν βαθύτατα συλλυπητήρια στην αιγυπτιακή Κυβέρνηση και στις οικογένειες και συγγενείς των θυμάτων και ευχές για γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες.
 
Η κυπριακή Κυβέρνηση επαναλαμβάνει την αλληλεγγύη και έμπρακτη στήριξή της στην Κυβέρνηση της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου και στον αιγυπτιακό λαό, οι οποίοι υποφέρουν από τρομοκρατικές πράξεις, οι οποίες στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της χώρας, και οι οποίοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των προσπαθειών με στόχο την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, εντός της χώρας και στην περιοχή.
 
Αποτροπιασμό για την επίθεση στο Σινά εκφράζει η Πρόεδρος της ΚΣΣΕ Σ. Κυριακίδου
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Συλλυπητήρια προς τις οικογένειες των θυμάτων της βομβιστικής επίθεσης σε τέμενος στο βόρειο Σινά, αλλά και προς τον αιγυπτιακό λαό, εξέφρασε η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ), Στέλλα Κυριακίδου.
 
«Νιώθω αποτροπιασμό για την απώλεια ζωής τόσων πολλών αθώων ανθρώπων», δήλωσε η κ. Κυριακίδου εκ μέρους της Συνέλευσης, η Μόνιμη Επιτροπή της οποίας συνεδριάζει στην Κοπεγχάγη, λόγω της ανάληψης της Προεδρίας του ΣτΕ από τη Δανία.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΚΣΣΕ, η κ. Κυριακίδου είπε ακόμη ότι πρέπει να εναντιωθούμε σταθερά στην απειλή της τρομοκρατίας, η οποία δεν γνωρίζει σύνορα, εντείνοντας τις προσπάθειες για καταπολέμηση της παράλογης βίας.
 
Στήριξη της Νέας Ζηλανδίας στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού εξέφρασε η Γενική Κυβερνήτης της
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τη στήριξη της Νέας Ζηλανδίας στην εξεύρεση βιώσιμης λύσης του Κυπριακού εξέφρασε η Γενική Κυβερνήτης της Νέας Ζηλανδίας Patsy Reddy, η οποία εξήρε ιδιαίτερα την ισχυρή δέσμευση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη προς τη διαδικασία των συνομιλιών.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, η κ. Reddy μιλούσε κατά την τελετή επίδοσης των διαπιστευτηρίων από την `Υπατη Αρμοστή της Κύπρου στη Νέα Ζηλανδία Μάρθα Μαυρομμάτη, η οποία από την πλευρά της εξήρε τις άριστες διμερείς σχέσεις μεταξύ της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Νέας Ζηλανδίας και ευχαρίστησε για τη διαχρονική θέση αρχών της χώρας σε ότι αφορά μία βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του Κυπριακού, στη βάση των σχετικών ψηφισμάτων των Ηνωμένων Εθνών.
 
Επίσης διαβίβασε τους προσωπικούς χαιρετισμούς του Προέδρου Αναστασιάδη προς τη Γενική Κυβερνήτη και το λαό της Νέας Ζηλανδίας.
 
Στην ενδυνάμωση των σχέσεων με Κύπρο προσβλέπει ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Στην περαιτέρω ανάπτυξη των σχέσεων με την Κύπρο ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και του τουρισμού προσβλέπει ο Πρόεδρος του  Τατζικιστάν.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση από το Υπουργείο Εξωτερικών, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Λεωνίδας Σ. Μαρκίδης επέδωσε τις 21 Νοέμβριου, τα διαπιστευτήρια του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του του Τατζικιστάν Emomali Rahmon ως νέος Πρέσβης της Δημοκρατίας με έδρα τη Μόσχα.
 
Ο Πρόεδρος του Τατζικιστάν σε σύντομη ομιλία του μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων, από 15 συνολικά πρέσβεις, αναφερόμενος στις σχέσεις Τατζικιστάν – Κύπρου, υπογράμμισε ότι χαιρετίζει και προσβλέπει στη συνέχιση της καλής συνεργασίας των δύο χωρών και στην περαιτέρω ανάπτυξη της, ιδιαίτερα στους τομείς οικονομίας και τουρισμού, όπου η Κύπρος έχει επιτύχει σημαντικά αποτελέσματα.
 
Θεσμοθετείται μηχανισμός συνεργασίας της πολιτείας με την Παιδοβουλή, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Εκπροσώπους της Παιδοβουλής, από τη νηπιακή ηλικία έως και το Λύκειο, δέχτηκε χθες στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, με την ευκαιρία της επετείου υπογραφής της Διεθνούς Σύμβασης για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
 
Ο Πρόεδρος είχε την ευκαιρία να ακούσει από τον Πρόεδρο της Παιδοβουλής, Παρασκευά Χατζήκκο τους προβληματισμούς των παιδιών για το μέλλον, τις επιδιώξεις  και τα όνειρά τους και όπως ο ίδιος είπε, θαύμασε την καθαρότητα της σκέψης τους και την κριτική τους διάθεση.
 
«Άκουσα τον εξάψαλμο», είπε χαριτολογώντας ο Πρόεδρος, ο οποίος ανέφερε ότι ο λόγος των παιδιών ήταν τεκμηριωμένος και ότι πολλά από αυτά που ζητούν έχουν γίνει υλοποιηθεί και ότι άλλα είναι στα σκαριά. Ανέφερε πως σημειώθηκαν σημαντικές βελτιώσεις. «Η παρέμβαση σας είναι κέντρισμα για να δοθεί μεγάλη προσοχή στα όσα αναφέρατε και να δούμε πως ανταποκρινόμαστε στις δικές σας προσδοκίες», ανέφερε ο Πρόεδρος.
 
Στην ομιλία του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανακοίνωσε την απόφαση για θεσμοθέτηση ενός μηχανισμού συνεργασίας της Πολιτείας με την Παιδοβουλή, όπου σε όλα τα ζητήματα που αφορούν τα παιδιά, θα υπάρχει μια διαδικασία συνδιαβούλευσης που θα τα καθιστά πραγματικούς εταίρους και  συνδημιουργούς στη χάραξη και διαμόρφωση των πολιτικών στις οποίες εμπλέκονται.
 
Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος, η απόφαση εδράζεται στην πλήρη επίγνωση πως επενδύοντας στην ποιοτική νεανική, παιδική ηλικία και ωριμότητα, θεμελιωμένη στο σεβασμό των δικαιωμάτων του παιδιού, οικοδομούμε μια κοινωνία με κριτικούς και ενεργούς πολίτες, ανοικτή στο διάλογο και τις δημοκρατικές διαδικασίες.
 
Αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, λέγοντας ότι η πολιτεία έχει τεράστιο χρέος απέναντι στα παιδιά για να ελευθερώσει τον τόπο μας. «Να σας δώσουμε την ευκαιρία να ζήσετε ειρηνικά και με ασφάλεια σε μια χώρα χωρίς στρατούς κατοχής, χωρίς συρματοπλέγματα.
 
 Στο ψηλότερο επίπεδο η αμυντική συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου, σημειώνεται σε κοινό ανακοινωθέν
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η συνεργασία Ελλάδας και Κύπρου στον αμυντικό τομέα βρίσκεται σήμερα στο υψηλότερο επίπεδο, σημειώνουν στο κοινό ανακοινωθέν τους τα Υπουργεία Άμυνας Ελλάδας και Κύπρου, μετά το πέρας της Συνόδου του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας, που πραγματοποιήθηκε χθες στην Αθήνα. Πρόκειται για τη δεύτερη Σύνοδο του Διακυβερνητικού Συμβουλίου Άμυνας κατά το τρέχον έτος, ενώ η πρώτη πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία, τον προηγούμενο Απρίλιο.
 
Κατά τη διάρκεια της Συνόδου, στην οποία μετέχουν οι Υπουργοί, οι Αρχηγοί, οι Γενικοί Διευθυντές και επιτελείς της ανώτατης στρατιωτικής ιεραρχίας των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών, έγινε ανασκόπηση του έργου που έχει συντελεστεί στο πλαίσιο της μόνιμης συνεργασίας Ελλάδας-Κύπρου στον αμυντικό τομέα.
 
«Κύπρος και Ελλάδα θα παραμείνουν στην πρώτη ταχύτητα των εξελίξεων προς την κατεύθυνση της κοινής ευρωπαϊκής άμυνας και θα αναλάβουν κοινές πρωτοβουλίες, προκειμένου μέσα από τη συμμετοχή σε επιχειρησιακά προγράμματα αλλά και προγράμματα που αφορούν κοινούς εξοπλισμούς, σε συνεργασία με τους εταίρους μας, να προωθήσουν τα κοινά εθνικά μας συμφέροντα, αλλά και τα ευρωπαϊκά συμφέροντα, στην ταραγμένη και ασταθή περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου», σημειώνεται στο ανακοινωθέν.
 
Σε αυτήν την κατεύθυνση, όπως σημειώνεται, Ελλάδα και Κύπρος μέσα από κοινές ασκήσεις και εκπαίδευση, μέσα από κοινά προγράμματα συνεργασίας για την αντιμετώπιση κοινών απειλών, αλλά και μέσα από την εμβάθυνση των στρατηγικών συνεργασιών με φίλες γειτονικές χώρες, σε διμερές και σε τριμερές επίπεδο, επιχειρούν να ενισχύσουν τις διαδικασίες προώθησης της ασφάλειας, σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.
 
Ιδιαίτερη έμφαση αποδίδεται, σε αυτό το επίπεδο, στην εμβάθυνση της συνεργασίας των δύο χωρών στον τομέα της ανταλλαγής πληροφοριών και της Κυβερνοάμυνας.
 
Αύξηση ασφάλειας πολιτών και μείωση αδικημάτων κατά περιουσίας στη θητεία του, είπε ο Υπ. Δικαιοσύνης
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύξηση της ασφάλειας των πολιτών με μείωση των αδικημάτων κατά της περιουσίας, σημειώθηκε στη διάρκεια της πενταετίας κατά την οποία προΐσταται του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, είπε ο Υπουργός Ιωνάς Νικολάου, προσθέτοντας ότι μείωση επήλθε και στο σοβαρό έγκλημα, σε αντίθεση με τη διακίνηση ναρκωτικών, τα οποία παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση.
 
Είπε πως ανέλαβε τα καθήκοντα του και προχώρησε στη παραγωγή πολιτικής με κατευθυντήριους άξονες τη διαφάνεια, την αξιοκρατία και την ασφάλεια του πολίτη.
 
Κάνοντας τον απολογισμό του έργου του Υπουργείου Δικαιοσύνης την τελευταία πενταετία, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αφού ανέφερε ότι μέχρι το 2020 θα αλλάξει εντελώς η δομή απονομής της δικαιοσύνης και θα δοθούν λύσεις στο θέμα της καθυστέρησης της  απονομής της δικαιοσύνης, ανακοίνωσε ότι εξετάζεται η σύσταση διεθνούς διαιτητικού δικαστηρίου και τροποποίηση της νομοθεσίας για τη σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων με την εισαγωγή μαχητού τεκμηρίου.
 
Κατά τον απολογισμό του έργου του, ο κ. Νικολάου είπε ότι κατά την πενταετία δόθηκε έμφαση στο έργο της απονομής δικαιοσύνης, με ριζικές αλλαγές και ανάληψη ευθυνών, προσθέτοντας ότι στις τομές που ήδη επήλθαν και σε αυτές που ακολουθούν, υπήρξε καθοριστική η συνεργασία του Υπουργείου Δικαιοσύνης με το Ανώτατο Δικαστήριο.
 
Έκθεση για την κατάσταση του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, δημοσίευσε η Κομισιόν
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αναλυτική έκθεση για την κατάσταση του τομέα της ενέργειας στην Κύπρο, δημοσίευσε η Κομισιόν, με την ευκαιρία της 3ης αξιολόγησης για την ολοκλήρωση της Ενεργειακής Ένωσης.
 
Η έκθεση για την Κύπρο σημειώνει την έλλειψη διαφοροποίησης ενεργειακών πηγών, αναφέρει την εξάρτηση από το πετρέλαιο και σχολιάζει την αξιοποίηση των  δυνατοτήτων που διαθέτει το νησί στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Περιγράφει επίσης τα πρόσφατα σχέδια στον τομέα των αγωγών και τις επερχόμενες μεγάλες επενδύσεις σε έργα υποδομής.
 
Σύμφωνα με τα βασικά πορίσματα, η ενέργεια και οι μεταφορές αποτελούν βασικούς τομείς για τη γενική λειτουργία της οικονομίας, καθώς παρέχουν σημαντική συμβολή και εξυπηρέτηση σε άλλους τομείς. Η έκθεση αναφέρει ότι "η μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στους τομείς της ενέργειας και των μεταφορών θα απαιτήσει σημαντικές επενδύσεις και οικονομική δραστηριότητα πέραν των αρμοδιοτήτων των ίδιων των τομέων αυτών".
 
Σύσκεψη για τις διαδικασίες εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, υπηρεσιακή σύσκεψη για ανασκόπηση της πορείας εφαρμογής του νέου συστήματος διορισμών, μετά και την ολοκλήρωση των γραπτών εξετάσεων.
 
Στόχος της συνάντησης ήταν ο συντονισμός των επόμενων ενεργειών που πρέπει να γίνουν, ώστε μέχρι τον Μάρτιο 2018, η Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να είναι σε θέση να ανακοινώσει τους Πίνακες Διορισίμων.
 
`Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Υπουργείο, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη σύσκεψη, στην πρώτη εξέταση, που ήταν υποχρεωτική για όλους τους υποψηφίους και αφορούσε στη Γνώση της Ελληνικής Γλώσσας, παρακάθισαν 4,915 υποψήφιοι. Επίσης, διαπιστώθηκε ότι η συμμετοχή των υποψηφίων στις επαναληπτικές εξετάσεις που έγιναν στις 17 και 18 Νοεμβρίου 2017, δεν επηρεάστηκε από τη χρονική μετακίνησή τους, αφού η συντριπτική τους πλειοψηφία προσήλθε στις συγκεκριμένες εξετάσεις.
 
Ο Επίτροπος Στυλιανίδης περιγράφει στο ΚΥΠΕ τις λεπτομέρειες και το παρασκήνιο της δημιουργίας του RescEU
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τις λεπτομέρειες γύρω από την πρόταση για τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού πολιτικής προστασίας στην ΕΕ (RescEU), αναλύει σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΥΠΕ, ο Επίτροπος της ΕΕ αρμόδιος για την ανθρωπιστική βοήθεια και τη διαχείριση κρίσεων Χρήστος Στυλιανίδης.
 
Ο Επίτροπος, ο οποίος υλοποίησε μια πολιτική εντολή του Προέδρου Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, προτείνει τη δημιουργία ενός νέου μηχανισμού, ο οποίος υποκαθιστά το σημερινό, παρωχημένο εθελοντικό σύστημα, με μια μόνιμη δομή, που θα διαθέτει αφενός και δικές της δυνάμεις, αφετέρου θα αναλάβει και το μεγάλο κεφάλαιο της πρόληψης και του συντονισμού - της δημιουργίας μιας κοινής "κουλτούρας διάσωσης", όπως ο ίδιος λέει.
 
Σημειώνεται ότι πριν ένα μήνα ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ζήτησε από τον Επίτροπο Στυλιανίδη να ετοιμάσει ολοκληρωμένη πρόταση αναβάθμισης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Την Τετάρτη το Κολέγιο υιοθέτησε την πρότασή σας για τη δημιουργία του rescEU. 
 
Κληθείς να απαντήσει τί είναι ακριβώς το rescEU, ο Επίτροπος είπε ότι με απλά λόγια "το rescEU είναι η απάντησή μας στις νέες συνθήκες που έχει δημιουργήσει η εντεινόμενη κλιματική αλλαγή. Είναι η συλλογική και αποφασιστική απάντηση στις ολοένα και αυξανόμενες φυσικές καταστροφές".
 
Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τέλεσε τα εγκαίνια της Παραμυθούπολης
--------------------------------------------------------------------------------------
Τα εγκαίνια της Παραμυθούπολης τέλεσε χθες βράδυ στο Στρόβολο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
 
Στον χαιρετισμό του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για το κάλεσμα του Δημάρχου Στροβόλου, ενώ είπε ότι είναι η τρίτη χρονιά που διοργανώνεται η Παραμυθούπολη.
 
«Είπα ότι πρέπει να είμαι παρών για να δω, να απολαύσω τους νέους, τα μικρά παιδάκια, τα οποία τούτες τις μέρες θέλουν να ζουν σε παραμυθένιους χώρους», ανέφερε, λέγοντας ότι πρέπει να τους δώσουμε αυτή τη δυνατότητα.
 
«Για αυτό και είπα ότι θα είμαι παρών και είμαι παρών», ανέφερε, ενώ πρόσθεσε ότι και ο ίδιος θα χαρεί για λίγη ώρα με τα εγγόνια του την Παραμυθούπολη.
 
Ευχήθηκε ακόμη Καλά Χριστούγεννα και ό,τι καλύτερο στα παιδιά «για τα οποία προσπαθούμε να κτίσουμε το μέλλον».
 
 Στη Δανία η Κυριακίδου για την έναρξη της εξάμηνης Προεδρίας του ΣτΕ
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Επαφές με την Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Δανίας, Pia Kjaersgaard, είχε στην Κοπεγχάγη η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης (ΚΣΣΕ) Στέλλα Κυριακίδου.
 
Το Προεδρείο και η Μόνιμη Επιτροπή της ΚΣΣΕ συνεδριάζουν στην Κοπεγχάγη, σηματοδοτώντας την έναρξη της εξάμηνης Προεδρίας της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης από τη Δανία.
 
 Η κ. Κυριακίδου είχε εξάλλου χωριστές συναντήσεις με την Υπουργό Ανάπτυξης και Συνεργασίας της Δανίας, Ulla Tornaes, καθώς επίσης και με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και την Συνεργασία στην Ευρώπη, George Tsereteli.
 
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων χαιρετίζει την κύρωση της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης
----------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Επίτροπος Ισότητας των Φύλων Ιωσηφίνα Αντωνίου χαιρετίζει την κύρωση από την Κυπριακή Δημοκρατία της Σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την Πρόληψη και Καταπολέμηση της Βίας κατά των Γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, γνωστής και ως Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης.
 
Σε μήνυμα της για την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Βίας των Γυναικών, η κα. Αντωνίου σημειώνει ότι η 25η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά της βίας των γυναικών για να αναδείξει ότι το φαινόμενο αυτό δεν γνωρίζει σύνορα, εθνότητα ή πλούτο.
 
Στις 14 Ιουλίου, 2017, προσθέτει, η ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων προέβη στην ψήφιση του νομοσχεδίου που κυρώνει την εν λόγω Σύμβαση.
 
Αποκαρδιωτικά τα στοιχεία, με το 91% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας το 2017 να είναι γυναίκες
--------------------------------------------------------------------------------------------
Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία, που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα και αφορούν την ενδοοικογενειακή βία, με θύματα γυναίκες.
 
Όπως αναφέρθηκε στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, με την ευκαιρία της έναρξης των Παγκόσμιων 16ημέρων δράσεων ενάντια στη βία κατά των γυναικών, η οποία άρχισε χθες και ολοκληρώνεται στις 10 Δεκεμβρίου του 2017, το 91% των θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ήταν γυναίκες, με τις 14 εξ αυτών να είναι έγκυες.
 
Τα στοιχεία, τα οποία δόθηκαν από τις λειτουργούς του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) Παναγιώτα Γρηγορίου και Αναστασία Σάββα, αφορούν το Α’ εξάμηνο του 2017 και αναφέρουν ότι το 62% των θυμάτων ζούσαν με το θύτη, ενώ το 73% είχαν παιδιά. Επίσης, ανέφεραν πως το 26% των θυμάτων ήταν άνεργες.
 
Με 33.800 ευρώ ενίσχυσαν οι ΒΒ άπορες οικογένειες και φιλανθρωπικά ιδρύματα
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Το ποσό των 33,800 ευρώ συγκέντρωσαν οι Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου για άπορες οικογένειες στις κοινότητες που εμπίπτουν στην κυριότητα τους, καθώς και για φιλανθρωπικά ιδρύματα.
 
Όπως αναφέρει ανακοίνωση των ΒΒ, το χρηματικό ποσό συγκεντρώθηκε από τη φιλανθρωπική συναυλία της Μελίνας Ασλανίδου, που οργανώθηκε το καλοκαίρι στο αρχαίο Κούριο, από την Επιτροπή Πρόνοιας της Αστυνομίας των Βάσεων, σε συνεργασία με σχολεία της περιοχής.
 
Ποινή φυλάκισης 5 ετών σε 45χρονο για σεξουαλική κακοποίηση της 11χρονης κόρης της συμβίας του
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ποινή φυλάκισης πέντε ετών επέβαλε την Παρασκευή το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου σε 45χρονο υπήκοο του Ηνωμένου Βασιλείου για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 11χρονης κόρης της συμβίας του.
 
Η δικαστική διαδικασία, που διήρκεσε 18 μήνες διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, και αφορά τέσσερα περιστατικά σεξουαλικής βίας.  Στο πλαίσιο της δικαστικής διαδικασίας κατέθεσε μεγάλος αριθμός μαρτύρων της κατηγορούσας αρχής όσο και του συνηγόρου υπεράσπισης του 45χρονου, δικηγόρου Μιχαλάκη Κυπριανού.
 
Το δικαστήριο, εκφράζοντας την αποδοκιμασία, αποστροφή και αποτροπιασμό του για τη διάπραξη των αδικημάτων αναφέρει πως έλαβε υπόψη του, μεταξύ άλλων, τη στενή οικογενειακή σχέση που δημιουργήθηκε μεταξύ του κατηγορούμενου και της ανήλικης και τη σχέση εμπιστοσύνης και επιρροής που ο κατηγορούμενος ασκούσε επί της ανήλικης.
 
Κοινωνική κατασκευή το "Black Friday" δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Κλ. Ψυχολόγος, Α. Ασημένος
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Κοινωνική κατασκευή και εφεύρεση η οποία κινητοποιεί κάποιες εσωτερικές δυνάμεις που ο κάθε άνθρωπος θέλει να ικανοποιήσει, είναι η καμπάνια εκπτώσεων στις αγορές σε Ευρώπη και Αμερική,  γνωστή ως «Black Friday»,  δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Κλινικός Ψυχολόγος, Ανδρέας Ασημένος.
 
«Είναι μία εφεύρεση η οποία στοχεύει στις καταναλωτικές επιθυμίες και ανάγκες του ανθρώπου, κινητοποιεί κάποιες εσωτερικές δυνάμεις που ο κάθε άνθρωπος θέλει να τις ικανοποιήσει δεν πρέπει να παραγνωρίζεται όμως και το πώς η κοινωνία διαμόρφωσε αυτές τις επιθυμίες και ανάγκες στον άνθρωπο στο βαθμό που πλέον το άτομο γίνεται έρμαιο αυτών των ‘αναγκών’», είπε ο κ. Ασημένος.
 
Όπως είπε ο Κλινικός Ψυχολόγος, οι επιχειρήσεις, «δημιουργούν μια φαντασιωτική εικόνα στο μυαλό του ανθρώπου όσον αφορά το τί είναι ευκαιρία και ποιες είναι οι ευκαιρίες, για να αποκτήσει κάποια υλικά σε καλύτερες τιμές».
 
Το Πάφος 2017 παρουσίασε "Τα Γράμματα των Άλλων"
-----------------------------------------------------------------------
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η εκδήλωση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης "Τα Γράμματα των Άλλων", που έγινε στη Δημοτική Πινακοθήκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του Πάφος 2017 .
 
Τρεις λογοτέχνες από την Πάφο συνομίλησαν μέσω αλληλογραφίας με ομότεχνους τους από τη Δανία.
 
Το βιβλίο Ζ. Σιερεπεκλή «Τρεις Φρυκτωρίες και μια Εικασία» παρουσιάστηκε στο πλαίσιο του Πάφος 2017
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Πάφου παρουσίασε στη Δημοτική Πινακοθήκη το νέο βιβλίο του διακεκριμένου αρχιτέκτονα Ζήνωνα Σιερεπεκλή, «Τρεις Φρυκτωρίες και μια Εικασία».
 
Η παρουσίαση εντάσσεται στο πλαίσιο του Προγράμματος «Γιορτάζοντας - Πάφος 2017».
 
Όπως αναφέρθηκε στην παρουσίαση, πρόκειται για μια ενδιαφέρουσα και πολυσύνθετη προσέγγιση ενός αρχιτέκτονα, που έχει αποκαλύψει πολλές φορές το πολυσχιδές ενδιαφέρον του για ζητήματα τέχνης και επιστήμης.
 
ΚΕΒΕ, CIPA: Δεν έχει διαπιστωθεί μείωση στις πωλήσεις ακινήτων από την απόφαση της Κίνας
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε κάμψη ή προβλήματα σε σχέση με τις πωλήσεις στον τομέα των ακινήτων, μετά την απόφαση της Κίνας να απαγορεύσει την εκροή κεφαλαίων για επενδύσεις σε ακίνητα, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο ΓΓ του ΚΕΒΕ Μάριος Τσιακκής.
 
Κληθείς να σχολιάσει την σχετική απόφαση της Κίνας, ο ΓΓ του ΚΕΒΕ τόνισε ότι θα πρέπει να δώσουμε το σωστό μέγεθος και σημασία σε αυτό το θέμα και υπογράμμισε ότι δεν είναι μια απόφαση που αφορά μόνο την Κύπρο, αλλά είναι ένα οριζόντιο μέτρο της Κίνας
 
Ανέφερε ότι αυτός ο περιορισμός έχει επιβληθεί από τις αρχές του έτους από την Κίνα και δεν είναι κάτι καινούργιο και ότι το ΚΕΒΕ το είχε εντοπίσει αυτό νωρίς και είχε προς τούτο και κάποια συνάντηση με την πρεσβεία της Κίνας στην Λευκωσία όπου συζητήθηκε το θέμα.
 
Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν έχουμε διαπιστώσει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε κάμψη ή προβλήματα σε σχέση με τον τομέα των ακινήτων και το ενδιαφέρον που έχει, υπογράμμισε.
 
Η Γενική Διευθύντρια του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων (CIPA) Νατάσα Πηλείδη είπε στο ΚΥΠΕ ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε στοιχεία τα οποία να δείχνουν μείωση στις πωλήσεις ακινήτων και λόγους ανησυχίας, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «σίγουρα είναι κάτι που πρέπει να διερευνηθεί για να μην έχει μελλοντικά αρνητικό αντίκτυπο».
 
Σημείωσε ότι οι επενδύσεις που γίνονται από την Κίνα σε αυτό το επίπεδο αφορούν μικρά ποσά τα οποία φθάνουν τα δύο εκατομμύρια ευρώ για πολιτικογραφήσεις και δεν είναι κάτι που από την μια μέρα στην άλλη θα δημιουργήσει αισθητή διαφορά αλλά σίγουρα, όπως υπογράμμισε, είναι κάτι που πρέπει να εξεταστεί και να επιλυθεί.
 
Ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας της ΕΑΤ
-------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών (ΕΑΤ) ανακοίνωσε χθες τα αποτελέσματα της Πανευρωπαϊκής Άσκησης Διαφάνειας (EU-Wide Transparency Exercise) 2017 τα οποία παρουσιάζουν σημαντικά στοιχεία για 132 τράπεζες σε ολόκληρη την ΕΕ, ανάμεσα στις οποίες βρίσκονται και οι κυπριακές τράπεζες: Τράπεζα Κύπρου, Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα, Ελληνική Τράπεζα και RCB.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΑΤ, τα στοιχεία δείχνουν μεγαλύτερη προσαρμοστικότητα του ευρωπαϊκού τραπεζικού τομέα εν μέσω ενός ήπιου μακροοικονομικού και χρηματοοικονομικού περιβάλλοντος, με πρόσθετη ενίσχυση της κεφαλαιακής θέσης, βελτίωση της ποιότητας των στοιχείων του ενεργητικού και ελαφρά αύξηση της κερδοφορίας.
 
Ωστόσο, τα αποτελέσματα δείχνουν ότι απαιτείται περαιτέρω πρόοδος όσον αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, ενώ η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητα των κυρίαρχων επιχειρηματικών μοντέλων εξακολουθεί να αποτελεί πρόκληση.
 
 Τακτικές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Λάρνακας ξεκινά η Air Mediterranean
-----------------------------------------------------------------------------------------------
Τακτικές πτήσεις μεταξύ Αθήνας και Λάρνακας αρχίζει από την 1η Δεκεμβρίου 2017 η νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία Air Mediterranean.
 
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η Air Mediterranean θα συνδέει τη Λάρνακα με την Αθήνα τέσσερις φορές την εβδομάδα, τόσο κατά τη διάρκεια του ερχόμενου χειμώνα, όσο και του καλοκαιριού. Τους θερινούς μήνες τα δρομολόγια θα πραγματοποιούνται σε καθημερινή βάση, προστίθεται.
 
Παράλληλα, οι πτήσεις από τη Λάρνακα  θα συνδέουν τους ταξιδιώτες με το δίκτυο της εταιρείας προς χώρες της Ευρώπης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.
 
Αυξήθηκε η Αξία και ο Όγκος Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου τον Σεπτέμβριο
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Αύξηση σημείωσαν τον Σεπτέμβριο του 2017 οι δείκτες Αξίας και Όγκου Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου, σε σύγκριση με τον περσινό Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας.
 
Ειδικότερα, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις της Στατιστικής Υπηρεσίας, ο Δείκτης Αξίας Κύκλου Εργασιών Λιανικού Εμπορίου για τον μήνα Σεπτέμβριο 2017 αυξήθηκε κατά 4,9% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2016 και έφτασε στις 99,1 μονάδες (βάση 2010=100).
 
Τρεις αγώνες για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, εκ των οποίων το παιχνίδι Ανόρθωση – ΑΕΛ
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με τρεις αγώνες, εκ των οποίων ξεχωρίζει το παιχνίδι της πρωτοπόρου Ανόρθωσης και της 3ης στη βαθμολογία ΑΕΛ, ανοίγει σήμερα η αυλαία της 13ης αγωνιστικής και τελευταίας του πρώτου γύρου του πρωταθλήματος ποδοσφαίρου.
 
Στις 18.00, θα αρχίσουν οι αγώνες Άρης – Ερμής και ΑΠΟΕΛ – Ολυμπιακός, ενώ στις 19.00 θα διεξαχθεί το παιχνίδι Ανόρθωση – ΑΕΛ.
 
Η αγωνιστική συνεχίζεται την Κυριακή με τρεις αγώνες και ολοκληρώνεται την Δευτέρα με ένα αγώνα.
 
Την Κυριακή θα γίνουν οι αγώνες ΑΕΚ – Πάφος, Δόξα - Ομόνοια και Νέα Σαλαμίνα - Αλκή Ορόκλινη.
 
Η 13η αγωνιστική ολοκληρώνεται την Δεύτερα με το παιχνίδι Απόλλων – Εθνικός Άχνας.
 
Να σημειωθεί πως υπάρχουν αρκετές εκκρεμότητες μέχρι να συμπληρωθεί αγωνιστικά το πρώτο μισό της κανονικής περιόδου του Πρωταθλήματος λόγω της αναβολής αρκετών αγώνων. Συγκεκριμένα, ΑΠΟΕΛ και Απόλλων έχουν από τρεις αγώνες λιγότερους ενώ από ένα αγώνα λιγότερο έχουν Ερμής, Πάφος, ΑΕΛ και Ομόνοια.
 
Η Κύπρος αντιμέτωπη με Ελβετία, Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U-19
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Κύπρος κληρώθηκε χθες στον 2o όμιλο για τα προκριματικά των ομίλων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νεανίδων U-19 και θα αντιμετωπίσει την Ελβετία, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.
 
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της ΚΟΠ, η κλήρωση πραγματοποιήθηκε στη Νιόν της Ελβετίας. Οι αγώνες θα γίνουν στην Τουρκία στις 3, 6 και 9 Οκτωβρίου 2018. Η Εθνική θα αντιμετωπίσει κατά σειρά την Ελβετία, την Τουρκία και το Αζερμπαϊτζάν.
 
Αναγέννηση Δερύνειας – Ομόνοια 1-3 σετ για το πρωτάθλημα πετοσφαίρισης Α` Κατηγορίας
----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η Ομόνοια πέρασε το δύσκολο εμπόδιο της Αναγέννησης σε αγώνα, που έγινε στη σάλα της Δερύνειας με 1-3 σετ και ανέβηκε στην κορυφή του πρωταθλήματος πετοσφαίρισης Ανδρών Α Κατηγορίας, με 15 βαθμούς, ισόβαθμη με τον Παφιακό. Ο αγώνας ήταν εξ αναβολής για την 5η αγωνιστική.
 
Το παιχνίδι, σύμφωνα με ανακοίνωση από την Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης, είχε το δικό του ενδιαφέρον, αφού παρά το 0-2 της Ομόνοιας, η Αναγέννηση, που έμεινε στην 6η θέση, αντέδρασε, μείωσε σε 1-2 και διεκδίκησε ό,τι μπορούσε από τον αγώνα.
 
Νίκες για Frederick και Πανεπιστήμιο Κύπρου στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με νίκες προχώρησαν στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα βόλεϊ ανδρών, τα Πανεπιστήμια Frederick και Κύπρου επί των Πανεπιστημίων Τεχνολογικού και Ευρωπαϊκού αντίστοιχα.
 
 Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Πανεπιστημιακού Αθλητισμού, το Frederick University επικράτησε με 3-0 του Τεχνολογικού και το Πανεπιστήμιο Κύπρου με 3-1 του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου.
 
Πτώση σημείωσε το ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαίες ζημιές 0,7%
-------------------------------------------------------------------------
Με αρνητικό πρόσημο έκλεισε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, παρουσιάζοντας παράλληλα πτώση, για δεύτερη συνεχόμενη εβδομάδα.
 
Ο Γενικός Δείκτης του ΧΑΚ έκλεισε στις 71,16 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,57%, ενώ οι εβδομαδιαίες ζημιές της αγοράς ανήλθαν στο 0,7%.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 42,51 μονάδες, καταγράφοντας πτώση σε ποσοστό 0,65%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις 162.921ευρώ.
 
----------
ΕΚΛΟΓΕΣ
 ---------
Εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους ως τις 18 Δεκεμβρίου
-------------------------------------------------------------------------
Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις προεδρικές εκλογές δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι οι πολίτες της Δημοκρατίας, ηλικίας 18 χρονών και άνω, που έχουν τη συνήθη διαμονή τους στην Κύπρο και είναι εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο, αναφέρεται σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ.
 
Γι’ αυτό, καλούνται όλοι οι δικαιούχοι να υποβάλουν έγκαιρα αίτηση για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο, ώστε να μπορέσουν να ψηφίσουν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές της 28ης Ιανουαρίου 2018. Τελευταία ημέρα υποβολής αιτήσεων είναι η 18η Δεκεμβρίου 2017.
 
Για σκοπούς προεδρικών εκλογών, δικαίωμα εγγραφής στον εκλογικό κατάλογο έχουν και οι νέοι που θα συμπληρώσουν το 18ο έτος της ηλικίας τους μέχρι και τις 28 Ιανουαρίου 2018, που είναι η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών. Η αίτηση και στην περίπτωση αυτή, θα πρέπει να υποβληθεί οπωσδήποτε το αργότερο μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2017.
 
Σαφές προβάδισμα Αναστασιάδη και Παπαδόπουλο-Μαλά να ισοψηφούν, δείχνει δημοσκόπηση του ΡΙΚ
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σαφές προβάδισμα του Νίκου Αναστασιάδη έναντι των άλλων υποψηφίων για την προεδρία της Δημοκρατίας, δείχνει η δημοσκόπηση που μετέδωσε χθες βράδυ το ΡΙΚ για τις προεδρικές εκλογές του 2018.
 
Επίσης, παρουσιάζει την ψαλίδα μεταξύ  Νικόλα Παπαδόπουλου και Σταύρου Μαλά να κλείνει και να ισοψηφούν, ενώ δείχνει το Χρίστο Χρίστου τέταρτο στην πρόθεση ψήφου και τελευταίο το Γιώργο Λιλλήκα.
 
Η Κυβέρνηση απαντά στην κριτική για τον τομέα της Υγείας
----------------------------------------------------------------------------
Τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας λύνονται με τις διαρθρωτικές αλλαγές που προώθησε και υλοποιεί η Κυβέρνηση, αναφέρει σε γραπτή δήλωση του ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, απαντώντας σε κριτική που δέχθηκε η Κυβέρνηση από το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου και το Κίνημα Οικολόγων Περιβαλλοντιστών.
 
Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος αναφέρει στη δήλωση του ότι «το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου και το κομμάτι της ηγεσίας του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών που τον στηρίζει, ασκούν κριτική στην Κυβέρνηση για τον τομέα της Υγείας στη βάση μιας έκθεσης της Κομισιόν, που αναφέρεται στο 2015».
 
«Παραγνωρίζουν την ίδια ώρα», όπως αναφέρει, «ότι αυτή η έκθεση που επικαλούνται αναδεικνύει και χαιρετίζει τις μεταρρυθμίσεις της Κυβέρνησης Αναστασιάδη ως τις κατάλληλες για τις αλλαγές που απαιτούνται στο σύστημα Υγείας».
 
Έτοιμος να συγκρουστεί με συμφέροντα που δεν επιθυμούν το ΓΕΣΥ παρουσιάζεται ο Σ. Μαλάς
-----------------------------------------------------------------------------------
Την ετοιμότητα του να συγκρουστεί με συμφέροντα, τα οποία δεν επιθυμούν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ, εξέφρασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Σταύρος Μαλάς, σημειώνοντας πως ο ίδιος έχει τόσο την πολιτική βούληση όσο και τη γνώση για να το πράξει.
 
Σε δηλώσεις του στο εκλογικό του επιτελείο, ο κ. Μαλάς είπε αρχικά πως δυστυχώς τα συμπεράσματα για την υγεία στην Κύπρο που δημοσιοποιήθηκαν από την Κομισιόν και δείχνουν ότι η χώρα μας βρίσκεται σε πολύ δεινή θέση, επιβεβαιώνουν ότι η Κυβέρνηση Αναστασιάδη για σχεδόν 5 χρόνια άφησε την κατάσταση να οδηγηθεί από το κακό στο χειρότερο με θύμα τους πολίτες.
 
Ο κ. Μαλάς εξέφρασε την άποψη ότι η εφαρμογή του ΓΕΣΥ χρειάζεται, όχι μόνο πλήρη αντίληψη των δεδομένων, αλλά και πολιτική βούληση να συγκρουστεί με συμφέροντα, τα οποία δεν επιθυμούν την εφαρμογή του ΓΕΣΥ όπως αυτό σχεδιάστηκε. «Και εμείς έχουμε τη βούληση και τη γνώση να εφαρμόσουμε το ΓΕΣΥ προς όφελος των πολιτών και της δημόσιας υγείας», είπε.
 
Εκατό μέλη Κινήματος Αλληλεγγύη υπογράφουν δήλωση υπέρ υποψηφιότητας Αναστασιάδη
--------------------------------------------------------------------------------------------
Εκατό μέλη του Κινήματος Αλληλεγγύη στη Λεμεσό υπογράφουν γραπτή δήλωση στην οποία αναφέρουν πως τάσσονται ανεπιφύλακτα υπέρ της υποψηφιότητας Νίκου Αναστασιάδη, η οποία θεωρούν ότι «εξασφαλίζει την καλύτερη δυνατή πορεία για τη χώρα».
 
Όπως αναφέρουν, συμπαρατάσσονται και ενώνουν τις δυνάμεις τους «με τους 133 συναγωνιστές του Κινήματος», οι οποίοι «διαφωνούν έντονα με την προσωπική απόφαση της Προέδρου του Κινήματος, Ελένης Θεοχάρους, η οποία συνεπικουρουμένη από το Εκτελεστικό Συμβούλιο και χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα συλλογικά όργανα του Κινήματος αποφάσισε τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου».

(ΚΥΠΕ/ΡΠΑ/ΔΝ/ΗΦ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:24/11/2017
Όγκος:163.501,98
CSE:71,160  -0,570%
FTSE/CySE:42,510  -0,650%
Λευκωσία23°C
Λάρνακα21°C