Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Πρόγραμμα κατάρτισης για την κομοστοποίηση ολοκλήρωσε ο Δήμος Λεμεσού
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 13/03/2020 21:30


Με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος συγκέντρωσης των παραγόμενων βιο-αποβλήτων και επεξεργασία τους μέσω της εφαρμογής των Αυτόματων Μηχανικών Κομποστοποιητών (ΑΜΚ), ολοκληρώθηκε από το Δήμο Λεμεσού το σχετικό πρόγραμμα κατάρτισης.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, στο πρόγραμμα  με τίτλο «Εφαρμογή Ολοκληρωμένων Συστημάτων Διαλογής στην Πηγή και Αυτόνομης Οικιακής Κομποστοποίησης σε Αστικό Περιβάλλον», οι  συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν ως προς την ορθή διαδικασία διαλογής των βιο-αποβλήτων που παράγονται σε διάφορους αστικούς χώρους (π.χ. πολυκατοικίες, εστιατόρια, επιχειρήσεις) με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση της διαδικασίας της κομποστοποίησης μέσω της χρήσης της κατάλληλης τεχνολογίας (Αυτόματου Μηχανικού Κομποστοποιητή).
 
Σημειώνεται πως πραγματοποιήθηκε πλήρης ενημέρωση προς τους συμμετέχοντες ως προς την ορθή χρήση και λειτουργία του ΑΜΚ σε αστικό περιβάλλον και έγινε ενημέρωση για διάφορα θέματα που σχετίζονται με την κομποστοποίηση, όπως για παράδειγμα τα πλεονεκτήματα της κομποστοποίησης, την κυκλική οικονομία και καλές πρακτικές χρήσης ΑΜΚ.
 
Το πρόγραμμα κατάρτισης συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου και εντάσσεται στην ευρωπαϊκή πράξη ACUA του Επιχειρησιακού Προγράμματος INTERREG V-A Ελλάδα – Κύπρος 2014 – 2020 στο οποίο ο Δήμος Λεμεσού συμμετέχει ως εταίρος.
 
Κύριος στόχος της πράξης είναι η ανάπτυξη ενός συστήματος συγκέντρωσης των παραγόμενων βιο-αποβλήτων (π.χ. τρόφιμα, κλαδέματα) και επεξεργασία τους μέσω της εφαρμογής των ΑΜΚ σε αστικούς χώρους. Μέσω της τεχνολογίας αυτής, θα επιτευχθεί μείωση των οργανικών απορριμμάτων που καταλήγουν στους κάδους, η προστασία του περιβάλλοντος και η υλοποίηση της οδηγίας 98/2008 της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναφορικά με την διαχείριση αποβλήτων.
 
Στο σεμινάριο συμμετείχαν άτομα από τον ιδιωτικό τομέα, αυτοαπασχολούμενοι, επιχειρηματίες και εργαζόμενοι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, καθώς επίσης και δημοτικοί υπάλληλοι.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΑΓΚ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C