Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Σε 24ωρη απεργία από το πρωί οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δ. Πάφου
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 03/03/2020 09:03Σε 24ωρη απεργία κατέρχονται από το πρωί  οι εργαζόμενοι στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πάφου. Οι εργαζόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από το Δημοτικό Μέγαρο Πάφου, λίγο πριν τις 08:00 το πρωί και με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα, όπως “σεβασμός στις συλλογικές συμβάσεις” , και όχι στην “απορρύθμιση των εργατικών σχέσεων”, εξέφρασαν την αντίδραση τους στην απόφαση της τοπικής αρχής να εκχωρήσει σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκυβάλων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων , οι εργαζόμενοι σε Γενική Συνέλευση που έγινε την Τρίτη 18/2/2020 αποφάσισαν την πραγματοποίηση 24ωρης προειδοποιητικής απεργίας.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν την απόφαση αυτή των εργαζομένων ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΔΕΟΚ είχαν προειδοποιήσει τον Δήμο ότι θα αντιδρούσαν δυναμικά.

Οι εργαζόμενοι, προστίθεται στην ανακοίνωση,  καλούν το δημοτικό συμβούλιο να άρει την απόφασή του και να προχωρήσει σε άλλες διευθετήσεις σε συνεννόηση με το συνδικαλιστικό κίνημα με στόχο την παραμονή του κλάδου στον Δήμο, την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών στους δημότες και την εφαρμογή ρυθμισμένων εργασιακών σχέσεων στον κλάδο.

Η 24ωρη αυτή απεργιακή κινητοποίηση είναι προειδοποιητική και ανάλογα με τις εξελίξεις οι εργαζόμενοι είναι αποφασισμένοι να κλιμακώσουν τα μέτρα προειδοποίησαν εργαζόμενοι και συντεχνίες. Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις καλούν τους δημότες να κατανοήσουν την ταλαιπωρία, ενώ παράλληλα ζητούν την κατανόησή τους για την ταλαιπωρία που η απεργία αυτή θα τους προκαλέσει. 

Πρέπει όμως, όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι συντεχνίες, να κατανοήσουν τόσο ως δημότες όσο και ως εργαζόμενοι και ενεργά μέλη της κοινωνίας, ότι αν περάσουν τέτοιες πολιτικές οι συνέπειες θα έχουν αρνητικό αντίκτυπο σε ολόκληρο τον κοινωνικό ιστό, γι’ αυτό και ζητούν τη συμπαράσταση των δημοτών.

Σημειώνεται πως η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου προβλέπει την απορρόφηση του προσωπικού της Υπηρεσίας Καθαριότητας στην Υπηρεσία Πρασίνου με τη διαβεβαίωση ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Για τη λήψη της απόφασης ο Δήμος Πάφου είχε παρουσιάσει μελέτη με βάση την οποία θα εξοικονομούσε ένα σημαντικό ποσόν σε περίπτωση ιδιωτικοποίησης της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Οι συντεχνίες αλλά και όσα μέλη του δημοτικού συμβουλίου μειοψήφησαν είχαν υποστηρίξει ότι από την επιβολή τελών αποκομιδής σκυβάλων ο Δήμος εξοικονομεί ετησίως πέραν του ενός εκατομμυρίου το οποίο αν επενδυόταν στην Υπηρεσία Καθαριότητας θα μπορούσε να εκσυγχρονίσει τον στόλο των απορριμματοφόρων και να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους δημότες.

Από την πλευρά τους οι  συντεχνίες υποστηρίζουν επίσης ότι τα τελευταία χρόνια μεθοδεύτηκε η αποδιοργάνωση της Υπηρεσίας Καθαριότητας ώστε να δικαιολογηθεί η διάλυσή της.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΧΡ) 


*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C