Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Το Κ.Σ. Τρεμιθούσας αποφάσισε έκπτωση στις φορολογίες για το 2020
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 05/04/2020 13:33Mε ομόφωνη απόφαση το Κ.Σ. Τρεμιθούσας αποφάσισε να στηρίξει τα νοικοκυριά της κοινότητας αλλά και τους κατόχους τεμαχίων γης εντός της κοινότητας, αυτή τη δύσκολη περίοδο λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο πρόεδρος του Κ.Σ. Τρεμιθούσας Χριστοφής Πέτρου, ανέφερε πως η  συνεδρία του κοινοτικού συμβουλίου Τρεμιθούσας έγινε μέσω τηλεδιάσκεψης με στόχο τη στήριξη των νοικοκυριών της Τρεμιθούσας .

Όπως αποφασίστηκε από το Κ.Σ. , συνέχισε, κάθε νοικοκυριό θα απαλλαγεί του 50% των φορολογιών και στη συνέχεια η κοινοτική αρχή θα  χορηγήσει το 50% της απαλλαγής για το έτος 2020 .

Ο κ. Πέτρου ανέφερε πως η δεύτερη επιλογή αφορά εισήγηση όπως επιβληθεί ένα συμβολικό ποσό της τάξης των 5 ευρώ τόσο από τις κοινοτικές υπηρεσίες και 5 ευρώ από τα τέλη αποκομιδής σκυβάλων για το κάθε νοικοκυριό.

Επιπρόσθετα, ο κοινοτάρχης της Τρεμιθούσας ανέφερε πως οι συγκεκριμένες απαλλαγές – εκπτώσεις επιβάλλονται αφού με την κρίση που διανύουμε, ο κόσμος δεν θα έχει να εξασφαλίσει τα προς το ζην.

Για την απόφαση του κοινοτικού συμβουλίου Τρεμιθούσας, συνέχισε ο κοινοτάρχης, θα αποστείλει σχετική επιστολή στην Επαρχιακή Διοίκηση Πάφου και στο Υπουργείο Εσωτερικών .

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)  

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C