Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Στην επόμενη φάση τα έργα ανάπλασης στην Κυριάκου Μάτση
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 05/03/2020 12:03


Κανονικά και εντός χρονοδιαγραμμάτων προχωρεί η ανάπλαση της οδού Κυριάκου Μάτση στη Λευκωσία, η οποία από τις 9 Μαρτίου μπαίνει στην επόμενη της φάση.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Λευκωσίας, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών στο τμήμα Β’ της Κυριάκου Μάτση από τη συμβολή της με τις οδούς Μαυρομάτη μέχρι τη συμβολή της με την οδό Γλαύκου, ο εργολάβος του έργου προχωρεί στις εργασίες του τμήματος Δ’ που αφορά το τμήμα του δρόμου από τη συμβολή του με την οδό Γλαύκου μέχρι τη συμβολή του με την οδό Σάμου (οι δύο οδοί παραμένουν στη διάθεση του κοινού για χρήση).
 
Ο Δήμος σημειώνει πως οι εργασίες του τμήματος Β΄ υλοποιήθηκαν μέσα στο χρονοδιάγραμμα που τέθηκε και παραδίδεται στο κοινό, ενώ οι εργασίες του τμήματος Δ’ θα ξεκινήσουν στις 9 Μαρτίου 2020 και αναμένεται να έχουν διάρκεια 3.5 (τρεισήμισι) μήνες περίπου.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών στο τμήμα Δ’ δεν θα επιτρέπεται η διακίνηση οχημάτων, στο τμήμα της Κυριάκου Μάτση από την οδό Γλαύκου μέχρι και οδό Κάσου, ενώ το τμήμα της από την οδό Γεωργίου Παπανικολάου μέχρι την οδό Σάμου οι εργασίες θα γίνουν πρώτα στο ένα μέρος του δρόμου της Κυριάκου Μάτση και μετά στο υπόλοιπο ώστε να υπάρχει συνεχής πρόσβαση και να μπορούν να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι των οδών Γεωργίου Παπανικολάου, Ιωνά Νικολάου και Κυριάκου Κολοκάση, όπως και τα οχήματα ασφαλείας και τροφοδοσίας.
 
Για διευκόλυνση της διακίνησης στην περιοχή προτείνονται οι πιο κάτω εναλλακτικές πορείες:

Από τον κυκλικό κόμβο του Προεδρικού με κατεύθυνση το κέντρο της πόλης μπορεί να χρησιμοποιείται είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση και στη συνέχεια των οδών Γλαύκου – Λεωφόρου Νίκης – Σάμου.

Από το κέντρο της πόλης με κατεύθυνση προς τον κυκλικό κόμβο Προεδρικού, μπορεί να χρησιμοποιείται είτε πορεία μέσω της Λεωφόρου Δημοσθένη Σεβέρη είτε πορεία μέσω των οδών Σπύρου Λάμπρου – Σπετσών – Κρατίνου – Λεωφόρου Κυριάκου Μάτση.

Οι οδοί Παπαρηγοπούλου, Κάσου και Χίου, που σε μεγάλος τους μήκος θα είναι αδιέξοδοι, θα είναι διπλής κατεύθυνσης για την εξυπηρέτηση των κατοίκων και των χρηστών της περιοχής.

(ΚΥΠΕ/ΘΚΕ/ΓΧΡ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C