Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η Ελλάδα είναι δίπλα στην Κύπρο, δηλώνει ο ΥΦΥΠΕΞ Κουίκ      CNA   Για τις τριμερείς συνεργασίες με Ισραήλ και Αρμενία ενημέρωσε τους Απόδημους ο Φ. Φωτίου     CNA   Το μετάλλιο «Εξαίρετης Προσφοράς» απένειμε ο Προέδρος Αναστασιάδης σε έξι προσωπικότητες της ομογένειας      CNA   Πρώτη κυπριακή αποστολή στο απώτερο διάστημα με ΝΑΣΑ/ΕΣΑ για αποτροπή αστεροειδούς      CNA   Αλλάζει ο τρόπος σκέψης στη Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της     CNA   Η Καρπασία να τεθεί υπό ελληνοκυπριακή διοίκηση, ζητεί η Συντονιστική Επιτροπή Καρπασίας      CNA   Unicef: Όλο και περισσότερα παιδιά στη Νιγηρία χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες βόμβες»      CNA   
Το ΚΥΠΕ παρών σε κάθε προσπάθεια για προστασία του περιβάλλοντος, λέει ο Πρόεδρος του ΔΣ Λ.Λάρκου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/08/2017 12:15


Η προστασία του περιβάλλοντος είναι η άλλη διάσταση της ποιότητας ζωής, ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΣ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων Λάρκος Λάρκου, ενώ πρόσθεσε ότι τα υπερεθνικά προβλήματα ζητούν υπερεθνικές απαντήσεις.
 
Μιλώντας το πρωί στο τελικό συνέδριο της εκστρατείας “ReThink”, στη Λευκωσία, όπου παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα του έργου για ευαισθητοποίηση και προώθηση της μείωσης, επαναχρησιμοποίησης και ανακύκλωσης των αποβλήτων στην Κύπρο, ο κ. Λάρκου αναφέρθηκε στη συμμετοχή του ΚΥΠΕ στην εκστρατεία. Κατά την τριετή σχεδόν διάρκεια του έργου ξεπεράστηκαν όλοι οι στόχοι που τέθηκαν από το πρακτορείο, είπε ενώ συμπλήρωσε ότι το ΚΥΠΕ είναι και θα είναι παρών σε κάθε τέτοια προσπάθεια.
 
«Ως Πρόεδρος ΔΣ ΚΥΠΕ νιώθω περήφανος που το ΚΥΠΕ σε αυτή τη συνέργεια ήταν πολύ πέραν του άριστου», υπό την εποπτεία του Διευθυντή του ΚΥΠΕ Γιώργου Πενηνταέξ και της Action Leader Γεωργίας Βασιλείου, είπε ο κ. Λάρκου.
 
Αναφορικά με την εκστρατεία, που υλοποιήθηκε με ανάδοχο φορέα το ΡΙΚ και με τη συγχρηματοδότηση του προγράμματος Life+ της ΕΕ, ο κ. Λάρκου είπε ότι η Κύπρος, ως κράτος μέλος της ΕΕ θέλει να συμμετέχει σε δράσεις που δίνουν απαντήσεις στα μεγάλα, οικουμενικά προβλήματα.
 
Πρόσθεσε ότι στο συγκεκριμένο έργο, πέντε φορείς μαζί «προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε ένα συγκεκριμένο πρόβλημα με έναν συγκεκριμένο τρόπο», αναλαμβάνοντας ο καθένας δράσεις στον τομέα του και δίνοντας έτσι μια σύγχρονη απάντηση σε παλιά, εθνικά και υπερεθνικά ζητήματα.
 
Σημασία έχει να κάνουμε αυτό που περνά από το χέρι μας, ώστε να μπορούμε να δίνουμε απαντήσεις σε προκλήσεις που αφορούν την ποιότητα ζωής, κατέληξε ο Πρόεδρος του ΔΣ του ΚΥΠΕ.
 
(ΚΥΠΕ/ΑΓΚ/ΓΧΡ)** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/08/2017
Όγκος:577.692,17
CSE:76,210  -1,680%
FTSE/CySE:45,780  -1,800%
Λευκωσία35°C
Λάρνακα33°C