Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συνάντηση Προέδρου Αναστασιάδη με Τουσκ την Πέμπτη το πρωί στις Βρυξέλλες     CNA   Εξετάζουμε περαιτέρω προοπτικές στα τεμάχια 6 και 11, αναφέρει αξιωματούχος της Eni     CNA   Η Κύπρος συμμετέχει στην παγκόσμια εκδήλωση για τη γαλλική γαστρονομία     CNA   -Κατάθεση στην Αστυνομία συνοδευόμενοι από τον ΠΑΣΠ έδωσαν οι τρεις ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας για δηλώσεις Πέτεφ     CNA   --

Για πρώτη φορά 100% ανακυκλωμένο χαρτί στον δημόσιο τομέα
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/11/2017 10:46


Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας έχει συνάψει Συμφωνία Πλαίσιο για την αγορά, για πρώτη φορά, 100% ανακυκλωμένου χαρτιού, και έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση 3% σε σύγκριση με την τιμή που είχε εξασφαλισθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς για ανακυκλωμένο χαρτί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας διενήργησε διαγωνισμό για την προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού, δίνοντας πλεονέκτημα σε δεόντως πιστοποιημένο ανακυκλωμένο χαρτί, που παράγεται από ανακυκλωμένο πολτό κατά 100%.
 
Αυτή η πρακτική ακολουθείται στα πλαίσια της πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για προμήθεια προϊόντων, τα οποία είναι φιλικότερα στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, προωθώντας την πολιτική της Κυβέρνησης για πράσινες δημόσιες συμβάσεις.
 
Ως αποτέλεσμα των κινήτρων που είχαν εισαχθεί στον διαγωνισμό, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας έχει συνάψει Συμφωνία Πλαίσιο για την αγορά, για πρώτη φορά, 100% ανακυκλωμένου χαρτιού. Το χαρτί αυτό είναι πιστοποιημένο από διεθνείς οργανισμούς με τα πιστοποιητικά EU Eco-Label, Blue Angel και Cradle to Cradle.
 
Έχει συνάμα επιτευχθεί εξοικονόμηση 3% σε σύγκριση με την τιμή που είχε εξασφαλισθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς για ανακυκλωμένο χαρτί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ότι όλοι οι αγοραστές στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται το συγκεκριμένο χαρτί, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα μπορέσουν να έχουν τα συγκεκριμένα οφέλη.


 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/03/2018
Όγκος:84.490,74
CSE:68,390  -0,410%
FTSE/CySE:40,950  -0,630%
Λευκωσία27°C
Λάρνακα23°C