Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Σε καλό κλίμα η συνάντηση μας, λέει ο Πούτιν, παραγωγικός ο διάλογος, σύμφωνα με Τραμπ     CNA   Tρίτη στις 1600 στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ συνάντηση Υπ. Παιδείας και εκπαιδευτικών     CNA   Ελπίδα η περιοδεία Λουτ να οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζουν οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Γαλλίας     CNA   Το Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση της μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική     CNA   Χωρίς διαφοροποίηση στην απόσταση που τις χωρίζει, συντεχνίες και Συνεργατική συναντώνται εκ νέου την Τρίτη      CNA   Μείωση νέων Ευρωπαίων μεταναστών στη Βρετανία λόγω Brexit     CNA   Κίτρινη προειδοποιήση για σαραντάρια την Τρίτη     CNA   

Για πρώτη φορά 100% ανακυκλωμένο χαρτί στον δημόσιο τομέα
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/11/2017 10:46


Το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας έχει συνάψει Συμφωνία Πλαίσιο για την αγορά, για πρώτη φορά, 100% ανακυκλωμένου χαρτιού, και έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση 3% σε σύγκριση με την τιμή που είχε εξασφαλισθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς για ανακυκλωμένο χαρτί.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας διενήργησε διαγωνισμό για την προμήθεια φωτοτυπικού χαρτιού, δίνοντας πλεονέκτημα σε δεόντως πιστοποιημένο ανακυκλωμένο χαρτί, που παράγεται από ανακυκλωμένο πολτό κατά 100%.
 
Αυτή η πρακτική ακολουθείται στα πλαίσια της πολιτικής του Γενικού Λογιστηρίου της Δημοκρατίας για προμήθεια προϊόντων, τα οποία είναι φιλικότερα στο περιβάλλον και τη δημόσια υγεία, προωθώντας την πολιτική της Κυβέρνησης για πράσινες δημόσιες συμβάσεις.
 
Ως αποτέλεσμα των κινήτρων που είχαν εισαχθεί στον διαγωνισμό, το Γενικό Λογιστήριο της Δημοκρατίας έχει συνάψει Συμφωνία Πλαίσιο για την αγορά, για πρώτη φορά, 100% ανακυκλωμένου χαρτιού. Το χαρτί αυτό είναι πιστοποιημένο από διεθνείς οργανισμούς με τα πιστοποιητικά EU Eco-Label, Blue Angel και Cradle to Cradle.
 
Έχει συνάμα επιτευχθεί εξοικονόμηση 3% σε σύγκριση με την τιμή που είχε εξασφαλισθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς για ανακυκλωμένο χαρτί, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.
 
Σημειώνεται ότι όλοι οι αγοραστές στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα έχουν την δυνατότητα να προμηθεύονται το συγκεκριμένο χαρτί, διασφαλίζοντας έτσι ότι θα μπορέσουν να έχουν τα συγκεκριμένα οφέλη.


 
** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ-ΓΤΠ/ΡΑΓ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/07/2018
Όγκος:909.747,65
CSE:73,610  -0,860%
FTSE/CySE:44,060  -0,880%
Λευκωσία39°C
Λάρνακα33°C