Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Σε καλό κλίμα η συνάντηση μας, λέει ο Πούτιν, παραγωγικός ο διάλογος, σύμφωνα με Τραμπ     CNA   Tρίτη στις 1600 στα γραφεία της ΟΕΛΜΕΚ συνάντηση Υπ. Παιδείας και εκπαιδευτικών     CNA   Ελπίδα η περιοδεία Λουτ να οδηγήσει σε επανέναρξη των συνομιλιών, εκφράζουν οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Γαλλίας     CNA   Το Σεπτέμβριο η ολοκλήρωση της μεταφοράς του καλού Συνεργατισμού στην Ελληνική     CNA   Χωρίς διαφοροποίηση στην απόσταση που τις χωρίζει, συντεχνίες και Συνεργατική συναντώνται εκ νέου την Τρίτη      CNA   Μείωση νέων Ευρωπαίων μεταναστών στη Βρετανία λόγω Brexit     CNA   Κίτρινη προειδοποιήση για σαραντάρια την Τρίτη     CNA   

Μείωση 50% των τελών που καταβάλλει η ΤΑ στην Green Dot Κύπρου, από την 1η Ιανουαρίου 2018
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 02/10/2017 16:50 
Κατά 50% θα μειωθούν, από την 1η Ιανουαρίου 2018, τα τέλη που καταβάλλουν οι Τοπικές Αρχές προς την Green Dot Κύπρου για τις υπηρεσίες διαλογής και διαχείρισης χαρτιού μη συσκευασίας (εφημερίδες, χαρτοκιβώτια, περιοδικά, φυλλάδια), ανακοίνωσε σήμερα ο Πρόεδρος του Δ.Σ της εταιρείας Μιχάλης Σπανός.
 
Στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου, στο Δημοτικό Μέγαρο Λεμεσού, για το 3ο Φεστιβάλ Περιβάλλοντος και Ανακύκλωσης Λεμεσού, ο κ.Σπανός εξήγησε πως η μόνη οικονομική υποχρέωση Δήμων και κοινοτήτων της Κύπρου προς την Green Dot, " προκύπτει από το γεγονός ότι ο νομοθέτης δεν καθόρισε την ανακύκλωση ως υποχρέωση των παραγωγών χαρτιού που δεν είναι συσκευασία" και γι αυτό οι τοπικές αρχές ανέθεσαν στην εταιρεία τη συλλογή και διαχείριση του.
 
"Στο πλαίσιο της οικονομικής πολιτικής της Green Dot Κύπρου και λόγω του ότι η οικονομία της Κύπρου άρχισε να ομαλοποιείται και δεν χρειάζεται να συσσωρεύουμε αποθεματικό κινδύνου, η εταιρεία προχώρησε αρχικά στη μείωση κατά 5% των τελών που πληρώνουν τα μέλη μας - 980 περίπου εταιρείες -  και από την 1η Ιανουαρίου προχωρούμε με 50% μείωση αυτού του τέλους της Τοπικής Αυτοδιοίκηση", συμπλήρωσε.
 
Συγκεκριμένα, οι τοπικές αρχές καταβάλλουν σήμερα τέλος 800 χιλιάδων ευρώ το χρόνο προς την εταιρεία για τη συλλογή και διαχείριση του χαρτιού μη συσκευασίας, το οποίο θα μειωθεί στις 400,000 ευρώ από το 2018, ανέφερε ο κ.Σπανός  και εξέφρασε την ελπίδα πως στην πορεία δεν θα υπάρχει καν ανάγκη για χρέωση.
 
"Ελπίζω στο μέλλον να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μειώσεις, όσο ο Οργανισμός μας ωριμάζει και είναι σε θέση να διαχειρίζεται καλύτερα τα οικονομικά του δεδομένα", δήλωσε ο Πρόεδρος του Δ.Σ της Green Dot Κύπρου.** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/07/2018
Όγκος:909.747,65
CSE:73,610  -0,860%
FTSE/CySE:44,060  -0,880%
Λευκωσία39°C
Λάρνακα33°C