Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Δεν ήταν εισήγηση της Ενωσης Δήμων η παράταση μέχρι το 2024 της θητείας των Δημάρχων, είπε ο Βύρας
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 16/01/2020 09:26


Δεν ήταν εισήγηση της Ενωσης Δήμων η πρόταση για παράταση μέχρι τον Μάρτιο του 2024, της θητείας των υφιστάμενων Δημάρχων και Κοινοταρχών, ώστε οι εκλογές τους να συμπέσουν με τις Ευρωεκλογές, ανέφερε ο Πρόεδρος της Ενωσης Δήμων, Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.
 
Ο κ. Βύρας σχολίαζε στο ΚΥΠΕ χθεσινό δημοσίευμα καθημερινής εφημερίδας (Πολίτης) σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση προσανατολίζεται να διατηρήσει στο νομοσχέδιο μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης το άρθρο που προβλέπει παράταση της θητείας των υφιστάμενων Δημάρχων, Κοινοταρχών, Δημοτικών και Κοινοτικών Συμβουλίων μέχρι τον Μάρτιο του 2024, για να δοθεί χρόνος στις τοπικές αρχές να προετοιμάσουν και να εφαρμόσουν τις αλλαγές που προβλέπουν τα νομοσχέδια για τη Μεταρρύθμιση και να συμπέσουν οι επόμενες Δημοτικές και Κοινοτικές εκλογές με τις Ευρωεκλογές.
 
Στις δηλώσεις του ο κ. Βύρας είπε ότι «αυτό που θέλω να ξεκαθαρίσω είναι ότι ως Ενωση Δήμων δεν ήταν δική μας εισήγηση». Αντιθέτως, σημείωσε, «επειδή πολλοί μπορούν να μπουν στον συνειρμό να πουν ότι προσπαθούμε, σύμφωνα με τον τίτλο της εφημερίδας, να έχουμε «μπόνους», αυτό είναι κάτι με το οποίο δεν έχουμε ασχοληθεί ως Ενωση Δήμων και δεν θα ασχοληθούμε ούτε στο μέλλον».
 
Πρόσθεσε ότι οι θέσεις της Ενωσης Δήμων «όπως έχουν προκύψει με τις εισηγήσεις μας για το νομοσχέδιο της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, βασίζονται καθαρά στο τι θεωρούμε εμείς ότι είναι το συμφέρον για την τοπική αυτοδιοίκηση και να προσφέρουμε καλύτερες υπηρεσίες στους δημότες».
 
Ο κ. Βύρας είπε ακόμα ότι «εκεί θα παραμείνουν οι δικές μας εισηγήσεις και προσπάθειες. Αυτό είναι ένα θέμα που θα χειριστεί το Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τα κόμματα». Σημείωσε πως «αυτό είναι ένα θέμα που ούτε μας προβληματίζει, ούτε θα δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, γιατί το σημαντικό για εμάς είναι το νομοσχέδιο, η ουσία δηλαδή, να πετύχουμε τους στόχους που έχουμε θέσει με τη μεταρρύθμιση».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)    
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C