Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Οι Δήμοι Αθηένου και Λιβαδιών συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για περιορισμό του κορωνοϊού
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/04/2020 17:34


Οι Δήμοι Αθηένου και Λιβαδιών συνεχίζουν να λαμβάνουν μέτρα για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, λαμβάνοντας υπόψη τις καθολικές προσπάθειες που γίνονται και επιδεικνύοντας πλήρη συμμόρφωση με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τα σχετικά Διατάγματα του Υπουργού Υγείας.
 
Δήμος Αθηένου  - Μέτρα
 
Ο Δήμος Αθηένου, σε ανακοίνωση του, απευθύνει για άλλη μια φορά έκκληση προς το κοινό όπως συμμορφώνεται αυστηρά με τα Διατάγματα σε ό,τι αφορά τα μέτρα αυτοπροστασίας και γενικότερα με τα μέτρα που εξαγγέλλονται από την Κυβέρνηση, ενώ καλεί το κοινό να περιορίσει τις μετακινήσεις του και να εφαρμόσει την καθολική απαίτηση «Μένω Σπίτι».
 
Ο Δήμος Αθηένου, σε μια προσπάθεια υποβοήθησης του γενικότερου κλίματος προστασίας του κοινού, έχει δώσει παράταση στην εξόφληση των τελευταίων λογαριασμών υδατοπρομήθειας, της περιόδου κατανάλωσης  Οκτώβρης –Δεκέμβρης  2020, μέχρι και τις 15 Μαΐου 2020, χωρίς επιβολή επιβάρυνσης.
 
Σημειώνει, επίσης, ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου δε θα παραλαμβάνει νέες αιτήσεις για Άδειες Οικοδομής /Διαχωρισμούς Οικοπέδων μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, ότι η τέλεση πολιτικών γάμων έχει ανασταλεί μέχρι νέας ενημέρωσης, ότι έχει ανασταλεί η λειτουργία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Καλλινίκειου Δημοτικού Μουσείου και της Κλειστής Αίθουσας Αθλοπαιδιών «Τάσσος Παπαδόπουλος» και αυτά θα συνεχίσουν να μην λειτουργούν, μέχρι νεότερης ανακοίνωσης, ότι το Ταμείο και η είσοδος στα γραφεία του Δήμου παραμένουν κλειστά μέχρι νέας ανακοίνωσης και όλες οι πληρωμές μπορούν να γίνονται διαδικτυακά.
 
Προσθέτει ότι για οποιανδήποτε εξυπηρέτηση το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με τη δωρεάν γραμμή του Δημότη στο τηλέφωνο 24524004 ή/και στα Γραφεία του Δήμου στο 24811370.
 
 Ψεκασμοί για απολύμανση
 
Ο Δήμος Αθηένου, στα πλαίσια των προσπαθειών που γίνονται και τη λήψη μέτρων που λαμβάνονται  για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Κύπρο, ανακοίνωσε ότι έχει διενεργηθεί καθολικός προληπτικός ψεκασμός με κατάλληλο φάρμακο στους δημόσιους χώρους και δρόμους της Αθηένου.
 
Όπως αναφέρει, ο ψεκασμός διενεργήθηκε τις τελευταίες μέρες από το συνεργείο του Δήμου και ολοκληρώθηκε αργά ψες το βράδυ από ομάδα εθελοντών, με ειδικό μηχάνημα και φάρμακο, με σκοπό την προληπτική απολύμανση των δημόσιων χώρων και δρόμων του Δήμου.
 
Δήμος Λιβαδιών – Μέτρα
 
Ο Δήμαρχος Λιβαδιών Μάριος Αρμένης , σε γραπτή δήλωση του, αναφέρει ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του, ο Δήμος Λιβαδιών έδρασε προληπτικά, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατέψει τους Δημότες του.
 
Σημειώνει ότι έχουν ήδη προβεί σε προληπτική απολύμανση όλων των κτιρίων του Δήμου, όλων των στάσεων λεωφορείου, όλων των παιδότοπων.
 
«Είναι όμως πολύ σημαντικό να συμπεριφερθούμε όλοι, ο καθένας από εμάς υπεύθυνα, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες που μας δόθηκαν. Ο ιός δυστυχώς εξαπλώνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα, συνάνθρωποι μας χάνουν τη ζωή τους και πρέπει όλοι μας να μείνουμε στα σπίτια μας, να προστατεύσουμε τους γύρω μας, τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Ίσως αυτή η τραγική συγκυρία να αποτελέσει αφορμή για δημιουργικό χρόνο στο σπίτι μας και μόνο», καταλήγει ο Δήμαρχος, στη δήλωση του.

(ΚΥΠΕ/ΔΝ/ΓΒΑ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C