Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Οι απεργοί στον Δήμο Πάφου στηρίζουν την πρόταση των 4 βουλευτών της επαρχίας Πάφου.
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 15/03/2020 18:08


Συνεχίζεται για 5η μέρα η απεργία των εργαζομένων του Δήμου Πάφου αντιδρώντας στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για πλήρη ιδιωτικοποίηση της Υπηρεσίας σκυβάλλων του Δήμου, ενώ οι  εργαζόμενοι -απεργοί στο Δήμο Πάφου στηρίζουν την πρόταση των 4 βουλευτών της επαρχίας Πάφου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση των συνδικαλιστικών οργανώσεων, ΟΗΟ-ΣΕΚ,ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ,ΔΕΕΚΔΩΚΩ-ΔΕΟΚ, από την έναρξη των απεργιακών κινητοποιήσεων οι απεργοί προτάσσοντας τον διάλογο σαν μέσω επίλυσης της διαφοράς δεν έπαψαν στιγμή να υποβάλλουν στο Δήμαρχο διάφορες προτάσεις με αποκορύφωμα την πρόταση τους την περασμένη Τετάρτη που διαλάμβανε την παγοποίηση της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με ταυτόχρονη παγοποίηση των μέτρων αφού πλέον στην έγνοια των εργαζομένων ήταν και η σοβαρή κατάσταση που εξελίσσεται στην πατρίδα μας με τον κορωνοιό.
   
Οι εργαζόμενοι απεργοί χαιρετίζουν την  πρόταση των τεσσάρων βουλευτών της επαρχίας Πάφου που μέσα από την αγωνία τους για την κατάσταση που δημιουργείται σε σχέση με τον κορωνοιό η οποία είναι ταυτόσημη με τη δική τους πρόταση.

Αυτή η πρόταση, σημειώνουν οι συνδικαλιστικές οργανώσεις,  ήρθε αμέσως μετά την επιτυχία της προσπάθειας αριθμού δημοτικών συμβούλων να σχηματίσουν πλειοψηφία και να απαιτήσουν από το Δήμαρχο άμεση σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου για εξέταση των νέων δεδομένων που δημιουργεί η παρατεταμένη απεργία.

Πρωτοβουλία και πρόταση την οποία οι εργαζόμενοι χαιρέτησαν αλλά ταυτόχρονα καλούν και τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια των συναδέλφων τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις επιπρόσθετα αναφέρθηκε και στην ιδιωτική εταιρεία που  με τη συνοδεία αστυνομίας επιχείρησε  να περισυλλέξει τους όγκους σκυβάλλων, σπάζοντας στην ουσία την απεργία.

Αυτή η ενέργεια, προσθέτουν, προκάλεσε την άμεση αντίδραση των εργαζομένων που κινητοποιήθηκαν όλο το βράδυ και κατάφεραν να ματαιώσουν την προσπάθεια αυτή του Δημάρχου. Οι εργαζόμενοι αναμένουν ότι τέτοια προσπάθεια αναμένεται να γίνει και σήμερα από το Δήμαρχο γι` αυτό και θα περιφρουρούν την απεργία τους.

Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις που στηρίζουν τους απεργούς και οι ίδιοι οι απεργοί κάνουν ακόμα μια φορά έκκληση να εισακουστεί από πλευράς Δημάρχου, που ήδη μειοψηφεί, η πρόταση των 4 βουλευτών της επαρχίας για άμεση αναστολή τόσο των μέτρων, όσο και της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, συναισθανόμενος τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, καταλήγει η ανακοίνωση.
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ) 

 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C