Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Συμβουλές Δήμου Λάρνακας για διαχείριση σκυβάλων ατόμων που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 16/03/2020 11:07


Συμβουλές για διαχείριση των σκυβάλων ατόμων που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού, δίνει ο Δήμος Λάρνακας.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμος Λάρνακας «συμβουλεύει τους δημότες που βρίσκονται σε αυτοπεριορισμό λόγω κορωνοϊού ότι τα σκύβαλα τους θα πρέπει να τοποθετούνται σε πλαστική σακούλα σκουπιδιών και να δένεται όταν γεμίσει. Ακολούθως η πλαστική σακούλα θα πρέπει να τοποθετείται σε δεύτερη σακούλα και να δένεται ξανά και να αποθηκεύεται και να βρίσκεται υπό την επίβλεψη τους για τουλάχιστον 72 ώρες».

Προστίθεται ότι «μετά τη λήξη της περιόδου αποθήκευσης, η σακούλα μπορεί να τοποθετείται σε κοινόχρηστους χώρους περισυλλογής αποβλήτων. Όταν λήξει ο αυτοπεριορισμός των συγκεκριμένων ατόμων, τότε θα μπορούν να τοποθετούν τα σκύβαλα τους σε κοινόχρηστους χώρους, όπως έκαναν μέχρι σήμερα».
 
Ο Δήμος Λάρνακας διευκρινίζει ότι «ο λόγος που οι δημότες καλούνται να εφαρμόσουν το συγκεκριμένο μέτρο είναι ο περιορισμός της εξάπλωσης του κορωνοϊού και η προστασία του προσωπικού του Δήμου που έχει την ευθύνη της περισυλλογής των σκυβάλων».
 
Ταυτόχρονα εκφράζει τη βεβαιότητα ότι «θα ακολουθηθούν από όλους τους ενδιαφερόμενους πιστά οι συγκεκριμένες οδηγίες για τον χειρισμό των σκυβάλων τους, για το δικό τους καλό αλλά και των συνανθρώπων τους».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C