Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Φωτογράφοι μιλούν στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φωτογραφίας     CNA   Με νόμο το Κογκρέσο ζητά έκθεση από Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπάργκο όπλων για Κύπρο     CNA   Ο ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε τέσσερα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα     CNA   Ο ειδικός ανακριτής για τη ρωσική ανάμειξη στην εκλογή Τραμπ πρότεινε φυλάκιση έξι μηνών για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος     CNA   Ο Πούτιν βλέπει τη Μέρκελ μετά το γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ     CNA   Μεγάλη ποσότητα ειδών αδασμολόγητου ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος     CNA   

Εργαστήρι ασχολήθηκε με την εφαρμογή των μέτρων για διαχείροση αποβλήτων στο Δήμο Λευκωσίας
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 24/11/2017 13:35


 
Με στόχο τη συζήτηση για την εφαρμογή των μέτρων που έχουν αποφασιστεί για την πρόληψη και καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων στην τουριστική περιοχή του Δήμου Λευκωσίας, πραγματοποιήθηκε το 3ο Εργαστήριο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου “Urban Waste”,  που χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Έρευνας και Καινοτομίας Ορίζοντας 2020.
 
Ανακοίνωση από το Δήμο Λευκωσίας αναφέρει ότι «στο εργαστήριο συμμετείχαν εκπρόσωποι τοπικών τουριστικών επιχειρήσεων από ξενοδοχεία και εστιατόρια, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, το Τμήμα Περιβάλλοντος, περιβαλλοντικές οργανώσεις, οργανισμοί και άτομα με εξειδίκευση στην διαχείριση αποβλήτων».
 
Προσθέτει ότι «στις αρχές του επόμενου έτους θα πραγματοποιηθεί ανοικτή στο κοινό εκδήλωση για την παρουσίαση των μέτρων που θα εφαρμοστούν καθώς και όλων των εμπλεκομένων οργανισμών, επιχειρήσεων και φορέων που θα συμβάλουν ενεργά στην υλοποίηση των επιμέρους δράσεων μέσω της εθελοντικής συνεργασίας και συμμετοχής τους στο πρόγραμμα.»
 
Επιπρόσθετα, κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου, παρουσιάστηκε από τον Δήμο Λευκωσίας η διαδραστική φορητή εφαρμογή «WasteApp»  η οποία θα εφαρμοστεί και στις 11 πιλοτικές πόλεις της Ευρώπης που συμμετέχουν στο πρόγραμμα καθώς και το σύστημα παρακολούθησης αποβλήτων φαγητού για τις επιχειρήσεις τροφίμων.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση το έργο “Urban Waste” αποσκοπεί στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων και στην ανάπτυξη καινοτόμων πρακτικών και στρατηγικών που να συμβάλουν στην καλύτερη διαχείριση των αποβλήτων σε αστικές περιοχές με υψηλή τουριστική κίνηση, στο πλαίσιο μιας ολοκληρωμένης αστικής ανάπτυξης. Τ
 
Στα πλαίσια του έργου θα αξιολογηθεί το περιβαλλοντικό, κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο από την εφαρμογή των στρατηγικών που θα εφαρμοστούν σε κάθε Ευρωπαϊκή πόλη.







** H συνέντευξη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 
(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/08/2018
Όγκος:207.187,17
CSE:73,660  0,530%
FTSE/CySE:44,030  0,480%
Λευκωσία38°C
Λάρνακα33°C