Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ για την Τουρκία      CNA   Στις Βρυξέλλες για το Συμβ. Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ, θα συναντήσει και τον Μπορέλ     CNA   Ημερίδα για αναβάθμιση της επιμόρφωσης των αξιωματικών της ΕΦ στις διαβαθμισμένες πληροφορίες     CNA   Μικτές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Από διαφορά μόνο 6% έως αυτοδυναμία Τζόνσον     CNA   Σφαγή στη Βαγδάτη: 24 νεκροί, εκ των οποίων 4 αστυνομικοί      CNA   Δεκάδες νεκροί σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί     CNA   Αστυνομικός έλεγχος σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία μετά την παρουσία ατόμου που σχετίζεται με θύμα απόπειρας φόνου     CNA   Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΓΝ Λάρνακας άνδρας που έπεσε από ύψος τριών μέτρων      CNA   Ομόνοια-Δόξα και Απόλλων - ΑΕΚ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα     CNA   
Επισκόπηση τουρκοκυπριακού Τύπου
ΚΥΠΕ - Τζουλιάνα Βιολάρη - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 06/12/2019 10:30


Ο μη εντοπισμός 21χρονου, ο οποίος έπεσε στη θάλασσα ενώ περπατούσε στο λιμάνι της Κερύνειας, οι επαφές της «υπουργού εσωτερικών» στην Τουρκία, η ανησυχία για την αύξηση των περιπτώσεων σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων αλλά και η κατάσταση εντός των «κεντρικών φυλακών» είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.
 
Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Επικίνδυνη ανάβαση» αναφέρεται στις επαφές της «υπουργού εσωτερικών» Αϊσέ Μπαϊπάρς, στην Τουρκία κατά την οποία συζητήθηκαν θέματα για αντιμετώπιση της τρομοκρατίας με την Μπαϊπάρς να αναφέρει ότι το ψευδοκράτος είναι έτοιμο να ακολουθήσει την Τουρκία στις αλλαγές των νόμων. Αναφέρεται ακόμα ότι στη χθεσινή εκδήλωση διαμαρτυρίας των μελών συντεχνιών έξω από το «υπουργείο οικονομικών» σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων ενόψει της ψήφισης «νόμων» για τους «κυβερνητικούς υπαλλήλους». Γράφει ακόμα ότι ο Τ/κ ηγέτης ενημέρωσε χθες και τα μη «κοινοβουλευτικά κόμματα» σχετικά με τις εξελίξεις στο Κυπριακό.
 
Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Έκκληση στην κυβέρνηση για συζήτηση πρωτοκόλλου», γράφει ότι έκκληση στην «κυβέρνηση» απευθύνουν οι τ/κ συντεχνίες εργαζομένων για να προσέλθει στο τραπέζι για να συζητηθεί το «προσχέδιο νόμου» που αφορά τους «κυβερνητικούς υπαλλήλους».  Αλλού αναφέρει ότι παρά τις έντονες προσπάθειες δεν εντοπίστηκε ο Χαλίλ Καρακίζ, ο οποίος έπεσε στην θάλασσα ενώ περπατούσε στο λιμάνι της Κερύνειας.  Γράφει ακόμα ότι σε πεδίο μάχης μετατράπηκε η Γαλλία κατά τη χθεσινή διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού, όπου έγινε και χρήση δακρυγόνων από την αστυνομία.
 
Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Τα κύματα της Μεσογείου πήραν τον Καράκιζ» γράφει ότι δεν εντοπίστηκε κατά τις χθεσινές προσπάθειες που διήρκησαν τέσσερις ώρες και τελικά διακόπηκαν λόγω κακών καιρικών συνθηκών, ο 21χρονος Χαλίλ Καρακίζ ο οποίος φέρεται να έχασε την ισορροπία του και να έπεσε στην θάλασσα στο παλιό λιμάνι της Κερύνειας.  Αλλού η εφημερίδα γράφει  ότι σύμφωνα με την «στατιστική υπηρεσία» ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο ήταν -0,47. Αναφορά γίνεται και στα επεισόδια στην Γαλλία σε διαδήλωση κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Ανησυχεί η παιδική εκμετάλλευση», γράφει ότι η αύξηση των περιπτώσεων παιδικής εκμετάλλευσης και σεξουαλικής εκμετάλλευσης ανηλίκων προκαλεί ανησυχία στις «αρμόδιες υπηρεσίες» με τους ψυχολόγους να κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Αλλού γράφει ότι, άκαρπες απέβησαν και οι προσπάθειες για εντοπισμό του άτυχου 21χρονου, ο οποίος αγνοείται σε θαλάσσια περιοχή στην κατεχόμενη Κερύνεια. Η εφημερίδα αναφέρεται ακόμα σε δηλώσεις της «υπουργού εσωτερικών» Αϊσέ Μπαϊπάρς μετά τη συνάντηση της με τον Τούρκο Υπουργό Εσωτερικών.
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Ποικιλία εντός (των φυλακών)» γράφει ότι στις «κεντρικές φυλακές» στα κατεχόμενα υπάρχουν 582 κατάδικοι και υπόδικοι, που αντιμετωπίζουν ποικίλες κατηγορίες από δολοφόνους, παιδεραστές, ναρκομανείς με τους περισσότερους να μην είναι Τ/κ αλλά ξένοι. Αλλού η εφημερίδα γράφει ότι χάθηκαν τα ίχνη του 21χρονου Χαλίλ Καρακίζ, ο οποίος φέρεται να έπεσε στην θάλασσα ενώ περπατούσε στον λιμενοβραχίονα του παλιού λιμανιού στην Κερύνεια, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι μεθυσμένος. Αναφέρει ακόμα ότι το ΡΤΚ ανακοίνωσε ότι θα κατέλθει στις επερχόμενες παράνομες εκλογές με δικό του «υποψήφιο».  
 
(ΚΥΠΕ/ΤΒ/ΜΚ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:06/12/2019
Όγκος:171.003,81
CSE:65.550  0.690%
FTSE/CySE:39.410  0.770%
Λευκωσία211°C
Λάρνακα21°C