Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Χίλια τηλεφωνήματα από ευπαθείς σε 15 ημέρες στο Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δήμου Στροβόλου
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 03/04/2020 09:16


Γύρω στα 1.000 τηλεφωνήματα έχει δεχθεί το Κέντρο Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών του Δήμου Στροβόλου μέσα στις 15 ημέρες λειτουργίας του, που στόχο έχει την εξυπηρέτηση των ευπαθών ανθρώπων, προς ενίσχυση των προσπαθειών του κράτους για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού.
 
Αυτό δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Στροβόλου Ανδρέας Παπαχαραλάμπους, οποίος ανέφερε πως το Κέντρο τέθηκε σε λειτουργία στις 19 Μαρτίου του 2020 υπό την καθοδήγηση του Πολιτιστικού Κέντρου Στροβόλου, τονίζοντας πως η κοινωνική πολιτική είναι μια από τις προτεραιότητες του δημοτικού συμβουλίου.
 
Ο Δήμαρχος Στροβόλου είπε ακόμη ότι έχει ολοκληρωθεί από την ομάδα του Κέντρου, μέσω της κατ’ οίκον διανομής, το πρόγραμμα παροχής τροφίμων σε περίπου 200 οικογένειες που διαθέτουν περιορισμένους οικονομικούς πόρους (κοινωνικό παντοπωλείο). Πρόσθεσε ότι σε αυτές τις οικογένειες έχουν ήδη παραδοθεί οι ποσότητες τροφίμων για τον Απρίλιο, ενόψει και των γιορτών του Πάσχα.
 
Αναφερόμενος σε συνεδρία μέσω τηλεδιάσκεψης του δημοτικού συμβουλίου, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε ότι εξετάστηκαν επείγοντα ζητήματα προσφορών που άπτονται θεμάτων καθαριότητας.
 
Βούληση του δημοτικού συμβουλίου είναι να δοθεί προτεραιότητα σε θέματα καθαριότητας και διασφάλισης της δημόσιας υγείας αλλά και η κοινωνική πολιτική που γίνεται μέσω του Κέντρου Αλληλεγγύης και Στήριξης Δημοτών, υπογράμμισε.
 
Πιο συγκεκριμένα για τα θέματα καθαριότητας, ο κ. Παπαχαραλάμπους είπε στο ΚΥΠΕ ότι έχουν ενισχυθεί τα συνεργεία καθαριότητας και τα συνεργεία απολυμάνσεων και ψεκασμών του δήμου, ενώ σημείωσε πως ήδη έχει κατακυρωθεί προσφορά σε ιδιώτη ο οποίος θα καθαρίσει περίπου 1.500 οικόπεδα του δήμου Στροβόλου. Πρόσθεσε ότι άλλα περίπου 3.500 οικόπεδα θα καθαριστούν από τα συνεργεία του δήμου. 
 
(ΚΥΠΕ/ΚΣΤ/ΓΒΑ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C