Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Εντός Μαρτίου αναμένεται η παράδοση του Συνεδριακού Κέντρου Λευκάρων και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 07/02/2020 12:38


Εντός Μαρτίου αναμένεται να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί το Συνεδριακό Κέντρο Λευκάρων αλλά και το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους σε πρόσφατη συνεδρία στην παρουσία αρμοδίων λειτουργών του κράτους ενημερώθηκαν ότι η παράδοση του Συνεδριακού Κέντρου αναμένεται να γίνει εντός Μαρτίου. Το Κέντρο είναι χωρητικότητας 300 - 400 περίπου ατόμων και θα βοηθήσει τα μέγιστα την ανάπτυξη των Λευκάρων και της τουριστικής βιομηχανίας της περιοχής, αφού θα προσφέρεται για πραγματοποίηση των εκδηλώσεων του Δήμου, εκπαιδευτηρίων και οργανωμένων συνόλων.
 
Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους το όλο έργο, θα στοιχίσει περίπου 1,5 εκατομμυρίου ευρώ και θα προσφέρει όλες τις ανέσεις και διευκολύνσεις. Πρόκειται, είπε, "ίσως για ό,τι πιο σύγχρονο σε υποδομή και εγκαταστάσεις διοργάνωσης συνεδρίων έχει να επιδείξει η Κύπρος, ενώ η λειτουργία του θα δημιουργήσει νέες προοπτικές ανάπτυξης του συνεδριακού τουρισμού και θα ενισχύσει την επισκεψιμότητα στα Λεύκαρα για όλο το χρόνο».
 
Ερωτηθείς για το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Πολίτη ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι «στεγάζεται στο ίδιο κτίριο με το Συνεδριακό Κέντρο και ήδη άρχισαν να λειτουργούν οι ταχυδρομικές υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι έχουν ήδη αρχίσει την  απαραίτητη εκπαίδευση και αναμένεται ότι το ΚΕΠ θα λειτουργήσει εντός Μαρτίου».
 
Εξήγησε πως «η επίπλωση, οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για να λειτουργήσει το Κέντρο αναμένεται να κοστίσουν γύρω στις 50 χιλιάδες ευρώ. Η λειτουργία του ΚΕΠ θα βοηθήσει όχι μόνο τα Λεύκαρα αλλά και τις γύρω Κοινότητες και γενικότερα τη Λάρνακα αφού θα αποσυμφορήσει το Κέντρο που λειτουργεί στη πόλη».
(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΑΧΡ)


 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C