Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Υπό κράτηση 32χρονος για κλοπή εκκλησιαστικών εισφορών     CNA   Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι αρχές στη Γερμανία     CNA   Το `χαλιφάτο` του Ισλαμικού Κράτους εξουδετερώθηκε πλήρως, δηλώνουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις     CNA   Για την Ουάσινγκτον όπου θα έχει επαφές, αναχωρεί ο ΥΠΕΞ     CNA   Η Ολομέλεια της Βουλής συζητά στις 4 Απριλίου το πόρισμα της ερευνητικής για τον Συνεργατισμό      CNA   Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις σχέσεις Κύπρου-Ινδίας σε χαιρετισμό του στο «Φεστιβάλ των Χρωμάτων»     CNA   Πέραν των 10 χιλιάδων ατόμων στην πρώτη μέρα του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ     CNA   

Μαθητές του Β’ Δημοτικού Γεροσκήπου μοίρασαν καλαμάκια από «μακαρόνια»
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 03/12/2018 18:55


Διακόσια ογδόντα καλαμάκια φτιαγμένα από «μακαρόνια» που τα ίδια τα παιδιά του Β’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου έφτιαξαν με τη βοήθεια του Κέντρου Μελετών ΑΚΤΗ την προηγούμενη εβδομάδα, μοίρασαν οι μαθητές σήμερα στους δημότες της Γεροσκήπου.
Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως " αλλάζω συνήθειες ! Λέω ΟΧΙ στο πλαστικό καλαμάκι"  οι μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. 

Οι μαθητές ενημέρωσαν τους δημότες για την ανάγκη και τη σημασία μείωσης του πλαστικού, σύμφωνα με την Άννα Τσιέλεπου εκπρόσωπο του Κέντρου Μελετών ΑΚΤΗ. 

Η κ. Τσιέλεπου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα μακαρόνια – καλαμάκια είχαν ετοιμαστεί την προηγούμενη εβδομάδα από τα παιδιά του σχολείου, ψήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε χάρτινα σακουλάκια για να διαμοιραστούν στο κοινό. 

Τους μαθητές προκειμένου να ενημερωθούν δέχτηκαν ο Δήμος Γεροσκήπου, που συνεργάζεται για την αειφορία στην περιοχή του, δύο παραδοσιακά καφενεία, μια μοντέρνα καφετέρια και το ΣΚΕ Γεροσκήπου.

Τη δράση των μαθητών χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. ** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)  
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/03/2019
Όγκος:482.816,74
CSE:64,810  -0,520%
FTSE/CySE:38,840  -0,540%
Λευκωσία24°C
Λάρνακα21°C