Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   `Ετοιμος για εποικοδομητική συνεργασία με τη Λουτ ο Πρόεδρος, τονίζει στο ΚΥΠΕ ο Προδρόμου     CNA   Στη Λευκωσία την Κυριακή ο Φινλανδός Πρωθυπουργός για συνάντηση με Πρόεδρο Αναστασιάδη     CNA   ΕΑΤ: Τη μεγαλύτερη μείωση στα ΜΕΔ από τον Ιούνιο του 2017 κατέγραψε η Κύπρος     CNA   -Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, δέσμευση του ΕΣΤΙΑ     CNA   

Μαθητές του Β’ Δημοτικού Γεροσκήπου μοίρασαν καλαμάκια από «μακαρόνια»
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 03/12/2018 18:55


Διακόσια ογδόντα καλαμάκια φτιαγμένα από «μακαρόνια» που τα ίδια τα παιδιά του Β’ Δημοτικού Σχολείου Γεροσκήπου έφτιαξαν με τη βοήθεια του Κέντρου Μελετών ΑΚΤΗ την προηγούμενη εβδομάδα, μοίρασαν οι μαθητές σήμερα στους δημότες της Γεροσκήπου.
Με πλακάτ στα οποία αναγράφονταν συνθήματα όπως " αλλάζω συνήθειες ! Λέω ΟΧΙ στο πλαστικό καλαμάκι"  οι μαθητές έστειλαν τα δικά τους μηνύματα. 

Οι μαθητές ενημέρωσαν τους δημότες για την ανάγκη και τη σημασία μείωσης του πλαστικού, σύμφωνα με την Άννα Τσιέλεπου εκπρόσωπο του Κέντρου Μελετών ΑΚΤΗ. 

Η κ. Τσιέλεπου ανέφερε στο ΚΥΠΕ ότι τα μακαρόνια – καλαμάκια είχαν ετοιμαστεί την προηγούμενη εβδομάδα από τα παιδιά του σχολείου, ψήθηκαν και τοποθετήθηκαν σε χάρτινα σακουλάκια για να διαμοιραστούν στο κοινό. 

Τους μαθητές προκειμένου να ενημερωθούν δέχτηκαν ο Δήμος Γεροσκήπου, που συνεργάζεται για την αειφορία στην περιοχή του, δύο παραδοσιακά καφενεία, μια μοντέρνα καφετέρια και το ΣΚΕ Γεροσκήπου.

Τη δράση των μαθητών χαιρέτησε και ο Δήμαρχος Γεροσκήπου Μιχάλης Παυλίδης. ** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ)  
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:14/12/2018
Όγκος:124.021,86
CSE:65,340  1,330%
FTSE/CySE:39,180  1,290%
Λευκωσία19°C
Λάρνακα19°C