Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ο Πρόεδρος ζήτησε από Γενικό Εισαγγελέα διορισμό Ερευνητικής Επιτροπής για Συνεργατισμό     CNA   Εάν επιτευχθεί συμφωνία στα έξι σημεία Γκουτέρες, τότε δεν ανατρέπεται το ενδεχόμενο λύσης, είπε ο ΥΠΕΞ     CNA   Τον ρόλο του ΣΑ των ΗΕ στην αντιμετώπιση διεθνών και περιφερειακών ζητημάτων θα συζητήσουν Γκουτέρες - Λαβρόφ     CNA   Υπάρχει πιθανότητα δεύτερου γύρου, δηλώνει στο ΚΥΠΕ ο Ν. Μούδουρος αναλύοντας το σκηνικό στην Τουρκία     CNA   Περιμένουμε από το Eurogroup μια απόφαση ρύθμισης του ελληνικού χρέους, είπε ο Αλ. Τσίπρας     CNA   Μουντιάλ 2018: Με οδηγό τον Ρονάλντο πρώτη νίκη για Πορτογαλλία, 1-0 επί του Μαρόκου

Επιτυχές πρόγραμμα ανακύκλωσης από πόρτα σε πόρτα στη Χλώρακα
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 15/01/2018 19:59


Με μεγάλη επιτυχία εφαρμόζεται εδώ και μία τριμηνία η ανακύκλωση από πόρτα σε πόρτα στην κοινότητα Χλώρακας. 

Σύμφωνα με τον κοινοτάρχη Χλώρακας Νικόλα Λιασίδη, η κοινοτική αρχή έχει υπογράψει συμφωνία με την Green Dot από τον Ιούνιο του 2017 και προχωρά στην ανακύκλωση από πόρτα σε πόρτα.  

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Λιασίδης ανέφερε πως οι τρεις κατηγορίες στις οποίες διαχωρίζονται τα ανακυκλώσιμα είναι τα πλαστικά μπουκάλια, οι μεταλλικές συσκευασίες αλουμινίου και λευκοσιδήρου, και οι χάρτινες συσκευασίες ποτών τύπου Tetra Pak.

Στη δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνονται ξηρά χαρτόκουτα και χαρτοκιβώτια, εφημερίδες, περιοδικά διαφημιστικά και χαρτί γραφείου και στην τρίτη κατηγορία γυάλινα μπουκάλια, βαζάκια και άλλες γυάλινες συσκευασίες. Ο κ. Λιασίδης είπε πως η ανακύκλωση αποτελεί μια εύκολη διαδικασία η οποία γίνεται κάθε εβδομάδα.

Το PMD και το χαρτί συλλέγονται από πόρτα σε πόρτα κάθε εβδομάδα, αφού οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι τα τοποθετήσουν  στα ειδικά διάφανα και καφέ σακούλια, τα οποία μπορούν να προμηθευτούν από τις υπεραγορές. Οι κάτοικοι της Χλώρακας μπορούν να τοποθετούν τα σακούλια προς περισυλλογή κάθε Πέμπτη πρωί πριν τις 07.30, όπως είπε.

Ο κοινοτάρχης Χλώρακας ανέφερε πως εάν οι  δημότες διαμένουν  σε πολυκατοικία και έχει τοποθετηθεί κάδος χρώματος μπλε με τα διακριτικά της Green Dot Κύπρου στην αυλή της πολυκατοικίας τους, τότε μπορούν να τοποθετούν υλικά της κατηγορίας PMD στον μπλε κάδο.

Το γυαλί, σημείωσε, δεν συλλέγεται από πόρτα σε πόρτα και πρέπει να μεταφέρεται στους πράσινους κάδους τύπου καμπάνα, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε προσβάσιμα σημεία για το κοινό.

Επεσήμανε πως οι δημότες της Χλώρακας δέχτηκαν με ενθουσιασμό την ανακύκλωση συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα, σημειώνοντας παράλληλα πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. 

Για τα πράσινα σημεία που είχε δημιουργήσει η κοινοτική αρχή, ο κοινοτάρχης ανέφερε πως αυτά αποτέλεσαν εστία μόλυνσης για αυτό τα κατάργησαν και ακολούθως εφάρμοσαν την ανακύκλωση από σπίτι σε σπίτι κάθε Πέμπτη. 
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΜΚ)  


** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/06/2018
Όγκος:221.100,29
CSE:68,430  0,470%
FTSE/CySE:40,870  0,490%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C