Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Η Πάφος αποκτά το πιο πλούσιο σε πράσινο και υποδομές αστικό πάρκο της Κύπρου
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 07/03/2020 12:36Στη δημιουργία του μεγαλύτερου αστικού Πάρκου της πόλης και ενός από τα μεγαλύτερα της Κύπρου προχωρεί σύντομα ο Δήμος Πάφου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Πάφου, το «Πάρκο των Χρωμάτων» καλύπτει έκτασης 32.000 τ.μ. και θα είναι το πιο «πλούσιο» στην Κύπρο τόσο από άποψη πρασίνου όσο και υποδομών. 

Στο Πάρκο θα φυτευτούν εκατοντάδες νέα δέντρα, ενώ θα περιλαμβάνει πλατειακούς χώρους συνάθροισης, παιδική χαρά, καφετέρια, γήπεδο αντισφαίρισης, γήπεδο καλαθόσφαιρας, μικρό γήπεδο ποδοσφαίρου, αποδυτήρια, τροχοπεδιλοδρόμιο (skateboard), τοίχο αναρρίχησης 3-6 μ., γραφείο διαχείρισης και πληροφόρησης , εκθεσιακό υπαίθριο χώρο, αρωματικό-βοτανικό κήπο, χώρους υγιεινής, 83 χώρους στάθμευσης για κοινό και ΑΜΕΑ, χώρους υπηρεσιών, κεντρική διαδρομή, και πύλες εισόδου.

Ο Αρχιτεκτονικός Διαγωνισμός για τη δημιουργία του «Πάρκου των Χρωμάτων» ολοκληρώθηκε και Κριτική Επιτροπή αποφάσισε, προστίθεται στην ανακοίνωση, όπως απονείμει τα εξής βραβεία:
1. Α’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό : 18192 Γιώργος Ονισηφόρου, Παναγιώτης Πολεμίτης, Ελευθέριος Βομβολάκης
2. Β’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό : 20138 Παρασκευή Κωμοδρόμου, Ειρήνη Κλειδαρά, Ανδρέας Κωνσταντίνου
3. Γ’ Βραβείο Μελέτη με κωδ. αριθμό : 41920 Άλκης Δίκαιος για Άθως Δίκαιος και Συνεργάτες
4. Έπαινος Μελέτη με κωδ. αριθμό : 28462 Κωνσταντίνος Ψωμάς για Psomas Architects PS-A
Η ετοιμασία των τελικών κατασκευαστικών σχεδίων και των Όρων του Διαγωνισμού για τη δημιουργία του Πάρκου ξεκινά άμεσα με στόχο οι εργασίες κατασκευής να αρχίσουν εντός των προσεχών μηνών, με συνολική προϋπολογιζόμενη δαπάνη 2,4 εκ. ευρώ, καταλήγει η ανακοίνωση.

(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΓΒΑ) 


 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C