Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Σε Συμπληρωματική Συμφωνία κατέληξαν ΥΠΟΙΚ-Συντεχνίες, αίρονται τα μέτρα     CNA   Ικανοποίηση εκφράζει η ΟΕΚΔΥ ΣΕΚ για τη συμφωνία συντεχνιών και Υπουργού     CNA   Ισχυρή στήριξη από ΕΕ και Τουσκ στην Κύπρο και ειδική αναφορά στους εγκλωβισμένους     CNA   Οριστικοποιήθηκαν πέντε συμφωνίες που θα υπογραφούν κατά την επίσκεψη Αναστασιάδη στη Ρωσία      CNA   Κύπρος εκμεταλλεύτηκε πλήρως τα ευρωπαϊκά προγράμματα, διαπιστώνουν ξένοι ευρωβουλευτές     CNA   Θέματα ασφάλειας στην περιοχή σε συνάντηση Υπουργού Άμυνας - Πρέσβη Εσθονίας     CNA   Κέρδη κατέγραψε την Παρασκευή το ΧΑΚ, εβδομαδιαία άνοδος     CNA   Τα δυο μέλη της ΔΕΑ, Νέστορος και Κιουτσούκ, μεταξύ των ομάδων που βράβευσε ο Στ. Χατζηιωάννου     CNA   Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου οι αιτήσεις για εγγραφή στον εκλογικό κατάλογο     CNA   Σύσκεψη εκπροσώπων Ελλάδας-Κύπρου-Αίγυπτου για ίδρυση Συνεργατικού Δικτύου Καινοτομίας – CEG COIN     CNA   

Ημερίδα για την ανακύκλωση στα ξενοδοχεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγία Νάπα
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 09/06/2017 19:51


Ημερίδα με θέμα «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση στην Ξενοδοχειακή βιομηχανία - Ενα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Δήμο Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο της εκστρατείας Rethink (Reduce – Reuse-Recycle).

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ημερίδα «συνδιοργάνωσαν η Green Dot, o Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού και ο Δήμος Αγίας Νάπας. Στόχος ήταν η ενημέρωση των ξενοδοχειακών μονάδων για την μείωση, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση καθώς και τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που έχει η ορθή διαχείριση των αποβλήτων τους».
 
Στον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου, που ανέγνωσε η Υγειονομικός Λειτουργός του Δήμου Χρύσω Καλλίσιη, αναφέρθηκε ότι «το θέμα της ανακύκλωσης έχει βαρύνουσα θέση  στο Δήμο Αγίας Νάπας. Αυτό καταδεικνύει η συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «μείωσης στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων» που στόχο έχει την προώθηση χωριστής συλλογής στα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί) και στα οργανικά απόβλητα».

Στα πλαίσια του προγράμματος «έχουν ήδη τοποθετηθεί στον Δήμο μας 180 ημιβυθιζόμενοι κάδοι σε 36 σημεία για την χωριστή συλλογή αποβλήτων (5 κάδοι σε κάθε σημείο: χαρτί, pmd, γυαλί, οργανικά σύμμικτα) καθώς και 70 συμπιεστές για την χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού Φίλιππος Δρουσιώτης με θέμα τη «Διαχείριση των αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και η σημασία της», ο Εμπορικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου με θέμα «Η ανακύκλωση στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, για τις νομοθεσίες που διέπουν την διαχείριση αποβλήτων στην ξενοδοχειακή Βιομηχανία» και ο Λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος Παύλος Παύλου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση την «παρουσίαση του προγράμματος Rethink (Reduce – Reuse-Recycle) έκανε η Λειτουργός Επικοινωνίας Green Dot Κύπρου Άρτεμις Παλαιογιάννη, ενώ μίλησαν επίσης Διευθυντές ξενοδοχειακών μονάδων και  εκπρόσωπος μεγάλης ταξιδιωτικής εταιρείας».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.
 
 
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:20/10/2017
Όγκος:87.225,84
CSE:74,580  0,880%
FTSE/CySE:44,570  0,930%
Λευκωσία33°C
Λάρνακα30°C