Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Διευκρινίσεις από Έιντε ζητά το ελληνικό YΠΕΞ, τον καλεί να πει αν ο Τσαβούσογλου δέχθηκε κατάργηση των «παρεμβατικών δικαιωμάτων» και της Συνθήκης Εγγυήσεως από την πρώτη μέρα της λύσης      CNA   Επιστρέφει στην Λευκωσία ο Εϊντε, Δευτέρα πρωί συναντάται με τον ΠτΔ     CNA   Συλλούρης: Πολιτική πίεση στην Τουρκία και ευθυγράμμιση με τα συμφέροντα των ισχυρών      CNA   Ο Φάκελος της Κύπρου εξετάζεται για στοιχεία για αγνοουμένους, είπε ο Πρόεδρος της Βουλής     CNA   Ο Πρόεδρος επιδιώκει την συνεργασία όλων με στόχο την επανένωση, λέει ο Φωτίου     CNA   Λακκοτρύπης: Η Κύπρος συνεχίζει τον ενεργειακό της σχεδιασμό και αυτή είναι η απάντηση στην τουρκική προκλητικότητα     CNA   Στο τελικό στάδιο η προκήρυξη του έργου δρόμου Πάφου – Πόλης, δήλωσε ο Υπ. Μεταφορών     CNA   Ισχυρές μετασεισμικές δονήσεις στην Κω, αρχίζουν έργα για επιδιόρθωση των ζημιών στο λιμάνι     CNA   

Ημερίδα για την ανακύκλωση στα ξενοδοχεία, πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αγία Νάπα
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 09/06/2017 19:51


Ημερίδα με θέμα «Μείωση, Επαναχρησιμοποίηση, Ανακύκλωση στην Ξενοδοχειακή βιομηχανία - Ενα στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε» πραγματοποιήθηκε σήμερα Παρασκευή 9 Ιουνίου στον Δήμο Αγίας Νάπας, στο πλαίσιο της εκστρατείας Rethink (Reduce – Reuse-Recycle).

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι την ημερίδα «συνδιοργάνωσαν η Green Dot, o Κυπριακός Σύνδεσμος Αειφόρου Τουρισμού και ο Δήμος Αγίας Νάπας. Στόχος ήταν η ενημέρωση των ξενοδοχειακών μονάδων για την μείωση, την ανακύκλωση και την επαναχρησιμοποίηση καθώς και τα περιβαλλοντικά και οικονομικά οφέλη που έχει η ορθή διαχείριση των αποβλήτων τους».
 
Στον χαιρετισμό του Δημάρχου Γιάννη Καρούσου, που ανέγνωσε η Υγειονομικός Λειτουργός του Δήμου Χρύσω Καλλίσιη, αναφέρθηκε ότι «το θέμα της ανακύκλωσης έχει βαρύνουσα θέση  στο Δήμο Αγίας Νάπας. Αυτό καταδεικνύει η συμμετοχή του Δήμου στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα «μείωσης στερεών δημοτικών αποβλήτων παραλιακών ξενοδοχειακών μονάδων και πλησίον συναφών χώρων μαζικής παραγωγής αποβλήτων» που στόχο έχει την προώθηση χωριστής συλλογής στα ανακυκλώσιμα υλικά (χαρτί, μέταλλο, πλαστικό, γυαλί) και στα οργανικά απόβλητα».

Στα πλαίσια του προγράμματος «έχουν ήδη τοποθετηθεί στον Δήμο μας 180 ημιβυθιζόμενοι κάδοι σε 36 σημεία για την χωριστή συλλογή αποβλήτων (5 κάδοι σε κάθε σημείο: χαρτί, pmd, γυαλί, οργανικά σύμμικτα) καθώς και 70 συμπιεστές για την χωριστή συλλογή των οργανικών αποβλήτων».

Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσμου Αειφόρου Τουρισμού Φίλιππος Δρουσιώτης με θέμα τη «Διαχείριση των αποβλήτων στην ξενοδοχειακή βιομηχανία και η σημασία της», ο Εμπορικός Διευθυντής της Green Dot Κύπρου με θέμα «Η ανακύκλωση στην Ξενοδοχειακή Βιομηχανία, για τις νομοθεσίες που διέπουν την διαχείριση αποβλήτων στην ξενοδοχειακή Βιομηχανία» και ο Λειτουργός του Τμήματος Περιβάλλοντος Παύλος Παύλου.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση την «παρουσίαση του προγράμματος Rethink (Reduce – Reuse-Recycle) έκανε η Λειτουργός Επικοινωνίας Green Dot Κύπρου Άρτεμις Παλαιογιάννη, ενώ μίλησαν επίσης Διευθυντές ξενοδοχειακών μονάδων και  εκπρόσωπος μεγάλης ταξιδιωτικής εταιρείας».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΧΡ)** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.
 
 
 
 
 
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/07/2017
Όγκος:155.153,38
CSE:75,990  0,080%
FTSE/CySE:45,540  0,110%
Λευκωσία37°C
Λάρνακα31°C