Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Επεκτείνει τα μέτρα για πρόληψη εξάπλωσης του κορωνοϊού ο Δήμος Λεμεσού
ΚΥΠΕ - Σταύρος Κονιώτης - Κύπρος/ΛΕΜΕΣΟΣ 16/03/2020 06:30


Επιπρόσθετα μέτρα λαμβάνει ο Δήμος Λεμεσού για αποτροπή της εξάπλωσης του νέου κορωνοϊού, με γνώμονα όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του, την υγεία των κατοίκων και επισκεπτών της πόλης.
 
Συγκεκριμένα η ακύρωση όλων των μαζικών εκδηλώσεων στις οποίες ο Δήμος ήταν οργανωτής ή συνδιοργανωτής, ως επίσης και των μαζικών εκδηλώσεων που ήταν προγραμματισμένες από άλλους φορείς σε δημοτικούς χώρους και υποστατικά, επεκτείνεται μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020.
 
Επιπρόσθετα, η  λειτουργία του Δημοτικού Νηπιαγωγείου, του Ανοικτού Σχολείου, του Παπαδάκειου Δημοτικού Ωδείου  καθώς και των άλλων εκπαιδευτικών σχολών / δραστηριοτήτων του Δήμου αναστέλλεται μέχρι και τις 10 Απριλίου 2020.
 
Επίσης, αναστέλλεται η πραγματοποίηση πολιτικών γάμων μέχρι και τις 30 Απριλίου 2020, ενώ τυχόν ειδικές περιπτώσεις θα εξετάζονται κατά περίπτωση.
 
Μουσεία, Θέατρα, Βιβλιοθήκες, Πολιτιστικοί χώροι καθώς και ο Ζωολογικός κήπος θα παραμείνουν κλειστά για το κοινό.
 
Αποφασίστηκε επίσης όπως η  προσέλευση του κοινού στις Δημοτικές Υπηρεσίες να επιτρέπεται μόνο μετά από τηλεφωνική συνεννόηση και αποκλειστικά για τις απολύτως αναγκαίες περιπτώσεις, ενώ το κοινό μπορεί να λαμβάνει πληροφορίες και να επικοινωνεί με τα αρμόδια τμήματα του Δήμου καλώντας το τηλεφωνικό κέντρο 77777788.
 
Τα Ταμεία του Δήμου θα παραμείνουν κλειστά και καλείται το κοινό όπως εξυπηρετείται διαδικτυακά και να διεκπεραιώνει σχετικές πληρωμές μέσω της ιστοσελίδας https://www.jccsmart.com. Σε σχέση με πληρωμή φορολογιών για τις οποίες είχε καθοριστεί ως τελευταία ημερομηνία η 31η Μαρτίου 2020, αυτή παρατείνεται μέχρι τις 31η Μαΐου 2020.
 
Ο Δήμος ανακοινώνει πως θα προβεί σε πρόγραμμα εντατικής απολύμανσης τόσο δημοτικών υποστατικών όσο και δημόσιων χώρων με ειδικό συνεργείο του Δήμου, ενώ  προτρέπει το κοινό να αποφεύγει τη χρήση των παιδότοπων στο Πολυλειτουργικό Παραθαλάσσιο Πάρκο, στο Δημόσιο Κήπο και στα υπόλοιπα δημοτικά πάρκα.
 
"Τα πιο πάνω μέτρα βρίσκονται σε εναρμόνιση με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου και τις σχετικές οδηγίες των αρμόδιων Υπουργείων", συνεχίζει η ανακοίνωση και υπογραμμίζει ότι "με τα μέτρα αυτά, ο Δήμος εφαρμόζει αποφάσεις  και οδηγίες για την προστασία τόσο των δημοτών όσο και των εργαζομένων του και είναι δυνατόν να διαφοροποιούνται ανάλογα με τις εξελίξεις ή και τις οδηγίες που θα δοθούν και από το Κεντρικό Κράτος".
 
Τέλος, καλούνται οι δημότες να επιδείξουν υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης και να ενημερώνονται τακτικά από την ιστοσελίδα και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης του Δήμου σε σχέση με επικαιροποιημένα μέτρα και οδηγίες.
 
(ΚΥΠΕ/ΣΚ/ΓΒΑ)
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C