Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Προβληματισμός στη Λευκωσία από φωνές εντός ΕΕ υπέρ αναστολής ενταξιακής πορείας Τουρκίας     CNA   Η αποκέντρωση δεν καταργεί την έννοια της πολιτικής ισότητας ανέφερε ο Πρόεδρος στην αντιπροσωπεία του ΡΤΚ     CNA   Στήριξη ΗΠΑ στο δικαίωμα της Κύπρου για ανάπτυξη φυσικών πόρων, άρχισε η γεώτρηση στο 10     CNA   Στο 1,9% ο πληθωρισμός στην Κύπρο τον Οκτώβριο, στο 2,2% στην ευρωζώνη     CNA   Ψηφίστηκε συμπληρωματικός Προϋπολογισμός €295 εκατ.     CNA   Συσσώρευση αποθεματικού €4 εκατομμυρίων από κρατικές χορηγίες στον Οργανισμό Νεολαίας Κύπρου     CNA   Κύπρος και Βουλγαρία αναμετρώνται στο ΓΣΠ για το Πρωτάθλημα των Εθνών     CNA   

Πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευών από πόρτα σε πόρτα στην Αγία Νάπα
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 18/07/2018 10:49


Στην περιοχή «Κόκκινες» της Αγίας Νάπας τέθηκε από χθες Τρίτη 17 Ιουλίου, σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα αφορά μόνο τις συσκευασίες χαρτιού και PMD, οι οποίες θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλια ανακύκλωσης που θα προμηθεύει δωρεάν στα νοικοκυριά ο Δήμος. Συνεργείο του Δήμου θα συλλέγει από το πεζοδρόμιο κάθε οικίας, τις σακούλες με το χαρτί κάθε Τρίτη και το PMD κάθε Παρασκευή».
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ο Δήμος φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης. «Αρχίζουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια συλλογής ανακυκλώσιμων από πόρτα σε πόρτα στις οικιστικές περιοχές, αφού αυτό ζητούσαν επιτακτικά οι δημότες μας», σημείωσε.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συλλογή από πόρτα σε πόρτα των συσκευασιών θα αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες υλικών για ανακύκλωση, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές».
 

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:15/11/2018
Όγκος:94.662,81
CSE:66,920  -1,330%
FTSE/CySE:40,050  -1,380%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα22°C