Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Υπό κράτηση 32χρονος για κλοπή εκκλησιαστικών εισφορών     CNA   Μεγάλο τρομοκρατικό χτύπημα απέτρεψαν οι αρχές στη Γερμανία     CNA   Το `χαλιφάτο` του Ισλαμικού Κράτους εξουδετερώθηκε πλήρως, δηλώνουν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις     CNA   Για την Ουάσινγκτον όπου θα έχει επαφές, αναχωρεί ο ΥΠΕΞ     CNA   Η Ολομέλεια της Βουλής συζητά στις 4 Απριλίου το πόρισμα της ερευνητικής για τον Συνεργατισμό      CNA   Ο Πρόεδρος της Βουλής εξήρε τις σχέσεις Κύπρου-Ινδίας σε χαιρετισμό του στο «Φεστιβάλ των Χρωμάτων»     CNA   Πέραν των 10 χιλιάδων ατόμων στην πρώτη μέρα του 13ου ΟΠΑΠ Μαραθωνίου Λεμεσού ΓΣΟ     CNA   

Πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευών από πόρτα σε πόρτα στην Αγία Νάπα
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 18/07/2018 10:49


Στην περιοχή «Κόκκινες» της Αγίας Νάπας τέθηκε από χθες Τρίτη 17 Ιουλίου, σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα αφορά μόνο τις συσκευασίες χαρτιού και PMD, οι οποίες θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλια ανακύκλωσης που θα προμηθεύει δωρεάν στα νοικοκυριά ο Δήμος. Συνεργείο του Δήμου θα συλλέγει από το πεζοδρόμιο κάθε οικίας, τις σακούλες με το χαρτί κάθε Τρίτη και το PMD κάθε Παρασκευή».
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ο Δήμος φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης. «Αρχίζουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια συλλογής ανακυκλώσιμων από πόρτα σε πόρτα στις οικιστικές περιοχές, αφού αυτό ζητούσαν επιτακτικά οι δημότες μας», σημείωσε.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συλλογή από πόρτα σε πόρτα των συσκευασιών θα αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες υλικών για ανακύκλωση, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές».
 

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:22/03/2019
Όγκος:482.816,74
CSE:64,810  -0,520%
FTSE/CySE:38,840  -0,540%
Λευκωσία24°C
Λάρνακα21°C