Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Φωτογράφοι μιλούν στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φωτογραφίας     CNA   Με νόμο το Κογκρέσο ζητά έκθεση από Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπάργκο όπλων για Κύπρο     CNA   Ο ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε τέσσερα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα     CNA   Ο ειδικός ανακριτής για τη ρωσική ανάμειξη στην εκλογή Τραμπ πρότεινε φυλάκιση έξι μηνών για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος     CNA   Ο Πούτιν βλέπει τη Μέρκελ μετά το γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ     CNA   Μεγάλη ποσότητα ειδών αδασμολόγητου ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος     CNA   

Πιλοτικό πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευών από πόρτα σε πόρτα στην Αγία Νάπα
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 18/07/2018 10:49


Στην περιοχή «Κόκκινες» της Αγίας Νάπας τέθηκε από χθες Τρίτη 17 Ιουλίου, σε πιλοτική εφαρμογή πρόγραμμα συλλογής ανακυκλώσιμων συσκευασιών από πόρτα σε πόρτα.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Αγίας Νάπας αναφέρεται ότι «το πρόγραμμα αφορά μόνο τις συσκευασίες χαρτιού και PMD, οι οποίες θα πρέπει να τοποθετούνται σε σακούλια ανακύκλωσης που θα προμηθεύει δωρεάν στα νοικοκυριά ο Δήμος. Συνεργείο του Δήμου θα συλλέγει από το πεζοδρόμιο κάθε οικίας, τις σακούλες με το χαρτί κάθε Τρίτη και το PMD κάθε Παρασκευή».
 
Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι με την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος ο Δήμος φιλοδοξεί να ενισχύσει τη διαλογή στην πηγή των απορριμμάτων και να αυξήσει τα ποσοστά της ανακύκλωσης. «Αρχίζουμε τη συγκεκριμένη προσπάθεια συλλογής ανακυκλώσιμων από πόρτα σε πόρτα στις οικιστικές περιοχές, αφού αυτό ζητούσαν επιτακτικά οι δημότες μας», σημείωσε.
 
Εξέφρασε την πεποίθηση ότι «η συλλογή από πόρτα σε πόρτα των συσκευασιών θα αυξήσει σημαντικά τις ποσότητες υλικών για ανακύκλωση, ενώ το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί και σε άλλες περιοχές».
 

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/08/2018
Όγκος:207.187,17
CSE:73,660  0,530%
FTSE/CySE:44,030  0,480%
Λευκωσία38°C
Λάρνακα33°C