Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Προχωρεί η ανέγερση του Πολυδύναμου Κέντρου Κοινωνικής Μέριμνας και τα γραμμικά πάρκα στην Πάφο
ΚΥΠΕ - Κική Περικλέους - ΚΥΠΡΟΣ/Πάφος 05/03/2020 19:31


Κανονικά και σύμφωνα με τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα προχωρούν τα έργα του Δήμου Πάφου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σήμερα ο Δήμαρχος της πόλης Φαίδωνας Φαίδωνος συγκάλεσε σύσκεψη εργοταξίου στο υπό ανέγερση Πολυδύναμο Κέντρο Κοινωνικής Μέριμνας, με τη συμμετοχή του εργολάβου, όλων των συντελεστών του έργου και των αρμοδίων λειτουργών του Δήμου.

Στη σύσκεψη διαπιστώθηκε, όπως αναφέρθηκε,  ότι το έργο, συνολικού κόστους 3,8 εκ. ευρώ, προχωρεί κανονικά με στόχο το Πολυδύναμο Κέντρο να λειτουργήσει με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στις 10 Σεπτεμβρίου 2020, ως η δέσμευση προς το Υπουργείο Κοινωνικής Μέριμνας το οποίο χρηματοδοτεί το έργο.

Στο Κέντρο, που βρίσκεται στην οδό Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην ενορία Αγίου Παύλου, θα λειτουργεί Κέντρο Απογευματινής Φροντίδας Παιδιών, Παιδοκομικός Σταθμός, Βρεφοκομικός Σταθμός και χώρος φιλοξενίας ενηλίκων στον τρίτο όροφο. Το κόστος φιλοξενίας των παιδιών θα είναι πολύ χαμηλό αφού το έργο έχει ως στόχο να εξυπηρετεί τις εργαζόμενες μητέρες και τις νεαρές οικογένειες.

Χθες, εξάλλου, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Μέγαρο η παρουσίαση της Προμελέτης των δύο Γραμμικών Πάρκων (ανατολικού και βορειοδυτικού), στην παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Πάφου, του Δήμου Γεροσκήπου, και των Κοινοτήτων Κονιών, Χλώρακας, Έμπας και Μεσόγης, καθώς και των εμπλεκομένων Υπηρεσιών Κοινής Ωφελείας ΑΗΚ, ΣΑΠΑ, CYTA και ΤΑΥ.

Τα δύο Γραμμικά Πάρκα, συνολικού μήκους 12.500 χιλιομέτρων περίπου και συνολικού κόστους 5,2 εκ. περίπου, πλαισιώνουν το Δήμο Πάφου και αποτελούν τα φυσικά όρια με τις προαναφερθείσες Κοινότητες. Το Έργο περιλαμβάνει μεταξύ άλλων πεζόδρομο, ποδηλατόδρομο, αθλητικές εγκαταστάσεις, χώρους αναψυχής, καφεστιατόρια, κιόσκια, παιδότοπους, ανοικτά γυμναστήρια, χώρους στάθμευσης δυναμικότητας περίπου 300 θέσεων, σημεία πληροφόρησης, χώρους υγιεινής κ.α.

Σύμφωνα με τη Μελέτη στο έργο ενσωματώνεται επίσης νέα τεχνολογία, όπως WI-FI και info points, καθώς και προσβασιμότητα σε όλα τα σημεία για ΑΜΕΑ, μερική διαμόρφωση της κοίτης των ρυακιών, μερικού μονοπατιού για κατοικίδια, μερικού μονοπατιού μελέτης της φύσης και των υποδομών, εκδρομικούς χώρους κ.λπ..
(ΚΥΠΕ/ΚΠ/ΑΧΡ)

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C