Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   `Ετοιμος για εποικοδομητική συνεργασία με τη Λουτ ο Πρόεδρος, τονίζει στο ΚΥΠΕ ο Προδρόμου     CNA   Στη Λευκωσία την Κυριακή ο Φινλανδός Πρωθυπουργός για συνάντηση με Πρόεδρο Αναστασιάδη     CNA   ΕΑΤ: Τη μεγαλύτερη μείωση στα ΜΕΔ από τον Ιούνιο του 2017 κατέγραψε η Κύπρος     CNA   -Εγκρίθηκε ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019, δέσμευση του ΕΣΤΙΑ     CNA   

Πέραν των 30,000 χιλ. κιλών σκουπιδιών και 18,000 ανακυκλώσιμων συγκεντρώθηκαν στο Let's Do It! Cyprus
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/11/2018 14:35


Συγκεντρώθηκαν 31,200 κιλά σύμμεικτα σκουπίδια  και 18,600 κιλά ανακυκλώσιμα στη διάρκεια της Εκστρατείας Let’s Do It Cyprus! ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο 2018. Στην εκστρατεία εργάστηκαν 46,185 εθελοντές και τα σημεία καθαρισμού ήταν πέραν των 500.

Τα αποτελέσματα της εκστρατείας παρουσιάστηκαν το βράδυ της Πέμπτης σε ειδική εκδήλωση, όπου και επιδόθηκαν τιμητικά βραβεία σε ομάδες που έχουν διακριθεί τόσο στους σχολικούς διαγωνισμούς τόσο και κατά την εκστρατεία καθαρισμού.
 
Χαιρετισμό απηύθυναν η Επίτροπος Περιβάλλοντος Ιωάννα Παναγιώτου υπό την αιγίδα της οποίας πραγματοποιείται η εκστρατεία, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ Γιάννης Γιαννάκης και  o αναπληρωτής ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της CYTA Μιχάλης Αχιλλέως.  

Ο Πρόεδρος του Δικτύου Εθελοντών Together Cyprus Αντρέας Αγγελή παρουσίασε τα αποτελέσματα της Εκστρατείας καθώς επίσης νέες καινοτόμες δράσεις του οργανισμού.
 
Επίσης στην εκδήλωση που  ήταν αφιερωμένη στους 46,185 εθελοντές που συμμετείχαν στη μεγάλη αυτή περιβαλλοντική δράση, την πιο μεγάλη περιβαλλοντική δράση που έγινε ποτέ στη χώρα μας, απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους χορηγούς και υποστηριχτές της εκστρατείας καθώς και Βραβεία σε όσους διακρίθηκαν μέσα από τους σχολικούς διαγωνισμούς οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της εκστρατείας.

Βραβεύθηκαν σχολεία της προδημοτικής εκπαίδευσης, της ειδικής εκπαίδευσης, της δημοτικής, της Μέσης καθώς και η νεολαία των Οικολόγων, ο Λαογραφικός Ομιλος Ακρίτες Γερίου και το Ειδικό Σχολείου Αγίου Σπυρίδωνα. Δόθηκαν επίσης έπαινοι σε σχολεία, Δήμους και Κοινότητες και σε ομάδες πολιτών καθώς και στο Κίνημα Οικολόγων.


(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΓΒΑ)

** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:14/12/2018
Όγκος:124.021,86
CSE:65,340  1,330%
FTSE/CySE:39,180  1,290%
Λευκωσία19°C
Λάρνακα19°C