Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Ένα κρούσμα της νόσου COVID-19 από σύνολο 2,363 εργαστηριακών διαγνώσεων στην Κύπρο     CNA   Η πανδημία απέδειξε ανάγκη για περαιτέρω συνεργασία, είπαν Αναστασιάδης - Σίσι σε επικοινωνία τους     CNA   -Σύσκεψη Επιστημονικής Ομάδας με Πρόεδρο την ερχόμενη Τρίτη     CNA   Η Κύπρος στη λίστα των χωρών που μπορούν να στέλνουν επισκέπτες στην Ελλάδα από τις 15 Ιουνίου     CNA   Επιστρέφουν 323 παιδιά της ειδικής εκπαίδευσης στα σχολεία, με απόφαση της Ειδικής Επιτροπής     CNA   -Πέντε μέλη της Επιστημονικής Ομάδας θα συμμετέχουν τη Δευτέρα στην τηλεδιάσκεψη Τ. Επιτροπής για Υγεία     CNA   -Τα σποραδικά κρούσματα, να είναι μέρος της νέας κανονικότητας μας, λέει ο Καθ. Καραγιάννης     CNA   -Έλλειμμα €73 εκατ. το τετράμηνο Ιανουαρίου - Απριλίου λόγω κορωνοϊού     CNA   --

Ολοκληρώθηκε το έργο ΕΡΜΗΣ ΙΙ, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος το Παραλίμνι
ΚΥΠΕ Φανίτσα Ζαννέτου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 25/02/2020 20:50


Ολοκληρώθηκε το συγχρηματοδοτούμενο έργο ΕΡΜΗΣ ΙΙ, στο οποίο ο  Δήμος Παραλιμνίου συμμετέχει ως εταίρος.
 
Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Παραλιμνίου αναφέρεται ότι «μέσα από το πρόγραμμα ο Δήμος έχει αποκτήσει τον εξοπλισμό αλλά και την πολύτιμη εμπειρία για τη φιλοξενία ντόπιων και ξένων επισκεπτών ΑμεΑ που επιλέγουν την Κύπρο για να περάσουν τις διακοπές τους».
 
Συγκεκριμένα ο Δήμος Παραλιμνίου «διαθέτει 6 αυτόνομες (και ενεργειακά) ράμπες πρόσβασης στη θάλασσα, υπαίθριους χώρους εκγύμνασης σε 4 περιοχές του παραλιακού του μετώπου του Δήμου, 24 ειδικά αμαξίδια πρόσβασης (τροχοκαθίσματα) που διατίθενται για χρήση στις παραλίες και σε σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος καθώς και 4 προσβάσιμους χώρους υγιεινής».
 
Επιπλέον «έχει δημιουργηθεί ειδικά για το έργο, επίσημος Οδηγός Προσβασιμότητας για άτομα με προβλήματα κινητικότητας (σε ψηφιοποιημένη και έντυπη μορφή), αλλά και ιστοσελίδας (web platform) την οποία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν στον σύνδεσμο:
http://pamepantou.eu/en/home/?fbclid=IwAR3IXSuCmPJbYPL06m35UWYJfvfyEV1aVvA41C0aX3prAhqUgUZI2Eh0XbY
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση «σε συνδυασμό με την πρόσφατη παρουσίαση της Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Τουρισμού του Δήμου Παραλιμνίου, το πρόγραμμα ΕΡΜΗΣ αποδεικνύει τη θέληση του Δήμου αλλά και των συνεργαζόμενων με αυτό φορέων, να υιοθετήσουν εμπράκτως τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, εν προκειμένω τον Προσβάσιμο Τουρισμό (accessible tourism)».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΘΝΕ)

 

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία26°C
Λάρνακα27°C