Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Τα κράτη-μέλη δεν θέλουν να συνομιλήσουν με την Τουρκία, εφόσον δεν σταματά την γεώτρηση στην Κύπρο, λέει ο Μπορέλ      CNA   Το σταδιακό άνοιγμα των οδοφραγμάτων είναι μια πολύ λογική διευθέτηση, λέει στο ΚΥΠΕ ο Καθηγητής Καραγιάννης     CNA   Η σκέψη στα παιδιά που βίωσαν τραυματικά τον εγκλεισμό αναφέρει η Επίτροπος Δ. Μιχαηλίδου, για την Ημέρα Παιδιού     CNA   Brexit: Κατηγορίες Μπαρνιέ κατά Τζόνσον και προειδοποίηση για ‘no deal’

Την έγκαιρη καταπολέμηση κουνουπιών συζήτησαν οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Παραλιμνίου
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 22/01/2020 22:18


Το θέμα της έγκαιρης καταπολέμησης κουνουπιών στις περιοχές τους, συζήτησαν σήμερα οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Παραλιμνίου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου Λάρνακας αναφέρεται ότι «ύστερα από εισήγηση του Τμήματος Περιβάλλοντος, πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημοτικό Μέγαρο Λάρνακας, σύσκεψη για την έγκαιρη  λήψη μέτρων για την καταπολέμηση των κουνουπιών στις αλυκές Λάρνακας και Μενεού, στις λίμνες Βορόκλινης και Παραλιμνίου και στον Δήμο Λεμεσού που επηρεάζεται από τις αλυκές Ακρωτηρίου».
 
Στη σύσκεψη συμμετείχαν «οι Δήμοι και Κοινότητες που επηρεάζονται έντονα από τα κουνούπια και συζητήθηκε ευρύτερα το θέμα, αφού εξ αιτίας της πολυομβρίας αναμένεται να είναι έντονη η εκκόλαψη κουνουπιών στους υγροβιότοπους. Συμμετείχαν επίσης τα Τμήματα Δασών, Γεωργίας, Θήρας και Πανίδας και οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας».
 
Προστίθεται ότι «κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στην παρουσία των Δημάρχων Λάρνακας και Παραλιμνίου, συζητήθηκαν τα μέτρα  που πρέπει να ληφθούν ώστε να γίνει έγκαιρη καταπολέμηση των κουνουπιών στις λίμνες και αλυκές που επηρεάζονται, ώστε να προστατευτεί η δημόσια υγεία και να μειωθεί η οχληρία που προκαλείται στο κοινό. Κύρια αιτήματα του Δήμου Λάρνακας είναι η έγκαιρη έγκριση των αεροψεκασμών και η εξέταση του ενδεχομένου της μείωσης του όγκου νερού από τις αλυκές λόγω της φετινής πολυομβρίας».

Τα αρμόδια Τμήματα που συμμετείχαν στη σύσκεψη «θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με στόχο τον συντονισμό των μέτρων την περίοδο ψεκασμών καθώς και των μέσων καταπολέμησης που θα χρησιμοποιηθούν».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι της σύσκεψης για καταπολέμηση των κουνουπιών, προηγήθηκε «συνάντηση του Δημάρχου Λάρνακας Ανδρέα Βύρα με εκπροσώπους του Τμήματος Περιβάλλοντος, του Τμήματος Δασών και της Υπηρεσίας Θύρας στην οποία συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τη δημιουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου των Αλυκών και την αναβάθμιση και ολοκλήρωση του μονοπατιού της Φύσης, με στόχο να δημιουργηθεί ένα ενιαίο και συνεχές μονοπάτι περιμετρικά της κύριας αλυκής».
 
Τα εμπλεκόμενα μέρη «αποφάσισαν όπως πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση σε ένα μήνα, ώστε να καθοριστούν οι διαδικασίες που θα ακολουθηθούν αφού διερευνηθούν θέματα που απορρέουν και από το επικαιροποιημένο Διαχειριστικό Σχέδιο των Αλυκών».

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)  
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:29/05/2020
Όγκος:74.640.84
CSE:47.880  0.740%
FTSE/CySE:28.450  0.740%
Λευκωσία29°C
Λάρνακα26°C