Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Συνεχίζονται οι έρευνες για το διπλό φονικό στον Στρόβολο, δηλώσεις μετά τη νεκροτομή     CNA   Επίσημη έναρξη της συνόδου της Κοινοπολιτείας από τη βασίλισσα Ελισάβετ     CNA   Ισραηλινό ενδιαφέρον για ανάπτυξη συνεργασιών με το ΙΝΓΚ     CNA   46 εκ. ευρώ από το 2006 στην Hermes, για απώλειες από λειτουργία του παράνομου αεροδρομίου Τύμπου     CNA   Αυξημένη η σκόνη στην ατμόσφαιρα, συστήνεται προσοχή     CNA   Μέχρι τις 27 Απριλίου οι αιτήσεις για εγγραφή παιδιών από ιδιωτικά σε δημόσια σχολεία     CNA   Επίσημη πρώτη για το 16ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογραφικές Μέρες - Κύπρος 2018

Φωτογραφία Αρχείου

Mε στόχο φέτος πέραν των 40,000 εθελοντών διοργανώνεται το «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο»
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/03/2018 14:01


Με στόχο φέτος οι εθελοντές να ξεπεράσουν τις 40,000, δηλαδή το 5% του πληθυσμού του νησιού, διοργανώνεται η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο» από τις 23 μέχρι τις 29 Απριλίου. Στην εκστρατεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 27,000 εθελοντές.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus.
Σε ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου αναφέρεται ότι σκοπός του Lets Do It! είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Το Let’s do it Cyprus!, αποτελεί μέρος της καμπάνιας Let’s do it World!, μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.
 
 Η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στην Κύπρο. Στην οργανωτική ομάδα της εκστρατείας εκτός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together συμμετέχει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων και η Ένωση Δήμων.
 
Η μεγάλη δράση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 29 Απριλίου με έναρξη στις 10.00 πμ μπροστά από το εκκλησάκι των Δεκατριών Οσιομαρτύρων και Ομολογητών, στο  Γραμμικό πάρκο, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 70005022, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@letsdoitcyprus.com ή μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitcyprus.com

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΧΡ)** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:19/4/2018
Όγκος:256.247,73
CSE:68,680  0,760%
FTSE/CySE:41,160  0,830%
Λευκωσία30°C
Λάρνακα29°C