Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Φωτογράφοι μιλούν στο ΚΥΠΕ με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Φωτογραφίας     CNA   Με νόμο το Κογκρέσο ζητά έκθεση από Πεντάγωνο και Στέιτ Ντιπάρτμεντ για το εμπάργκο όπλων για Κύπρο     CNA   Ο ΓΓ του ΟΗΕ πρότεινε τέσσερα μέτρα για την προστασία των Παλαιστινίων στα κατεχόμενα     CNA   Ο ειδικός ανακριτής για τη ρωσική ανάμειξη στην εκλογή Τραμπ πρότεινε φυλάκιση έξι μηνών για τον Τζορτζ Παπαδόπουλος     CNA   Ο Πούτιν βλέπει τη Μέρκελ μετά το γάμο της Αυστριακής ΥΠΕΞ     CNA   Μεγάλη ποσότητα ειδών αδασμολόγητου ρουχισμού και άλλων προϊόντων μετέφερε από τα κατεχόμενα 49χρονος     CNA   

Φωτογραφία Αρχείου

Mε στόχο φέτος πέραν των 40,000 εθελοντών διοργανώνεται το «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο»
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 20/03/2018 14:01


Με στόχο φέτος οι εθελοντές να ξεπεράσουν τις 40,000, δηλαδή το 5% του πληθυσμού του νησιού, διοργανώνεται η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο» από τις 23 μέχρι τις 29 Απριλίου. Στην εκστρατεία έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 27,000 εθελοντές.

Η εκστρατεία διοργανώνεται από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus.
Σε ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου αναφέρεται ότι σκοπός του Lets Do It! είναι η ευαισθητοποίηση του κοινού σε θέματα που αφορούν την προστασία, διατήρηση και αειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Το Let’s do it Cyprus!, αποτελεί μέρος της καμπάνιας Let’s do it World!, μιας παγκόσμιας εκστρατείας καθαρισμού, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από σκουπίδια. Ταυτόχρονα, αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο.
 
 Η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – καθαρίΖΩ την Κύπρο» αποτελεί τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική δράση που πραγματοποιείται στην Κύπρο. Στην οργανωτική ομάδα της εκστρατείας εκτός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together συμμετέχει ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων και η Ένωση Δήμων.
 
Η μεγάλη δράση της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί  την Κυριακή 29 Απριλίου με έναρξη στις 10.00 πμ μπροστά από το εκκλησάκι των Δεκατριών Οσιομαρτύρων και Ομολογητών, στο  Γραμμικό πάρκο, πίσω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Για περαιτέρω πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής το κοινό μπορεί να επικοινωνεί με το 70005022, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο info@letsdoitcyprus.com ή μέσω της ιστοσελίδας www.letsdoitcyprus.com

(ΚΥΠΕ/ΚΧΡ/ΑΧΡ)** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:16/08/2018
Όγκος:207.187,17
CSE:73,660  0,530%
FTSE/CySE:44,030  0,480%
Λευκωσία38°C
Λάρνακα33°C