Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Στις 722.196 τα κρούσματα παγκοσμίως και στις 33.976 οι νεκροί από τον κορωνοϊό     CNA   Οι διπλωματικές υπηρεσίες της Κύπρου στις ΗΠΑ βοηθούν τους «εγκλωβισμένους»     CNA   Ο Τραμπ παρέτεινε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης μέχρι τα τέλη Απριλίου     CNA   Δημοσιεύτηκε η Απόφαση της Υπουργού Εργασίας για το σχέδιο πλήρους αναστολής εργασιών επιχείρησης και ανεργιακό     CNA   Υπουργείο Εργασίας: Αναρτήθηκε αίτηση για το Ειδικό Επίδομα Ασθενείας     CNA   

Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συνάδουν με την προωθούμενη στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων, είπε ο Υπ. Γεωργίας
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/11/2019 17:02


Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο πρωτοβουλίες που συνάδουν με την προωθούμενη νέα στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων και έχουν ως αποτέλεσμα την πρόληψη της δημιουργίας απορριμάτων, την ενίσχυση της χωριστής συλλογής, την αποδοτική χρήση των πόρων και την επίτευξη των ποσοτικών στόχων που έχουν τεθεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στη χθεσινή βράβευση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της ΑΦΗΣ Κύπρου, ο κ. Καδής είπε πως κύρια επιδίωξη του Υπουργείου του είναι η σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία, στη βάση των πολιτικών που προωθούνται σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε «οι δράσεις που προγραμματίζονται καλύπτουν τον πλήρη κύκλο ζωής των προϊόντων, στοχεύοντας να διασφαλίσουν ότι θα αποσπάται η μέγιστη αξία και χρήση από όλες τις πρώτες ύλες, τα προϊόντα και τα απόβλητα».

«Ως Υπουργείο, επιθυμούμε τη συνέχιση της αποτελεσματικής συνεργασίας με το συλλογικό σύστημα της ΑΦΗΣ Κύπρου αλλά και τους υπόχρεους εισαγωγείς γενικότερα, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται για την ορθολογική διαχείριση των απόβλητων μπαταριών αλλά και την επίτευξη των υψηλών στόχων συλλογής που έχουν τεθεί στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες», είπε ο κ. Καδής.

Αναφερόμενος στη συμβολή της ΑΦΗΣ και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επίτευξη των εθνικών στόχων διαχείρισης των μπαταριών με ορθές περιβαλλοντικές μεθόδους, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «κρίνεται ως πολύ σημαντική, αφού συλλέγει και προωθεί για ανακύκλωση όλα τα είδη ξηρών μπαταριών, μέχρι δύο κιλά».

«Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις μπαταρίες», ανέφερε, «από τον Σεπτέμβριο του 2016, τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτυγχάνουν ποσοστό συλλογής 45%. Η ΑΦΗΣ Κύπρου, είχε επιτύχει το 2012 ποσοστό συλλογής 11,87% και με μία σταθερά ανοδική πορεία, έχει υπερτριπλασιάσει το ποσοστό στο πολύ ελπιδοφόρο 35,76%, κατά το 2018».

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΘΝΕ)** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:27/03/2020
Όγκος:250.228.22
CSE:47.860  -1.030%
FTSE/CySE:28.490  -0.970%
Λευκωσία21°C
Λάρνακα21°C