Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Η ύβρις είναι η επιλογή εκείνου που δεν μπορεί να αποδεχθεί την Ιστορία του, λέει το ελληνικό ΥΠΕΞ για την Τουρκία      CNA   Στις Βρυξέλλες για το Συμβ. Εξωτερικών Υποθέσεων ο ΥΠΕΞ, θα συναντήσει και τον Μπορέλ     CNA   Ημερίδα για αναβάθμιση της επιμόρφωσης των αξιωματικών της ΕΦ στις διαβαθμισμένες πληροφορίες     CNA   Μικτές δημοσκοπήσεις στη Βρετανία: Από διαφορά μόνο 6% έως αυτοδυναμία Τζόνσον     CNA   Σφαγή στη Βαγδάτη: 24 νεκροί, εκ των οποίων 4 αστυνομικοί      CNA   Δεκάδες νεκροί σε πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Νέο Δελχί     CNA   Αστυνομικός έλεγχος σε νυκτερινό κέντρο στη Λευκωσία μετά την παρουσία ατόμου που σχετίζεται με θύμα απόπειρας φόνου     CNA   Σε σοβαρή κατάσταση νοσηλεύεται στο ΓΝ Λάρνακας άνδρας που έπεσε από ύψος τριών μέτρων      CNA   Ομόνοια-Δόξα και Απόλλων - ΑΕΚ για το ποδοσφαιρικό πρωτάθλημα     CNA   

Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συνάδουν με την προωθούμενη στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων, είπε ο Υπ. Γεωργίας
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 13/11/2019 17:02


Το Υπουργείο Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος στηρίζει με κάθε δυνατό τρόπο πρωτοβουλίες που συνάδουν με την προωθούμενη νέα στρατηγική διαχείρισης αποβλήτων και έχουν ως αποτέλεσμα την πρόληψη της δημιουργίας απορριμάτων, την ενίσχυση της χωριστής συλλογής, την αποδοτική χρήση των πόρων και την επίτευξη των ποσοτικών στόχων που έχουν τεθεί σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, δήλωσε ο αρμόδιος Υπουργός Κώστας Καδής.

Σε χαιρετισμό του, στη χθεσινή βράβευση για τα δέκα χρόνια λειτουργίας της ΑΦΗΣ Κύπρου, ο κ. Καδής είπε πως κύρια επιδίωξη του Υπουργείου του είναι η σταδιακή μετάβαση στην κυκλική οικονομία, στη βάση των πολιτικών που προωθούνται σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως ανέφερε «οι δράσεις που προγραμματίζονται καλύπτουν τον πλήρη κύκλο ζωής των προϊόντων, στοχεύοντας να διασφαλίσουν ότι θα αποσπάται η μέγιστη αξία και χρήση από όλες τις πρώτες ύλες, τα προϊόντα και τα απόβλητα».

«Ως Υπουργείο, επιθυμούμε τη συνέχιση της αποτελεσματικής συνεργασίας με το συλλογικό σύστημα της ΑΦΗΣ Κύπρου αλλά και τους υπόχρεους εισαγωγείς γενικότερα, ώστε να ενισχυθεί η προσπάθεια που γίνεται για την ορθολογική διαχείριση των απόβλητων μπαταριών αλλά και την επίτευξη των υψηλών στόχων συλλογής που έχουν τεθεί στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες», είπε ο κ. Καδής.

Αναφερόμενος στη συμβολή της ΑΦΗΣ και στην προσπάθεια που καταβάλλεται για επίτευξη των εθνικών στόχων διαχείρισης των μπαταριών με ορθές περιβαλλοντικές μεθόδους, ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «κρίνεται ως πολύ σημαντική, αφού συλλέγει και προωθεί για ανακύκλωση όλα τα είδη ξηρών μπαταριών, μέχρι δύο κιλά».

«Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Οδηγία για τις μπαταρίες», ανέφερε, «από τον Σεπτέμβριο του 2016, τα κράτη μέλη θα πρέπει να επιτυγχάνουν ποσοστό συλλογής 45%. Η ΑΦΗΣ Κύπρου, είχε επιτύχει το 2012 ποσοστό συλλογής 11,87% και με μία σταθερά ανοδική πορεία, έχει υπερτριπλασιάσει το ποσοστό στο πολύ ελπιδοφόρο 35,76%, κατά το 2018».

(ΚΥΠΕ/ΕΛΑ/ΘΝΕ)** H είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:06/12/2019
Όγκος:171.003,81
CSE:65.550  0.690%
FTSE/CySE:39.410  0.770%
Λευκωσία211°C
Λάρνακα21°C