Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Την Τρίτη θα βρίσκεται στην Αθήνα η Τζέιν Χολ Λουτ     CNA   -Δήλωση εξέδωσε η Βρετανική Ύπατη Αρμοστεία για την κατάσταση στα Στροβίλια, επικρατεί ηρεμία λέει η ΟΥΝΦΙΚΥΠ     CNA   --Υπ. Δικαιοσύνης στο ΚΥΠΕ: Στοίχημα για το Υπουργείο η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος     CNA   -Στην τελική ευθεία για το Καρναβάλι, ο Δήμος της Λεμεσού     CNA   --

Επιχείρηση με την επωνυμία Eco-Straw δημιούργησαν μαθήτριες του Λυκείου Αραδίππου
ΚΥΠΕ - Φανίτσα Ζαννέττου - Κύπρος/ΛΑΡΝΑΚΑ 30/01/2019 13:30


Επιχείρηση με την επωνυμία Eco-Straw, με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των πλαστικών μίας χρήσης, δημιούργησε ομάδα μαθητριών του Λυκείου Αραδίππου.
 
Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Λυκείου Αραδίππου Αντρη Χρίστου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Μαθητική Επιχείρηση» του μη κερδοσκοπικού οργανισμού Junior Achievement Cyprus και του Υπουργείου Παιδείας, το Λύκειο Αραδίππου δημιούργησε την επιχείρηση Eco-Straw. Συγκεκριμένα, είπε, «μια ομάδα αποτελούμενη από εννέα μαθήτριες της Β Τάξης του σχολείου, υπό την εποπτεία δύο καθηγητριών, έχουν δημιουργήσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση».
 
Οπως εξήγησε η κ. Χρίστου, «οι μαθήτριες έψαξαν στο διαδίκτυο, επικοινώνησαν με εταιρείες του εξωτερικού και έκαναν αρκετή έρευνα για να καταλήξουν στο συγκεκριμένο προϊόν. Η ενέργεια αυτή των μαθητριών θεωρείται μια μικρή επιχείρηση, αφού έχει γραμματέα, οικονομολόγο και υπεύθυνη για τις δημόσιες σχέσεις».
 
 Ο διαγωνισμός, επεσήμανε, «προϋποθέτει τη δημιουργία μιας μικρής επιχείρησης με προϊόντα τα οποία θα έχουν επιτυχία. Σε περίπτωση που η συγκεκριμένη επιχείρηση έχει κέρδος τότε τα χρήματα προσφέρονται για τα άπορα παιδιά του σχολείου, είτε το χρηματικό ποσό κρατείται για να ξεκινήσει η επόμενη επιχείρηση». Πρόσθεσε πως «φέτος η επιχείρηση ξεκίνησε με ένα πάγιο ποσό από την προηγούμενη επιχείρηση που έγινε από μαθητές του σχολείου».
 
Ανέφερε ακόμα ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δημιουργήθηκε με στόχο να συμβάλει στην προσπάθεια μείωσης των πλαστικών μιας χρήσης και στην παγκόσμια προσπάθεια μείωσης των αποβλήτων και της ρύπανσης, προτείνοντας στην αγορά ένα νέο προϊόν, δηλαδή καλαμάκια που τρώγονται, σε τρεις, μάλιστα, γεύσεις.
 
Πρόσθεσε ότι στο πλαίσιο των διαφόρων δράσεων που προγραμματίζεται να γίνουν, θα διοργανωθεί και μία εκδήλωση με τη στήριξη του Δήμου Λάρνακας, ο οποίος έχει ξεκινήσει από πέρσι μία εκστρατεία με στόχο να τεθεί τέλος στα πλαστικά καλαμάκια.
 
Η εκδήλωση προγραμματίζεται να γίνει στις 9 Φεβρουαρίου 2019 στη παραλία των Φοινικούδων στη Λάρνακα και η επιχείρηση Eco-Straw θα ετοιμάζει και θα πωλεί στο κοινό διάφορα ποτά, τα οποία ο κόσμος θα πίνει με τα καλαμάκια της εταιρείας.


** Η είδηση εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

(ΚΥΠΕ/ΦΖ/ΓΒΑ)
 
 

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:21/02/2019
Όγκος:205.816,93
CSE:60,490  -0,360%
FTSE/CySE:36,220  -0,390%
Λευκωσία19°C
Λάρνακα18°C