Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων

Trending-news
     CNA   Δεν θα αφήσουμε αναπάντητες τις προκλήσεις της Τουρκίας, δήλωσε ο Πρόεδρος στην αντικατοχική εκδήλωση Δ. Αμμοχώστου     CNA   Κινητοποιούμαστε εντός και εκτός Κύπρου για αποτροπή νέων τετελεσμένων, λέει ο Δήμαρχος Αμμοχώστου     CNA   Πρόσκληση Υπ. Οικονομικών για εκδήλωση ενδιαφέροντος με σκοπό την αγορά κτιρίων για Υπουργεία και κρατικές υπηρεσίες     CNA   Τουλάχιστον 40 τραυματίες σε συγκρούσεις Παλαιστινίων με τον στρατό του Ισραήλ στη Δυτική Όχθη     CNA   Τρεις αγώνες την Κυριακή για το πρωτάθλημα ποδοσφαίρου, νικηφόρα ξεκίνησαν ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνας     CNA   

Πραγματοποιείται και φέτος η εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο»
ΚΥΠΕ - ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 15/03/2019 11:43


 
Το Γραφείο Επιτρόπου Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus διοργανώνουν την εκστρατεία «Let’s Do It! Cyprus – ΚαθαρίΖΩ την Κύπρο» κατά την εβδομάδα 2-7 Απριλίου 2019, με κορύφωση της εκστρατείας την Κυριακή 7 Απριλίου 2019.
 
Ανακοίνωση από το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών αναφέρει ότι στόχος των διοργανωτών «είναι η συμμετοχή και ενημέρωση όσο περισσότερων εθελοντών γίνεται, έτσι ώστε το μήνυμά μας να φτάσει σε ολόκληρη την Κύπρο και να ακουστεί ηχηρό σε όλο τον κόσμο».
 
 Το “Let’s Do It! Cyprus” αποτελεί μέρος της παγκόσμιας εκστρατείας “Let’s Do It! World”, που στόχο έχει να απαλλάξει τις φυσικές περιοχές του κόσμου από τα σκουπίδια και να ευαισθητοποίηση το κοινό σε θέματα που αφορούν στην προστασία, διατήρηση και αιειφόρο διαχείριση του χερσαίου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.
 
Ταυτόχρονα, αποτελεί το μεγαλύτερο εθελοντικό πρόγραμμα που έχει οργανωθεί ανά το παγκόσμιο ενώ στην Κύπρο πραγματοποιείται από το 2012 και αποτελεί τη μεγαλύτερη εθελοντική δράση που πραγματοποιείται στο νησί μας.
 
Τον Απρίλιο του 2018 συμμετείχαν στην εκστρατεία περισσότεροι από 46.000 εθελοντές κατατάσσοντας την Κύπρο στις έξι χώρες, μεταξύ 120 χωρών, που καταφέραν την εθελοντική συμμετοχή του 5% του πληθυσμού της χώρας σε αυτή τη δράση.
 
Στην οργανωτική ομάδα της εκστρατείας εκτός από την Επίτροπο Περιβάλλοντος και το Δίκτυο Εθελοντών Together Cyprus συμμετέχουν, ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ, το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, το Τμήμα Δασών, η Ένωση Κοινοτήτων, η Ένωση Δήμων, το Σώμα Προσκόπων, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ο Κυπριακός Οργανισμός Κέντρων Νεότητας και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
 
Η επίσημη εκδήλωση κορύφωσης της εκστρατείας θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Απριλίου 2019 στις 10 το πρωί στη νοτιοδυτική πλευρά του πάρκου Αθαλάσσας στη Λευκωσία.

(ΚΥΠΕ/ΑΑΓ/ΓΧΡ)

** Η συνέντευξη εντάσσεται στο πλαίσιο του έργου Rethink Reduce-Reuse-Recycle, το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα LIFE+ της ΕΕ (Κωδικός έργου: LIFE13 INF/CY/000910). Ανάδοχος Φορέας: ΡΙΚ. Εταίροι: GreenDot Κύπρου, Τμήμα Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, ΚΥΠΕ και Fost Plus Βελγίου.**

*Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΚΥΠΕ και παραχωρούνται μόνον σε συνδρομητές για συγκεκριμένη χρήση.
   

Κλείσιμο:13/09/2019
Όγκος:291.152,41
CSE:67.460  0.040%
FTSE/CySE:40.610  0.050%
Λευκωσία36°C
Λάρνακα32°C